a

Osman Derdiyok’dan Flaş Açıklamalar

Sultangazi’nin TÜSİAD’ı olarak bilinen Müteahhitler Birliği Derneği Eylül ayında olağanüstü kongreye gidiyor. Dernek Başkanı Osman Derdiyok düzenlediği basın açıklamasında aldıkları bu son dakika kararını kamuoyu ile paylaştı.

2012 yılında kurulan Sultangazi Müteahhitler Birliği Derneği, olağanüstü kongreye gidiyor. Son kongresini 27 Şubat 2016 tarihinde yapan Müteahhitler Birliği Derneği, aldığı karar doğrultusunda Eylül ayında olağanüstü kongreye gitme kararı aldı.

“BELLİ BİR SÜREDEN SONRA İNSANLAR YORULUYOR”

Konu ile ilgili düzenlediği basın açıklamasında konuşan Sultangazi Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Osman Derdiyok, “2012 Aralık ayında kurulan Sultangazi Müteahhitler Birliği Derneği’nin kurucu başkanlığını yapıyorum. Bugüne kadar dernek olarak iki kongre gerçekleştirdik. Her iki kongrede de arkadaşlarımın, üyelerimizin teveccühüyle dernek başkanlığına seçildim.  Yaklaşık 4 yıla yakın Sultangazi Müteahhitler Birliği Derneği’nin başkanlığını yürütmekteyim. Belli bir süreden sonra insanlar yoruluyor. Bundan dolayı yönetim kurulu olarak olağanüstü kongre kararı aldık. 25 Eylül Pazar günü de olağanüstü kongremizi gerçekleştireceğiz. Eğer yeterli çoğunluk sağlanmaz ise olağanüstü kongremiz 2 Ekim Pazar gününe ertelenecek. Derneğimizin bütün üyeleri dernek başkanlığına aday olabilirler. Ben bu kongrede aday olmayı düşünmüyorum.

Yaklaşık 4 yıllık görev süresi içerisinde meslek sektörümüze yönelik çalışmalar yaptık. Özellikle yerel yönetimlerle yaptığımız istişareler neticesinde imar konusuna yönelik çalışmalarda bulunduk. Bu tür sivil toplum kuruluşları demokrasinin çekirdeği olan kuruluşlardır. Bunların devamlılığı, yaşaması önemli bir şeydir. Tabi bazı kişiler bu tür STK’ların varlığından rahatsız olabilir, ama bizim meslek birliğimizin içerisinde bulunan tüm meslektaşlarımın bu konuda gereken ehemmiyeti göstereceğine inanıyorum.” Dedi.

“BAZI İSİMLER KOLTUĞA YAPIŞIP KALIYOR”

Sultangazi Müteahhitler Birliği’nin bir kuruş borcu olmadığına vurgu yapan Osman Derdiyok, bazı kişilerin bir ömrü kapsayacak şekilde oturdukları koltuklara yapıştığını söyledi. İnsanlara örnek olabilme adına olağanüstü kongreye gitme kararı aldıklarını belirten Derdiyok, Eylül ayında gerçekleşecek olan olağanüstü kongrede mutlaka aday ve adayların olacağını sözlerine ekledi. Derdiyok, “Bazı arkadaşları görüyorum, neredeyse bir ömrü kapsayacak şekilde bazı yerlerde başkanlık yapıyorlar. Ve buralara yapışıp kalıyorlar. Biz bu tarz davranışlarda olan insanlara da örnek olabilme adına olağanüstü kongreye gitme kararı aldık. Kimse siyasetten, STK Başkanlığından bunu meslek haline getirip emekli olmasın diye şu böyle duruş sergiliyorum. Aynı duruşu Sultangazispor Kulübü yönetimindeyken de gösterdik. İki yıllık bir görev süremizin olmasına rağmen, başka hevesli arkadaşlarımızın olmasından dolayı kulüp yönetimini bıraktık. Sultangazispor Kulübünü borçsuz olarak yeni yönetime bıraktık. Ben ve ekibimin 2 yıla yakın bir zamanı olmasına rağmen, bir nöbet değişiminin faydalı olacağını düşündük. Başka bir arkadaşımızın dernek başkanlığını yürütmesi anlamında önünü açıyoruz. Sultangazi Müteahhitler Birliği Derneği’nin tek kuruş borcu yoktur. Kongremizin sektörümüze ve tüm Sultangazi’ye hayırlı olmasını diliyorum.Sultangazi Müteahhitler Birliği Derneği içerisinde çok tecrübeli arkadaşlarım var. Mutlaka bu kongremizde bir arkadaşımız aday olacaktır. Derneğimiz sal sahipsiz kalmaz. Muhakkak aday ve adaylar olacaktır.”diye konuştu.

