a

“Müteahhit bizi kandırdı mı?”

Sultangazi Belediye Meclisi Haziran Ayı olağan 2. Oturumunu gerçekleştirdi. Oturuma Meclis 1. Başkan Vekili Hacı Orhan Başkanlık yaptı.

 

Oturumda 8 gündem maddesi üyelerin oylarına sunuldu. Gündem Maddelerine geçilmeden CHP grubu söz alarak Belediye Hizmet Binası önünde bulunan Atatürk Büstü’nün görünür bir yerde olmadığı ve görünür bir yere yeni Atatürk büstü yapılması önerildi. Konuyla ilgili söz alan Ak Parti Belediye Meclis Grubu Başkan Vekili Mustafa Demir, “Proje dahilinde yapılan Atatürk büstü gayet görünür bir yerdedir.” dedi. CHP grubundan Av. Ahmet Sukas : “ Biz bu büst yok demiyoruz, öneriyoruz, yaparsınız yapmazsınız siz bilirsiniz, biz önerdik, biz bu büst daha görünür bir yerde olmalı, diyoruz.” Sözlerine Mustafa Demir, “Atatürk’ü bizden daha fazla sevdiğinizi ispatlamaya çalışmak zorunda değilsiniz. Kaldı ki bizler Atatürk’ü sizlerden daha çok seviyoruz.” diye cevap verdi.

IMG_1607

 

KIRIK ZEMİN DÖŞEMELERİ GÜNDEM OLDU

 

CHP Grup Başkan Vekili Sait Coşkunoğlu Meclis’te söz alarak Belediye Hizmet Binası önünde ki hummalı çalışmayı gündeme taşıdı. Coşkunoğlu : “ 7 Haziran’da aydınlık bir Türkiye umut ediyoruz, İlçemize büyük bir Hizmet Binası yapıldı ve daha iki yıl bile olmadan bahçe döşemeleri sökülmüş ve israf söz konusu, döşemeler tekrar yapılıyor, kontrol edilip alınmalıydı.” dedi. Coşkunoğlu’nun sataşmasına Hasan Esat İlhan cevap verdi ve : “ Bize sataşma yapıldı ve biz diyoruz Türkiye tarihinde olmadığı kadar aydınlık yaşamaktadır ve bu devam edecektir.” dedi.

 

Ardından Ak Partili Mustafa Demir söz alarak : “ Hizmet Binası yapıldı ve bize teslim edildi. Bizlerde Bilir Kişi ve Mahkeme aracılığıyla bu tespitleri yaptırdık. İsraf yoktur ve yüklenici müteahhitten bu eksiklerin tutarı hak edişinden kesildi. Burada bir ihmal yada israf yoktur tekrar belirtmek isterim.” açıklamasını yaptı. Cevaptan tatmin olmayan CHP’li Doğan Olgun : “ Yani Müteahhit Bey bizi kandırdı mı ?”  deyince mecliste gülüşmeler yaşandı. Av. Hacı Orhan soruyu “Gazeteci Reha Muhtar tarzı bir soruydu” dedi ve Ak Partili Mustafa Demir cevap verdi : “ Yapılan ihaleler belli kurallara göre yapılıyor, eksikler komisyonca tespit edildi, bilirkişi ile tespit edildi, başka bir firma ile yapımı sürüyor ve onun nezdinde çalışmalar sürüyor. Do you understand me?” dedi. İngilizce olarak “anladınız mı beni ?” anlamına gelen cümleyi mecliste sarf eden Demir arkadaşları gibi kendisi de bu sözüne tebessüm etti.

IMG_1608

 

Meclis 1 Temmuz Çarşamba gününe kadar tatil edildi.

Tüm Yorumlar (1)
  • Kemal Yılmaz Mert
    9 yıl önce
    0 0

    Haberi kim yazdıysa çok yetenekliymiş koskoca adamların böyle şeyler söylemesi imkansızdır sanki söylemişler gibi yazmak kabiliyet ister yes ı understand you

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

HDP’den Skandal Pankart