a

Size her yer Sultangazi

Geçtiğimiz ay Devlet Övünç Madalyası alan 15 Temmuz gazileri dün akşam Cebeci Sosyal Tesisleri’nde yemekli bir programda bir araya geldi. Program sonunda Gazi ve gazi yakınları Belediye Başkanı Cahit Altunay’a sürpriz doğum günü kutlaması gerçekleştirdi.

15 Temmuz Gazileri ve aileleri Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programda bir araya geldi. Ak Parti Milletvekili Şirin Ünal, Ak Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ve MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel’in de katıldığı program okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel, Suriye’nin Afrin bölgesinde terör örgütleri DEAŞ, PKK, PYD-YPG’nin temizlenmesi için başlatılan ve kararlılıkla devam edilen Zeytin Dalı Harekatı’nın zaferle sonuçlanacağına yürekten inandığını belirterek, “Dualarımız Zeytin Dalı Harekatı’nda yer alan kahramanlarımızladır.” Dedi. Dünyada şehit ve gazi olmayı yürekten isteyen tek milletin Türk milleti olduğuna vurgu yapan Özel, “Gönül arzu eder kimse şehit olmasın. Şehit ve gazi olmayı istemek Türk milletinin ruhunda var. Rabbim bizlere de nasip eder inşallah.” Diye konuştu.

Ak Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ise, 15 Temmuz’u hiçbir zaman unutmadıklarını, unutturmayacaklarını dile getirerek, “Sizlerin sayesinde Cumhurbaşkanımız bugün Türkiye’nin dünyada gururla temsil edilmesine vesile oluyor.  Afrin’de mücadele eden evlatlarımıza rabbim yardım etsin.” Şeklinde konuştu.

15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimine karşı milletin zaferle unutulmayacak bir destan yazdığını söyleyen Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Verilen devlet ödünç madalyaları da; 15 Temmuz’u unutulmamasını sağlayacak, hafızalara kazınmasına destek olacak, evimizin en güzel köşesinde gururla saklayacağız. Yaşadığımız sürece o madalya orada durdukça da 15 Temmuz’u unutmayacağız. Bundan dolayı devlet ödünç madalyalarının çok ayrı bir yeri var.” Diye konuştu. Başkan Altunay, konuşmasının sonunda Zeytin Dalı Harekatı’nda görev alan vatan kahramanlarını da unutmadı. Altunay, “Mehmetçiğimiz güzel bir zaferle Türkiye’ye geri dönecek” ifadesini kullandı.

Program, Ak Parti Milletvekili Şirin Ünal’ın konuşmasıyla sona erdi.

Program sonunda, 24 Şubat 1962 yılında Edirne’de doğan Belediye Başkanı Cahit Altunay’a gazi ve gazi yakınları doğum günü sürprizi yaptı. Sürpriz karşısında sevinen Başkan Altunay, üzerinde kendi fotoğrafının bulunduğu ve “İyi ki doğdunuz. İyi ki varsınız başkanımız. Size her yer Sultangazi” yazılı pastanın üzerindeki mumları üflerken, gazi ve gazi yakınlarına doğum günü jesti dolayısıyla teşekkür etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

10 bin 500 lise mezunu memur alınacak

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.