a

Siyah renkteki aracım on dakika içinde bembeyaz oldu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Sultangazi’nin en büyük sorunu olan zehir saçan taş ocaklarını TBMM’ye taşıdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda konuşan MHP Milletvekili Arzu Erdem, “İstanbul’un göbeğinde, Sultangazi ilçesinde, Cebeci yolunda yirmi seneden fazla süredir aktif olan Sultangazi taş ocağı kapalı ortam içinde değildir, sulamalı sistemi de mevcut değildir. Oraya gittim ve yerinde gördüm, evlerin arasında ve uzak mesafede olmama rağmen siyah renkteki aracım on dakika içinde bembeyaz oldu.” Dedi.

Yaklaşık 2 hafta önce bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Sultangazi’ye gelen ve zehir saçan taş ocaklarını da yerinde inceleyen MHP Milletvekili Arzu Erdem, “Mahallelerin tam ortasında, mahallelinin kabusu olan, yazın bile camlarını açmalarına engel olan bu taş ocağı neden denetlenmemektedir ve mevcut yönetmelik neden uygulanmamaktadır? Sulamalı sisteme geçilmelidir. Terör ve uyuşturucu sorunuyla zaten büyük sıkıntılar yaşayan Sultangazi ilçemizin bu sorununu çözüp çözmeyeceğinizi bilmek istiyorum. Sultangazililer bu konuda sizden haber beklemektedir.” Şeklinde konuştu.

CyNAJW4W8AAsP9h

Erdem, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Sayın Bakan, 3213 sayılı Maden Kanunu kapsamında bulunan taş ocakları ve kırma eleme tesislerinin artması nedeniyle oluşan çevre kirliliğinin önlenmesi için yürürlüğe konulan yönetmelik gereği, toz kaynağı olan her bir ünitenin kapalı ortam içine alınması gerekmektedir. Bu mümkün değilse sulama sisteminin kurulması gerekmektedir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi Müftüsü Elazığ İl Müftülüğüne Atandı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.