Sultangazi Belediyesi tarafından 50. Yıl Mahallesinde hayata geçirilen Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi, çocukların bilimsel, kültürel ve sosyal anlamda kendilerini geliştirmeleri için inanılmaz fırsatlarla dolu.
“Bilim Merkezinde bilim atölyelerinin yanı sıra kütüphane ve spor salonu var”
Bilim Merkezi’nde yer alan atölyelerde eğlenerek bilimin temel ilkelerini öğrenme imkanı bulan çocuklar, ayrıca Bilim Merkezi’nde yer alan kütüphane ve spor salonundan da faydalanabiliyorlar. Kütüphane ve spor salonu ayrıca yetişkinlere de hizmet veriyor.
“Bilim, yaşamın her alanında lazım”
Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi; çocukları bilimle buluşturmayı, farklı mesleklere yönelecek gençleri “bilimi” hayatlarının her alanıyla bütünleştirebilmelerini amaçlıyor.
Bilim Merkezi; çocukların ilgi alanlarına göre farklı bilim atölyelerinde ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyor. Bilim Merkezi öğrenme şevkini, keşfetmenin mutluluğunu ve deney yapmanın heyecanını yaşatabilmek amacıyla aktif eğitim programları yer alıyor.
Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi’nde yer alan atölyeler ise şunlar:
SERGİ ALANI
Sergi alanındaki tüm düzenekler bir kurgu ile fiziksel bir prensibi temsil ediyor. Çocuklar hem kurguyu çözmeye çalışıyor hem de en temel bilimsel yasaları akılda kalıcı bir şekilde anlayarak öğreniyorlar.Deformasyon Aynaları, İllüzyon Düzenekleri, Periskop, Praksinoskop ve Işık Sprektrumu ile Optik Prensipleri gözlemliyorlar.Tesla Küresi, Jacob Merdiveni, El Bataryası ve daha çeşitli elektrik düzenekler ile elektronlardan oluşan renkli bir şölene tanıklık ediyorlar.
Manyetik Sarkaç, Newton Topları, Bornelli Hava Üfleyicisi, Tırmanan Koni gibi düzenekler ise Newton fiziğinin vazgeçilmez ilkelerini eğlenerek öğretiyor. Bilim merkezinde oluşturulan atölyeler çocuklara bizzat fiziksel deneyimlerle eğlenceli bir şekilde bilimsel bir atmosfer yakalamalarına fırsat tanıyor…
ROBOTİK VE KODLAMA ATÖLYESİ
Robotik ve Kodlama Atölyesi 3 farklı atölyeyi harmanlayıp bir araya getirerek oluşturulan bir etkinlik atölyesi.
Robotik ve Kodlama Atölyesinin bünyesinde; Kodlama, Robotik ve 3 Boyutlu Tasarım atölyeleri bulunuyor.
Atölye içerisindeki bölümlerin kendi içinde farklı kazanımları ve hedefleri bulunuyor.
RESİM-HEYKEL ATÖLYESİ
REHBERLİK SERVİSİ
Rehberlik servisi, öğrencilerin psikolojik gelişimlerini desteklemeye yönelik bir yöntem izleyerek, öğrencilerin çözmekte başarılı olamadığı konularda kendilerine destek sunma amacıyla oluşturulmuş.
Rehberlik servisi, öğrenciler ve velilerle düzenli olarak görüşerek, aile ile birlikte sorunlara çözümler bulmaya ve yeni problemlerle başa çıkma becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmaları yıl boyu düzenli olarak gerçekleştiriyor.
Rehberlik servisinin yıl boyunca düzenli olarak gerçekleştirmeyi hedeflediği konferanslar, ailelere yönelik psiko-eğitimler çocukların psikolojik ve sosyal gelişimlerine katkı sunmayı amaçlıyor.
YARATICI DRAMA ATÖLYESİ
Yaratıcı drama atölyesinde ise kişilerin gerçek yaşantılardan yola çıkarak olayları durumları eylemle ifade etme konularında öğrencilerine eğitim veriyor. Bu eyleme bedeni, sesi, nefesi, zihni bütün varlığı dahil ederek yapılan karma eğitim, günlük yaşamın kişide bıraktığı izleri etkinliklerle, oyunla ele alarak rol ile dışarı vurmasına yardımcı oluyor.
MÜZİK ATÖLYESİ
Bu atölye, çocukların sesin müziğe nasıl dönüştüğünü fark etmesini, ritim ve işitsel algı becerilerinin geliştirilerek müziğe karşı ilgisini artırmayı hedefliyor. Müzik atölyesinde her seviyeye eğitim verebilecek yeterlilikteki konservatuvar mezunu eğitmenler, müziğe dair tüm bilgi ve donanımın paylaşıldığı bir platform oluşturmayı amaç edinmiş.
MATEMATİK ATÖLYESİ
Matematiği kalın kitapların arasından ve formül kalıplarından çıkarıp hayatın, bilimin, sanatın ve doğanın içerisinde keşfetmeyi amaçlayan Matematik Atölyesi, öğretirken matematiği sevdirmeyi amaçlıyor.
