a

Orhan Veli Sultangazi’de Anıldı

Şair Orhan Veli Kanık, 100’üncü doğum gününde Sultangazili öğretmenler tarafından sahnelenen tiyatro gösterisiyle anıldı.

 

Garip akımının üç kurucusundan biri olan Orhan Veli Kanık, Cumhuriyet Ortaokulu tiyatro salonun da Sultangazili öğretmenleri tarafından sahnelenen tiyaro gösterisiyle anıldı. Cumhuriyet Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Mehmet Kaya’nın Şair Orhan Veli Kanık’ın şiirlerini oyunlaştırdı.

orhan veli sultangazide anıldı

Türkçe öğretmeni Mehmet Kaya’nın oyunlaştırıp, yönettiği “Anlatamıyorum” adlı oyun seyircisiyle buluştu. Cumhuriyet Ortaokulu tiyatro salonun da sahnelenen tek perdelik “Anlatamıyorum” adlı oyuna okul idarecilerinin yanı sıra öğrenci ve öğrenci velileri de büyük ilgi gösterdi.

orhan veli sultangazide anıldı-

Sultangazili öğretmenlerinin oyundaki performansları ise dikkatlerden kaçmadı. Oyunun Orhan Veli’nin şiirlerinden bir olay kurgusu oluşturulması olması, şiirsel bir tatla sunulması, bir öğretmen tarafından oyunlaştırılması, öğretmenler tarafından sergilenmesi ve Orhan Veli’nin bu yıl 100. Yaşı olması açısından bir kat daha anlam kazandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Azmi Göktaş’da yetenek bitmiyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.