a

Seyit Ateş İddialı Konuştu


“Sultangazi’de söylenecek sözümüz, yapacak hizmetimiz var” sloganıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Seyit Ateş, basın mensuplarıyla bir araya geldi.


Kargı Restauran’ta düzenlediği kahvaltılı toplantıda yerel basın mensuplarıyla buluşan Seyit Ateş kendisinin aday olması halinde mevcut AK Parti oylarının en az  artacağını iddia etti. 42 Yıldır Sultangazi’de yaşadığını söyleyen Ateş, buranın ilçe olması için çeşitli siyasi görüşe sahip 30 arkadaşıyla 1994 yılında bir platform kurduklarını ve verdikleri mücadeleyi anlattı.


Ateş, “Önce ilçeye nasıl bir isim koymamız gerektiği konusu gündeme geldi. Sultançiftliği ismi çokta birleştiricilik açısından ışık tutmuyordu. Bir sohbet esnasında Sultanla Gaziyi birleştirelim Sultangazi yapalım fikrimiz kabul gördü ve çalışmalara başladık. Hatta bazı arkadaşlarımız Gazi Mahallesi kompleksiyle bu isme karşı gelseler de, benim gazilik ve şehitliğin bu ülkenin önemli değerleri olduğuna dair yaptığım konuşmayla arkadaşlarımda bu isme olur verdiler ve İl Genel Meclisine müracaat ettik. Daha sonra o zaman ki Anavatan Milletvekillerinden Yusuf Namoğlu önderliğinde TBMM’ne Ömer Yılmaz ve Hayri Aygün kardeşlerimle beraber il genel meclisinden aldığımız evrakı ve dilekçeleri verdik.


Onlarda teklif olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine sundular ve biz 1999 yılında ilçe olduk. Mehmet Ağar ve İmren Aykut gelerek hayırlı olsun ziyaretleri yaptılar. Ama 1999 yılında yaşanan Marmara depremi nedeniyle bu ilçe olma meselemiz biraz ertelenmiş ötelenmiş oldu. Nihayetinde 5 yıl önce bu iş AK Parti iktidarına nasip oldu ve ben o günlerde emeği geçen herkese teşekkür pankartları asmıştım” dedi.


42 yıldır Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşadığını belirtten Ak Parti Belediye Başkan aday adayı Seyit Ateş, “Bu nedenle Sultangazi’nin her caddesini, her sokağını bilirim. Acısını acım, sevincini sevinç bilirim. Bunları herkes söyler beylik laflarıdır ama biz bunları yaşadığımız için yürekten söyleriz. Ben davet edildiğim her yere gider düğününde, cenazesinde, taziyesinde hiçbir maksat gütmeksizin sosyalleşmeyi sevdiğim için bulunmaya çalışırım. Ben her türlü meselesini halletmiş, ama çocuklarımı burada mı yetiştireceğim mantığıyla hiçbir zaman davranmadım ve buradan göç etmedim. Buradan göç edenlerin cenazelerini de yine bizler kaldırıyoruz. Sultangazi’de yaşamanın zevkini hazzını duyuyor ve her ortamda dile getiriyorum.Ben Sultangazi’nin her noktasında oldum. Sultangazi Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda da bir arkadaşımız sormuştu neden aday oldunuz demişti. Bende Sultangazi’de söylenecek sözüm, yapacak hizmetim olduğu için adayım demiştim. Birde hiç kimse alternatifsiz olmamalı. Belki zeka seviyemiz azdır yada fazladır ama Allah’ın yarattığı her insan eşittir. Ben bu açıdan Sultangazi’de doğru hizmet, adaletin tesis edildiği bir hizmet anlayışıyla hizmet etmek istiyorum. Hemşericiliğin yapılmadığı, etnik milliyetçiliğin ayaklar altına alındığı bir başkanlık yapmak maksadıyla bu yola çıktım” ifadelerini kullandı.


Sultanagzi Belediyesi'nin ve Belediye Başkanı Cahit Altunay'ın 4,5 yıllık çalışmalarına da değinen Seyit Ateş, “Burada belediyemizin 4 yılda yaptığı hizmetleri gösteren pankartlar var. Her ne kadar ismimiz zikredilmiyor olsa bile Ağız ve diş hastanesini Özel idareden kavga ederek çıkarmış biriyim. Ben Sultangazi’nin isminin olduğu her yerde hizmeti koparma adına gerekirse her türlü siyasi mücadeleyi kavgayı veriyorum. Bu yüzden Sultangazi’ye önemli hizmetler yaparız diye düşünüyorum” dedi. Sultangazi Belediyesini başarılı bulduğunu söyleyen Ateş, sadece Sultangazi’de değil AK Parti belediyeciliğinde bu başarıyı gördüğünü çünkü iktidar partisi olma nedeniyle bütçe sıkıntılarının olmadığı ve gerekli desteği rahatlıkla aldıkları için başarıyı yakaladıklarını söyledi.



