a

Sultangazi Belediyesi’nden ‘Bulvar Konutları’

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, partisinin Danışma Meclisi toplantısında konuştu. Başkan Altunay, toplantıda bu dönem ilçede yapılacak olan projeler hakkında partilileri bilgilendirdi. Konuşmasında dikkat çeken açıklamalar da bulunan Altunay, Kent Meydanı projesi kapsamında Küçük Uğur Mumcu olarak bilinen konutların yıkılacağını söyledi.

“HUZUREVİ’NDE YER KALMADI”

Arsa üretimi Sultangazi Belediyesi tarafından sağlanan ve İl Özel İdaresi tarafından yapılan Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi’nin 97 olan kapasitesi tamamen doldu.  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde 75. Yıl Mahallesi’nde hizmet veren Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi’nde yer kalmadığını belirten Başkan Altunay, Cebeci Mahallesi’nde sadece Sultangazililere hizmet verecek olan yeni bir merkez binası yapıldığını söyledi.

“AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ’NDE YAŞANAN DOKTOR EKSİKLİĞİ GİDERİLECEK”

2014 yılında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla açılışı gerçekleşen Sultangazi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde yaşanan doktor eksikliği Başkan Altunay’ın gündeminde de vardı.

50. Yıl Mahallesi’nde bulunan Sultangazi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile ilgili Ankara’ya gittiğini ve burada Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile görüştüğünü ifade Altunay, “Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile ilgili eksiklikler giderilmek üzere. Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile Ankara’da yaptığım görüşmede doktor eksikliğinin yakın zamanda giderileceğini ve 70 ünitenin tamamının hizmet vereceğini bana ilettiler.” Dedi.

“OKUL SAYILARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

7 yıl önce 65 olan okul sayısının bugün 93’e çıkartıldığını söyleyen Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi’de her geçen gün okul sayılarının arttığını söyledi.  Cebeci ve Gazi Mahallelerinde iki okul yeri için çalışmalara başladıklarını belirten Altunay, Gazi Mahallesi’nde 4 okulun ihaleye çıktığını, 4 okulunda ihaleye hazır hale getirildiğini sözlerine ekledi.

“İLÇEMİZİN ADI MİMAR SİNAN OLSAYDI ÇOK İSABETLİ OLURDU”

Sultangazi Belediyesi olarak yaptıkları anma programlarına da değinen Başkan Altunay, Mimar Sinan’ın ilçedeki şaheseri olan Mağlova Kemeri’ni örnek göstererek, “Belki ilçenin adı Mimar Sinan olsaydı, çok isabetli olurdu. Çünkü Mimar Sinan’ın çok kıymetli eserleri var. Ama Sultangazi’de ki şaheseri Mağlova Kemeri belki başka ilçede yoktur.” Şeklinde konuştu. Sultangazi’nin bir su yolunda olduğuna da dikkat çeken Başkan Altunay, “Sultangazi ilçesi olarak sslında bilinmeyen bir su hazinesine sahibiz.” İfadelerini kullandı.

“KÜÇÜK UĞUR MUMCU SAKİNLERİ BULVAR KONUTLARINA TAŞINACAK”

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, 50 Bin Metrekareyi bulacak olan Kent Meydanı projesi kapsamında kamuoyunda Küçük Uğur Mumcu olarak bilinen konutların yıkılacağını, burada yaşayan vatandaşların 75. Yıl Ortaokulu’nun yanında bulunan alana yapılacak olan konutlara taşınacağını söyledi.  Altunay, “Küçük Uğur Mumcu’da bulunan 220 daire hiçbir yerde bulunmayan bir dönüşümle taşınıyor. ‘Bulvar Konutları’ adını verdiğimiz konutların ihalesi 7 Mart’ta yapıldı. Mayıs ayının ilk haftasında ‘Bulvar Konutları’nı projesine ilk kazma vurulacak. Bu proje 1 yıl içerisinde bitecek. Ve bir yılın sonunda bir Cumartesi ya da Pazar günü vatandaşlarımızı hiç kiraya çıkarmadan, ‘Bulvar Konutları’na taşıyacağız. Vatandaşlarımız eskiyi bırakıp, yeni dairelerine taşınacak.” Dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi Belediyesi Oyuncak Kütüphaneleri Anasınıflarına Taşıdı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.