a

Sarıgül'le pazarlık iddiasına CHP'den yalanlama

CHP Genel Başkan İletişim Koordinatörü Baki Özilhan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile pazarlık yapıldığı iddiaları üzerine yazılı açıklama yaptı.

İletişim Koordinatörü Baki Özilhan, iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Özilhan, ''Gerçekle hiçbir ilişkisi olmayan bu ve benzeri haberleri üretenlerin amacı kamuoyunu bilgilendirmek, halkın haber almasını ve gerçekleri öğrenmesini sağlamak değildir” dedi.

“İSTANBUL PAZARLIĞI”

İddia, Yeni Şafak gazetesinde ''İstanbul Pazarlığı'' başlığıyla verilmişti. Haberde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi doğrultusunda genel başkan yardımcıları Erdoğan Toprak ve Nihat Matkap ile milletvekili Aydın Ayaydın'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile görüşüp, pazarlık yaptıkları öne sürülmüştü.

Tüm Yorumlar (1)
  • Sosyal Demokrat Partilerde üye inisyatifi çok önemlidir.Madem Sosyal Demokratız diyoruz, madem üye inisyatifinden söz ediyoruz, sayın Sarıgül konusunu da bu çerçevede değerlendirmeliyiz. CHP ve Sarıgül bu konuyla ilgili net tavırlarını artık ortaya koymalıdır. Koymaz ise kısa bir süre sonra bu yorumlar ve karşılıklı söylemler hem CHP yi hem de Sarıgül'ü yıpratmaya, zarar vermeye başlayacak. Seçime kısa bir süre kalana kadar bu konu netliğe kavuşmaz ise, Sarıgül olsada olmasada başarılı bir sonuç ortaya çıkmayacaktır. Sarıgül'le yada Sarıgül'süz son bir yıla girerken seçime girecek kadrolar belli olmalı ve programlarını yaparak seçim çalışmalarına başlamalı. Başarı ancak erken çalışmaya başlayarak elde edilir. Aksi halde umutlar bir başka bahara kalır. Sayın Kılıçdaroğlu ve sayın Sarıgül bu konuyu köşe kapmaca oyununa çevirmekten artık vazgeçmeliler. Artık Sosyal Demokratların istismar edilmeye tahammülü yok. Bu konunun da çok basit bir çözümü var. Amaç İstanbul'u almaksa, bu konu gündemde kaldığı sürece ne CHP, nede Sarıgül seçime yönelik sağlıklı bir çalışmayı sürdüremezler. Kılıçdaroğlu, Sarıgül'ün adaylığına sıcak bakmıyorsa bunu açıkça söylemelidir. Sıcak bakıyorsa veya bu konuda nötr ise yapacağı tek şey, Sayın Sarıgül'ü davet edip İstanbul adaylığını düşünüp düşünmediğini soracak ve olumlu cevap alırsa da, buyrun partiye üye olun ve ÖN SEÇİM çalışmalarınıza başlayın diyecek. Bunun dışındaki yaklaşım tarzlarının tamamı Sosyal Demokrat kitlenin umutlarını azaltacaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi Ak Gençlik Asker Yolcusu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.