a

Sultangazi Belediye Meclisi Kara Fatma'yı Konuştu

VİDEO HABER- CHP’li Ali Koç geçtiğimiz ay İsmetpaşa Mahallesi'nde açılışı yapılan Üsteğmen Fatma Seher Erden Parkı hakkında söz aldı. Koç'un parka adı verilen “Kara Fatma”nın kim olduğunu sorması mecliste tartışmaya neden oldu…

Ahmet Ziya Erçakır’ın başkanlığını yaptığı meclis toplantısında yoklamnın ardından bir önceki dönem tutanağının oylanması maddelerin görüşülmesine geçildi. 18 Maddenin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin 3 sözlü önergesinin görüşüldüğü mecliste CHP Grup Sözcüsü Ali Koç, Hukuk-Eğitim-Kültür ve Sanat Ortak Komisyonunun 1 no’lu raporunda yer alan “Parklara isim verilmesi” maddesi hakkında söz aldı. Geçtiğimiz ay İsmetpaşa Mahallesi’nde görkemli bir törenle açılışı yapılan “Kara Fatma” olarak bilinen Erzurumlu Üsteğmen Fatma Seher Erden adını taşıyan parkın adı hakkında söz alan CHP’li Koç, “Kara Fatma Kimdir?” sorusuyla bilgi istedi.

CHP Grup sözcüsü Ali Koça’a cevap veren Ak Parti Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hacı Orhan “Kara Fatma” olarak bilinen Üsteğmen Fatma Erden hakkında bilgi verdi. Orhan, parklara verilen isimlerin yapılan anketler sonucu ve kamuoyunun görüşü alınarak verildiğini söyledi.

Meclis Başkanvekili Ahmet Ziya Erçakır ise, meclisin genel kültür anlamında bilgi sahibi olacak bir yer olmadığını teknoloji çağında internetten her türlü bilgiyi öğrenme imkanına sahip olunduğunu söyledi. Erçakır’ın bu açıklamasından sonra CHP’li Ali Koç Hacı Orhan’ın yeterli bilgiyi verdiğini ve “Bunda gocunacak bir şey yok” sözleri meclisteki tansiyonu yükseltti.

“Kara Fatma kimdir?” tartışmasına CHP’li Haluk Bozkurt’ta dahil olarak Meclis Başkanı Ahmet Ziya Erçakır’ı kınadı. Pazartesi günü yapılan ilk oturumda “Gezi Parkı Protestoları”na yönelik Meclis Başkanvekili Abdullah Güler’in kendisine söz vermediğini belirten Bozkurt, “Bu mecliste sürekli sözümüz kesiliyor. Ali Bey’in iyi niyetli bir sorusunu bile provoke ediyorsunuz. Bu yaptığınız ne meclis adabına nede siyaset adabına yakışmıyor.” Dedi.

“Kara Fatma” olarak bilinen Erzurumlu Üsteğmen Fatma Seher Erden’in Anıtkabir’de bulunan askeri müzesinde kahramanlar listesinde adının geçtiğini belirterek sözlerini sürdüren Bozkurt’a Ak Parti Grup Başkanvekili İmdat Kamacı “Niye soruyorsunuz o zaman?” diyerek tepki gösterdi.

İmdat Kamacı aynı zamanda Erzurumlular Derneği Başkanı olduğunu hatırlatarak “Kara Fatma” lakaplı Üsteğmen Fatma Seher Erden’in de Erzurumlu olduğunu ifade etti. Üsteğmen Fatma Seher Erden’nin Milli Mücadele yıllarının kadın kahramanlarından biri olduğunu belirten Kamacı, “CHP Grubunun bu kadın kahramanımızı tanımaması beni çok üzmüştür” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Tunçbilek'ten Sağduyu Çağrısı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.