a

Sultangazi Bağımlılıkla Mücadele Derneği’ne Ne Oldu?

Sultangazi’de esnaflık yapan ve yaklaşık 35 yıldır ilçede ikamet eden Nevzat Karasu sosyal medya hesabından bizimle iletişime geçerek ‘Ne olacak bu gençliğin hali?’ diye sormaya başladı.

Son günlerde gerek gazetemizde, gerek ise eminhaber.org ve istanbulgozlem.com haber sitelerimizde yer alan gençlerin ibretlik görüntülerini hatırlatarak, sürekli cevabı olmayan aynı soruyu sordu Nevzat ağabey; ‘Ne olacak bu gençliğin hali?’

Cevabı oldukça zor olan bu soruyu, bu aralar herkes birbirine soruyor…

Uyuşturucu madde kullanan gençlerin ibretlik görüntülerinden bahsediyoruz. Kullandıkları maddenin etkisiyle yere yığılan, transa geçen gençler. Ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de son yıllarda uyuşturucu satışı ve kullanımında artış yaşandı. Her ne kadar istatistik veriler olmasa da, gördüklerimiz tehlikenin her geçen gün büyüdüğünü gösteriyor.

Herkesin sorduğu o soruyu bizde geride bıraktığımız hafta haber sitelerimizden sormuştuk; Ne olacak bu gençliğin hali?

Ve eklemiştik; Bu gidişata kim dur diyecek?

‘Bu gidişata kim dur diyecek?’ başlığıyla yayınladığımız haberde, yine kullandığı uyuşturucu maddenin etkisiyle transa geçen bir gencin ibretlik görüntülerini paylaşmıştık. Yayınlanan haberi okuyan gencin ailesi bizimle iletişime geçmiş; “Ne olur bu konuda bize yardım edin.” talebinde bulunmuşlardı.

Bu talep doğrultusunda bizimle çok sayıda aile iletişime geçmiş ve bizlerde bu insanları kısa adı SUBÜD olan Sultangazi Bağımlılıkla Mücadele Derneği’ne müracaat etmeleri yönünde öneride bulunmuştuk.

“YENİ BİR NEFES İÇİN” SLOGANIYLA KURULDU

Bu dernek Sultangazi Belediyesi ve Sultangazi Kaymakamlığı öncülüğünde 8 Ocak 2015 tarihinde kuruldu. “Yeni bir nefes için” sloganıyla ortaklaşa kurulan derneğin başkanlığını ise İlçe Sağlık Müdürü Dr. Emray Eray yapıyor.

Çoğu Sultangazilinin adını bile unuttuğu bu derneğin kurulduğu günden bu yana kaç kişiyi madde bağımlılığından kurtardığı ise bilinmiyor.  8 Ocak 2015 tarihinde ihtişamlı bir şekilde tanıtımı yapılan Sultangazi Bağımlılıkla Mücadele Derneği’nin bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar hakkında kamuoyu bilgilendirilmedi.

Aktif mi faal mi? Hiçbir fikrimiz yok… Bu konuda bir bilgi gelirse de kamuoyu ile paylaşırız…

CAN KAYBINA DUR DEMEK İÇİN KURULDU AMA…!

Derneğin ihtişamlı tanıtım toplantısında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2103 ve 2014 yılına ait verileri paylaşılmıştı. Verilere göre; 2013 yılında Türkiye genelinde 163 kişi, 2014 yılında 648 kişi uyuşturucudan dolayı hayatını kaybetmişti. Bundan dolayı da; yaşanan can kaybına dur demek için Sultangazi Belediyesi, Sultangazi Kaymakamlığı koordinasyonunda Sultangazi Bağımlılıkla Mücadele Derneği (SUBÜD) kurulduğu lanse edilmişti.

Güpe gündüz yolun ortasında yığılan, transa geçen gençlerin ibretlik görüntüleri karşısında Sultangazi Bağımlılıkla Mücadele Derneği’nin de TRANSA geçtiğini söyleyebiliriz.

Bağımlılıkla Mücadele Derneği’nin kurulmasında en büyük etkenin anneler olduğunu belirten Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, 8 Ocak 2015 tarihinde ihtişamlı tanıtım toplantısında; “Bunları gördükten sonra yardım etmek için bir şeyler yapmam gerekiyordu. Çaresizlere çare olmalıydım ve sonunda bu derneği kurduk” ifadelerini kullanmıştı.

Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz’a arşivlerin unutmadığı bu sözleri hatırlatıyoruz. Gösterişli tanıtım toplantısın da söyledikleri sözleri de yerine getirmesinii tüm Sultangazililer adına talep ediyoruz.

Artık bu gidişata ‘DUR’ deyin…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MANAVGATLI KADINLARIN RESİM SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.