Bu etkinliklerle eğitimi hedefleyen Matematik Atölyesi; çözümleme, akıl yürütme, iletişim kurabilme, genelleştirme yapabilme, yaratıcı ve bağımsız düşünebilme, strateji kurma gibi üst düzey davranışları kazandırmayı hedefliyor.
KÜTÜPHANE
Kütüphane müdavimleri, kasvetli ve sıkıcı kütüphane ortamından farklı olarak, kütüphanede geçirdikleri zamanı ev ortamında yaşama fırsatı buluyorlar. Ziyaretçiler kütüphanede yiyip içerek ders çalışabiliyor, sınavlara hazırlanabiliyor ve birçok konu başlığına sahip içeriği ile kitap okuyabiliyorlar.
Kütüphane içinde ayrıca münazara grubu, kitap okuma ve tahlil grubu gibi gruplar kurarak kütüphane personelinden de kendilerine liderlik yapmalarını isteyebiliyorlar.
Ayrıca kitabı yazılıp filme uyarlanmış kült yapıtların film-kitap kritiklerini oluşturacağı grup, kütüphane personeli liderliği ile konferans salonunda münazara yapma fırsatı bulabiliyor.
Güncel ve yenilemeye açık olan kitap ve dergi içeriği ve ücretsiz WiFi imkânı ile sizlerin daha uzun saatler ve daha huzurlu zamanlarda kütüphaneyi ziyaret etme olanakları sunuluyor.
KİMYA-BİYOLOJİ LABORATUVARI
Laboratuvarlarda çeşitli maddeler, alet, cihaz ve düzenekler kullanılarak deney, araştırma ve incelemeler yapabilme olanakları var. Ortaöğretim öğrencileri için hazırlanmış olan Kimya – Biyoloji Laboratuvarı’nda, zengin içerikli müfredat ve teçhizat ile öğrencilerin okullarda teorik olarak gördüğü dersleri uygulamaya dökerek görsel, dokunsal, işitsel olarak deneyimleyip aktif çalışma imkânı sağlıyor. Bu doğrultuda öğrencilerin keşif ve buluşlarının çoğalması sağlanarak proje destekli yarışmalara katılmaları amaçlanıyor.
FİZİK LABORATUVARI
Lise öğrencilerinin okul müfredatıyla paralel ilerleyecek olan Fizik konularını sayısız ekipman ve teknolojiyle desteklenmiş uygulamalarla birebir deneyimleyeceği, formüllerin gerçek anlamına deneme yanılma yöntemiyle ulaşacağı, Fizik’in günlük ve bilimsel hayattaki gerçek anlamını kavrayacağı renkli atölye, bilim merkezine devam eden öğrencilerin yanı sıra meraklı tüm lise öğrencilerini bekliyor.
FEN VE TEKNOLOJİ LABORATUVARI
Laboratuvarda teorik bilgiler pratiğe dönüştürülerek, deneyim kazanılmasına, el becerilerinin geliştirilmesine, öğrencilerin birlikte çalışmayı ve paylaşmayı öğrenmelerine imkan sağlıyor. Laboratuvar ayrıca; ilkokul ve ortaokul düzeyindeki çocukları hedef alıyor. Fen bilgisi laboratuvarının amaçları arasında; kalıcı etkili öğrenmeyi sağlayabilmek, teorik derslerde öğrenilen bilgileri pratiğe dökebilmek ve sistemli, düzenli, planlı çalışmanın önemini kavratabilmek için yeni çalışma planları üzerinde çalışmalar yapılıyor.
ASTRONOMİ ATÖLYESİ
Astronomi atölyesinde ise öğrencilere ilk günden başlayarak günümüzdeki modern astronomiye uzanan gelişmeler ve yenilikler ışığında; uzayı, yıldızları, takımyıldızları ve gezegenleri tanımayı ve anlamayı hedefleyen çalışmalar yapılıyor.
Teleskoplar, roketler, uzay araçları ve yapay uydular hakkında bilgiler verildiği Astronomi Atölyesinde ayrıca çeşitli yaş gruplarına göre değişen deney ve etkinlikler yapılarak, teorik bilgilerin uygulama ile daha basit ve kolay bir şekilde herkes tarafından anlaşılması amaçlanıyor.
AKIL VE ZEKA OYUNLARI ATÖLYESİ
Akıl ve zekayı doğru şekilde eğitebilmeyi misyon edinen Bilim Merkezi, Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesinde çocukları eğlenirken öğrenmeyi hedefliyor.
Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesinde eğitmenler çocuklara;
şeklinde sıralayabileceğimiz kazanımlar gibi birçok yetiyi elde etmesine yardımcı oluyor…
Bilim Merkezi’nde bu atölyelerin yanı sıra sinema gösterimleri ve söyleşi, kitap ve film eleştirisi etkinlikleri, spor aktiviteleri, kültürel gezi programları da yer alıyor.
‘Darbeye direnmeyin’ diyen 3 haine müebbet
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.