a

Savaşkan'ın Yerine Ertan Öztürk

18 Şubat’ta İlçe Seçim Kuruluna Belediye Meclis Üyesi aday listesini sunan Ak Parti Sultangazi’de listenin 23. Sırasında yer alan Aslan Savaşkan’ın sabıkalı çıkmasından dolayı, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı Savaşkan’ın adaylığını onaylamamıştı.

Adaylığı onaylanmayan Aslan Savaşkan’ın yerine ise Ak Parti eski Has Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ertan Öztürk’ü aday olarak gösterdi.

Savaşkan’ın adaylığının onaylanmamasından sonra Ak Parti İlçe Başkanı Murat Atım kurmaylarıyla ve Belediye Başkanı Cahit Altunay ile bir toplantı yapmış ve 3 isim üzerinde durulmuştu. Yapılan toplantıda Has Parti eski İlçe Başkan Yardımcısı Ertan Öztürk’ün aday gösterilmesinde karara varıldı.

ERTAN ÖZTÜRK KİMDİR?

1979 Sinop Erfelek doğum olan Öztürk,İlkokulu Karaoğlu Köyü İlköğretim Okulunda,Orta Okul ve Liseyi 1997 yılında Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesinde bitirdi. Okul yıllarında Milli Gençlik Vakfı Gençlik Kollarında görev alan Öztürk,1997 yılında İstanbul'a yerleşti.1999 yılından beri SULTANGAZİ’de ikamet eden Ertan Öztürk1999 yılında Sigortacılık Sektöründe iş hayatına başladı. İhlas Hayat Sigorta, Axa Sigorta, Ergo İsviçre Sİgorta, Finans Sigorta,Groupama Sigorta, Chartis Sigorta,Mapfere Genel Sigorta,Dubai Starr Sigorta ve Ak Sigorta Şirketlerinden Temel Sigortacılık ve Pazarlama Eğitimlerini bitirdi.

Hazine Müsteşarlığı'na bağlı Sigortacılık Eğitim Merkezinin düzenlemiş olduğu Segem Eğitim Kursu Sertifikasını alan Öztürk, Ak Parti Yunus Emre Mahallesi Gençlik Kollarında 2004 yılına kadar görev aldı.Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimine devam ederken 2004 yılında askerlikten dolayı ara verdi.Askerlik sonrası Anadolu Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümüne devam eden Öztürk, 2000 yılından bu yana Sultangazi’de sigorta acenteliği yapmaktadır.

Prof.Dr.Numan KURTULMUŞ’a Saadet Partisi’nde haksızlık yapıldığını düşünerek aktif siyasete yeniden atılan Öztürk HAS PARTİ SULTANGAZİ Kurucu Üyeliği ve Teşkilatlanma Başkanı olarak görev yaptı. Has Parti’nin kapanmasıyla birlikte Ertan Öztürk’de AK PARTİ’ye katıldı. AK PARTİ SİYASET AKADEMİSİ’NE katılarak Yerel Yönetimler III programını bitiren Öztürk,2010 yılında ( SESKAD ) Sinop İli Erfelek İlçesi Salı Köyü ve Karaoğlu Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Kurucu Başkanlığı,Sultangazi Sinoplular Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Ertan Öztürk SİNOP DERNEKLER FEDERASYONU Yönetim kurulu üyesi ve Sinoplu Şairler AHMET MUHİP- MÜNİRE DIRANAS VAKFI Koordinatörlüğünü yapmaktadır. Öztürk, halen MGA SİGORTA LTD.ŞTİ.Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürlük görevini yürütmektedir.

Öztürk evli ve 2 çocuk babasıdır.

Tüm Yorumlar (3)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Dünyanın en fakir Başkanı!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.