a
  • Eminhaber.Org
  • Genel
  • OSES Dünya Rekoru Kırdı. Şampiyon, Çıtayı 231 Metreye Taşıdı

OSES Dünya Rekoru Kırdı. Şampiyon, Çıtayı 231 Metreye Taşıdı

Ülkemizi gıda sektöründe yıllardır başarıyla temsil eden dünyaca ünlü çiğ köfte markası OSES, büyüklüğünü bir kez daha kanıtlamış oldu. CNR-EXPO’ de düzenlenen ‘Bayim Olur musun?’ fuarının ilk gününde sardığı 231 metrelik çiğ köfte dürümüyle Guinness Dünya Rekorlar kitabına girdi.

Fuaye salonunda 231 metrelik masaya serilen lavaş’ı gören katılımcılar yaşadıkları heyecanı gizleyemediler.

Rekor denemesinin tamamını tanık ve noter tarafından saniye saniye kameralar ile kayıt altına alan Guinness rekorlar kitabı temsilcilerinin disiplinli çalışması gözden kaçmadı.

Oses-rekor-denemesi_DSC7683

Bu Bir Dünya Rekoru…

Guinness rekorlar kitabı gözlemcilerinin denetiminde yoğrulan lavaş masaya serildikten sonra OSES’in başarılı ustaları çiğ köfteyi lavaşın üzerine sermeye başladı. Daha sonra OSES’in kendine özgü mükemmel lezzeti sos ile çiğ köfteyi süsleyen ustalar, daha sonra OSES dürümlerinde kullanılan yeşillikleri 231 metrelik dürümün üzerine serdiler. Nar ekşisinin de eklenmesiyle birlikte dürümü sarmaya başlayan ustalar, rekorlar kitabına geçecek olan 231 metrelik dürümü davetlilerin hayret dolu bakışları hazırladılar.

Oses-rekor-denemesi_DSC7689

Daha evvel lavaş üreticilerinin 201 metre ile kırdıkları rekoru çiğ köfte dalında 231 metre ile geliştiren OSES Çiğköfte Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yaşar, OSES markasının Guinness rekorlar kitabına geçmesinden dolayı oldukça heyecanlı ve mutluydu.

Türkiye Guinness temsilcisi Orhan Kural’ın kontrolörlüğünde yapılan rekor denemesi oldukça renkli anlara sahne oldu.

“Sıra Gecelerinden Dünya Markasına”

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan ülkemizin önemli girişimcilerinden Osman Yaşar, “Sadece sıra gecelerinde yoğrulan ve tüketilen çiğ köfteyi, bütün dünyanın tanıdığı bir ürün haline getirmiş olmaktan ziyadesiyle mutluyuz.Türkiye ve dünyanın birçok yerinde bayiliklerimizin yanı sıra üretim tesislerimiz de bulunuyor. Yani bu artık yerel olan bir lezzetin dünyanın birçok yerinde tanındığını ve tercih edildiğini gösteriyor.

Biz OSES ailesi olarak her zaman yeniliklere imza atmaktan oldukça memnunuz. 2016 yılının son fuarlarından biri olma özelliği de bulunan bu fuarda, hem OSES markasını ve lezzetini takip eden müşterilerimize, hem bayilerimize hem de ulusal anlamda bütün yurttaşlarımıza böyle bir sürpriz hazırlamayı düşündük ve’e başvuruda bulunduk.

Yetkililer konuyla ilgili olarak bize dönüş yaptılar ve aslında daha evvel tahmin bile etmediğimiz şekilde disiplinli bir çalışma programı ile birlikte bizimle bu rekor denemesine hazırlanmaya başladılar. Tesislerimize gelen yetkililer, lavaşın yoğrulmasına da gözlemcilik yaparak, işte bugün burada gördüğünüz bütün detayları bizimle paylaşılarak, bütün hazırlıklarımıza eşlik ettiler.Sizin de gördüğünüz gibi bugün 231 metrelik dürüm ile Guinness dünya rekorlar kitabına girmiş olduk. Bu gurur sadece bize ait değil. Bu gurur yıllardır bizi tercih eden bütün lezzettaşlarımızın. Bu gurur hepimizin.” Dedi.

Oses-rekor-denemesi_DSC7691 Oses-rekor-denemesi_DSC7697 Oses-rekor-denemesi_DSC7708 Oses-rekor-denemesi_DSC7710 Oses-rekor-denemesi_DSC7714 Oses-rekor-denemesi_DSC7715 Oses-rekor-denemesi_DSC7721 Oses-rekor-denemesi_DSC7724 Oses-rekor-denemesi_DSC7728 Oses-rekor-denemesi_DSC7733 Oses-rekor-denemesi_DSC7749 Oses-rekor-denemesi_DSC7755 Oses-rekor-denemesi_DSC7756 Oses-rekor-denemesi_DSC7765 Oses-rekor-denemesi_DSC7777 Oses-rekor-denemesi_DSC7780 Oses-rekor-denemesi_DSC7782 Oses-rekor-denemesi_DSC7787 Oses-rekor-denemesi_DSC7788 Oses-rekor-denemesi_DSC7789 Oses-rekor-denemesi_DSC7794 Oses-rekor-denemesi_DSC7800 Oses-rekor-denemesi_DSC7802 Oses-rekor-denemesi_DSC7806

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Hedef 5 milyon Rus turist

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.