 

Sultangazi’de ilk üniversiteyi bitirenlerden biri olduğunu, üniversiteye gittiği yıllarda herkesin kendisine imrenerek batlığını ama şimdi sokaktaki her 20-25 yaş arasındaki gencin p’inin üniversiteli olduğunu bu yüzden Sultangazi’nin önemli kadrolara, beyinlere sahip olduğunu, başka ilçelerdenki insanları Sultangazi’yi yönetmesi için getirmenin mantığının kalmadığını söyledi. Ateş geçmişte 'Biz gelip belediyeciliği öğreteceğiz' diyenlerin artık mazeretlerinin kalmadığını belirtti.

Sultangazi’yi Sultangaziler Yönetmeli sloganının kendisine ait olduğunu ve bu sloganı herkesin kullanmasının kendisini haklı çıkardığını ve bu algıya varıldığı için mutlu olduğunu söyleyen Ateş basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Ateş, sosyal belediyecilik anlayışının önemine değinerek, “Fertler arsında eşit mesafede durmayı namus meselesi olarak görüyor ve böyle değerlendiriyorum” ded,. Sultangazi’nin en büyük probleminin istihdam olduğunu bu yüzden her sabah toplu taşıma araçlarının tıka basa dolduğunu, farklı iş kollarının ilçede yer almadığı için bu problemin trafik problemine de yol açtığını söyleyen Ateş,


Kendisinin aday olması halinde, her siyasi görüşten oy alacağını iddia etti. Başka partilerden aday adayı olan arkadaşların da kendisinin aday olması halinde adaylıklarını bırakarak kendisine çalışacaklarını ve bunu kendi aralarında yaptıkları görüşmelerde dile getirdiklerini belirtten Ateş, Sultangazi’yi Sultangazililer yönetsin sloganının ancak Sultangazili bir adayın başarabileceğini ve kendisinin adaylığıyla bunun gerçekleşeceğini söylesi. Ateş, “Benim adaylığımla mevcut AK Parti oyları en az  artacaktır” diye konuştu.

Tüm Yorumlar (7)
  • tahsin burçak
    11 yıl önce
    0 0

    birisi de çıksa ben de 52 senedir burada yaşıyorum dese o zaman ne olacak? onu mu belediye başkanı yapacağız? benim dayım buranın hissedarlarından yani 60 senedir burda bu mantıkla onun daha çok hakkı burada belediye başkanı olmak

  • Süleyman Kaya
    11 yıl önce
    0 0

    Seyit Ateş bence boş konuşmuş biyere gelemeyeceğini anlayınca meclis üyesi olabilmek için son çırpınışlarını yapıyor.Belediye ihalelerinde bu ihaleye ben giriyorum sizde girerseniz kavga ederiz diye vatandaşa tehdit savuran birisi hangi mağdurun hakkını savunacakmış.

  • tolga kırkağaç.
    11 yıl önce
    0 0

    Buradan göç edenlerin cenazelerini de yine bizler kaldırıyoruz. diyerek kasdettiğiniz rahmetli meclis üyesi Z.H. abimizin manevi şahsına saygısızlık yapmanızı kınıyorum. Siyaseti bu kadar kirletmeye hakkınız yok!

  • osman yıldırım
    11 yıl önce
    0 0

    seyit beyin sultangazi deki geçmişini göze almaksızın bu yorumları yapmak bence ona karsı yapılmıs buyuk bır haksızlık seyit bey devamlı siyasetin icinde aktif olan ve her ortamda saygı goren bir siyasetcidir,lütfen yorumlarınızı saygı cercevesınde dile getiriniz seyit beyin sultangazide yapacaklarını hayal etmeye baslamanızı tavsiye ederim devir artık onun devri 😉

  • M.Yeter
    11 yıl önce
    0 0

    S.Ateş ayrımcılık yapmanın namussuzluk olduğunu söylemiş,Tebrikler.Ama insanların güç eline geçince devleti yağmalamaları,siyasi gücünü şahsi menfaatlerine kullanması,oturduğu yeri dahi devletten bedavaya getirmesininde en büyük ahlaksızlık olduğunu bilmesi gerekir.Merak edenler S.Ateşin yukardaki fotoğrafta poz veren Mehmet Toprak ile Anap zamanındaki maceralarını araştırsınlar yeter.

  • murat
    11 yıl önce
    0 0

    Seyit ateş'i Beşiktaş J.K yönetimine girdiğinden beri takip ediyorum çok başarılı bir adam gözümde.

  • Adnan Salim
    11 yıl önce
    0 0

    Çok başarılı olduğu için Beşiktaş yönetiminden gönderildi vah vah Beşiktaş Seyit Ateş'siz ne yapacak heralde küme düşer..

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Halil Poyraz'da Meclis Üyeliğine Başvurdu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.