a

“Şehit Polis Bülent Özkan Parkı” hizmete açılıyor

11 Eylül 2012 tarihinde Gazi Polis Merkezi’ne yapılan canlı bomba saldırısında şehit düşen Polis Memuru Bülent Özkan’ın adı, Malkoçoğlu Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan ilçenin en büyük parkına verildi. Sultangazi Belediyesi, Malkoçoğlu Mahallesi’nde inşa edilen “Şehit Polis Bülent Özkan Parkı”nı hizmete açıyor. 13 bin 400 metrekare alana yapılan park ile Çevre Bağlantı Yolu üzerinde görüntü kirliği oluşturan alanlar, park ve yeşil alan olarak düzenlenerek ilçeye estetik görünüm kazandırıldı.

 
11 Eylül 2012 tarihinde Canlı bomba saldırısında şehit olan Bülent Özkan, patlamadan önce durumu fark ederek silahını çekerek iki el ateş etti. Şehit Polis Bülent Özkan’ın durumu fark etmesi büyük bir faciayı önlemişti. Başarılı bir polis memuru olan Bülent Özkan canlı bomba saldırısında faciayı önlerken şehit düşmüş ve Cebeci Mahallesi’nde ki baba evine ateş düşmüştü. Hayatı pahasına saldırıyı önleyen ve şehit düşen Bülent Özkan’ın babası Ergin Özkan, taziye için kendisini ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, dönemin Ak Parti İlçe Başkanı Murat Atım, dönemin İlçe Kaymakamı Yusuf Ziya Çelik ve İlçe Emniyet Müdürü Nazım Dorak’ın da yer aldığı yetkili isimlerden oğlunun adının Sultangazi’de yaşatılmasını istedi.

 

Sultangazi Belediyesi Şehit babası Ergin Özkan’ın bu isteğini yıllar sonra yerine getirdi. Sultangazi Belediyesi Malkoçoğlu Mahallesi’nde 13 bin 400 metrekare alan üzerine yapılan ilçenin en büyük parkına şehit Bülent Özkan’ın adını verdi. 6 yılda 146 yeni parkı ilçeye kazandıran Sultangazi Belediyesi, Malkoçoğlu Mahallesi’nde ilçenin en büyük parklarından bir tanesini daha hayata geçiriyor.

 

Sultangazi Belediyesi tarafından Malkoçoğlu Mahallesi’nde inşa edilen “Şehit Polis Bülent Özkan Parkı” hizmete açılıyor. 13 bin 400 metrekare alan üzerine inşa edilen park ile Çevre Bağlantı Yolu üzerinde görüntü kirliği oluşturan alanlar, park ve yeşil alan olarak düzenlenerek ilçeye estetik görünüm verildi. Parkta çocuk oyun alanları, fitness, basket sahaları, pergolalar, oturma grupları ve sosyal donatı alanları yer alıyor.

 

PROGRAM

Tarih : 22 Mayıs 2015 Cuma
Saat :14.00
Yer : Malkoçoğlu Mahallesi Çevreyolu Sultangazi İSKİ Şubesi Önü

PARK

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

CHP’den 19 Mayıs Çoşkusu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.