“BİR ÖNCEKİ KONGREMİZE DIŞARIDAN DARBE YAPILMAK İSTENDİ”

Görev süresi boyunca kamuoyuna karşı dürüst olduğunu söyleyen Sultangazi Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Osman Derdiyok, 27 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşen kongrede aday olmayacağını ancak kongreye dışarıdan müdahale edildiği için yeniden dernek başkanlığına aday olduğunu söyledi. Derdiyok, “Biz bir önceki kongremizde bu nöbet değişiminin olması yönünde karar vermiştik. Çünkü bir başkanın 1 dönemden fazla kalmasından yana değilim. Lakin o gün bizim olağan kongremize dışarıdan bazı güçlerin müdahale etmesinden dolayı, Şubat ayında yapılan kongrede aday olmak zorunda kaldık. Eğer kongremize dışarıdan müdahale edilmeseydi ben o kongrede aday olmayacaktım. Dışarıdan darbe yapar gibi sivil toplum kuruluşlarının yönetimine müdahale etmek isteyen güçlere bizim bir ders vermemiz gerekiyordu. Ben ve ekibim bundan dolayı tekrar aday olduk. Ve Şubat ayında yapılan kongrede bu güçlere gereken dersi de verdiğime inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

“ŞU AN İÇİN AKTİF SİYASET DÜŞÜNMÜYORUM”

Sultangazi Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Osman Derdiyok’a düzenlediği basın toplantısında, aktif siyasete girip girmeyeceği de soruldu. Derdiyok, şu an için böyle bir düşüncesinin olmadığını belirterek, “Küçük bir kızım var. Yaklaşık 4 yıldır oma zaman ayıramadım. Bundan sonra tek hedefim küçük kızıma zaman ayırmak istiyorum” dedi.

“KENDİMİ YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜNDEN AŞAĞI ATARIM”

Sultangazi Müteahhitler Birliği Derneği ve SUMDER Yapı A.Ş’nin iki farklı yapı olduğuna da vurgu yapan Derdiyok,SUMDER Yapı A,Ş ile ilgili fısıltı gazetesinin ‘Menfaat sağlıyorlar’ dedikodularına da cevap verdi.

“Sultangazi Müteahhitler Birliği Derneği içerisinde 15 müteahhidin kurmuş olduğu SUMDER Yapı A.Ş kurumsal yapısı farklı olan bir anonim şirkettir. Bu anonim şirkette kurulduğu günden beri yaptığı tek bir iş vardır. Eski Habibler Mahallesi’nde SUMDER Prestij Evleri projesi vardır. Bu projenin dışında ikinci bir işi söz konusu değildir. 15 arkadaşımız SUMDER Prestij Evleri projesinin arazisi dahil satın alarak bu işe girmişlerdir. Hangi menfaatten bahsediyoruz? SUMDER Yapı A.Ş’nin ikinci bir işi varsa belgelendirsinler ben yeni yapılan Yavuz Sultan Selim köprüsünden kendimi aşağı atacağım.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

30 Ağustos Törenin de bir ilk yaşandı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.