a

Okul Müdürüne Çirkin Saldırı

Sultangazi İsmetpaşa iköğretim okulunu basan eli sopalı ve bıçaklı saldırganlar müdüre ve öğretmenlere saldırdı. Yaralanan müdür 1 hafta rapor alırken, veliler ayağa kalktı.

Sultangazi ilçesinde bulunan bir ortaokulda yaşandı. İddiaya göre, okulda eğitim gören iki kız öğrenci birbirleri ile kavga etti. Daha sonra kavgaya ailelerde karışınca, olayda bir kişi bıçaklandı. Bıçaklanan şahıs okul bahçesine sığınarak yardım istedi. Okul görevlileri yaralıya yardım ederek hastaneye sevk edilmesini sağladı. Ancak daha sonra bıçaklanan şahsın yakınları ellerinde sopa ve bıçaklarla okulu basarak müdürü darp etti.

MÜDÜR 1 HAFTA RAPOR ALDI

Öğretmenlere küfürler eden saldırganlar okuldan kaçmayı başardı. Yaralanan okul müdürü Murat Özdemir, bir hafta rapor aldı.

“VELİLER AYAĞA KALKTI”

Yaşanan olayların ardından öğrenci velileri duruma tepki gösterdi. Saldırganların mahallede korku saldığını ifade eden veliler, hiçbir önlem alınmadığını ileri sürdü. Okul önünde toplanan veliler, öğretmenlere destek verdi. Velilerin yanı sıra Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz ve Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay okula gelerek bilgi aldı. Okul önünde ise polis ekipleri görev yapıyor.

TÜRK EĞİTİM-SEN: BIÇAKLA GÜVENLİK GÖREVLİSİNİ ETKİSİZ HALE GETİRDİLER

Türk Eğitim-Sen yetkilileri ise okul önünde bir basın açıklaması yaptı. Son yıllarda öğretmenlere saldırının büyük artış gösterdiğini söyleyen Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanifi Bostan, “Neredeyse her gün eğitim ve bilim yuvalarımızda öğretmenler sözlü ya da fiziksel saldırıya uğramaktadır. Gün geliyor bir öğrenci öğretmeni bıçaklıyor, gün geliyor veliler ellerinde sopalarla öğretmenlere meydan dayağı çekiyor, gün geliyor öğretmenler velilerin döner bıçaklı saldırısı ile karşı karşıya kalıyor.

“ACİZ YETKİLİLERİ KINIYORUZ”

Gün geliyor sokak zorbaları okul basıp öğrenci, öğretmen ve idarecileri yaralıyor ya da öldürüyor. Nitekim dün iki defa bu okul eli sopalı ve bıçaklı kişiler tarafından basıldı. Saldırganlar önce güvenlik görevlisinin boğazına bıçak dayayarak onu etkisiz hale getirdi. Sonra da okul müdürü Murat Özdemir ve mesai arkadaşlarına sopalarla saldırarak darp ettiler. Bu insanlık dışı saldırıyı yapanları ve okul idarecilerini ve öğretmenleri korumaktan aciz yetkilileri kınıyoruz” dedi.

Veliler duruma alkışlarla tepki göstererek okuldan ayrıldı.

 


Yaşanan bu olayda sonra Sultangazi İlçe Porotkolü Okul Müdürü Murat Özdemir'i ve okul yöneticilerini ziyaret ederek destek verdiler. İlçe Kaymakamı Ali Uslanmaz, Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, Sultangazi Belediyesi Özel Kalem Müdürü Adil Dayıoğlu yaşanan olayı kınayarak Murat Özdemir ve okul yöneticilerine geçmiş olsun dileklerini ilettiler.



Tüm Yorumlar (2)
  • burhan
    11 yıl önce
    0 0

    bakın degerlı yetkılı kurumlar kaymakam ılce emnıyet muduru beledıye baskanımız ılce mıllı egıtım mudurumuz sızce bu olay ıyımı oldu nedemı benım kızım 3 sınıfa gıdıyor sımdı aksam kızım bana dıyorkı baba ben bu okula gıtmek ıstemıyorum dıyor sıze soruyorum sızın cocuklarınızı bunu sıze sordugu zaman ne cevap vereceksınız . ben cevap veremedım cunku bu okulda cok olay oluyor kızımı baska okula yazdırmak ıstıyorum ama olmuyor sız daha ıyı bılıyorsunuz yazık degılmı sokul mudruumuze yapılan bu cırkın saldırıyı kınıyorum okula mıza sahıp cıkın benım babam bu devlete nasıl sahıp cıktıysa sızden onu beklıyorum

  • sultangazili
    11 yıl önce
    0 0

    Sevgili Sultan gazili hemşehirlilerim size vahim bir olaydan bahsedeyim Bu okulun hemen altında bulunan 126 sk no 41 ve isim geçen pit hasan adlı kişinin evinden yani 127 sk evlerden uyuşturucunun her türü satılıyor burada tabi olay olur sultangazinin tüm aylak ve ayyaşları bu okulun etrafında defalarca ihbar edilmesine rağmen polis hiç bir işlem yapmıyor hatta nasıl oluyorsa şikayet ertesi şikayet edenin camlarını kırıp dayak atıyorlar herkes bilsin bu uyuşturucu çeteleri temizlenmeden okula çocuklarınızı göndermeyin

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Öğrenci Yetenekli Öğretmen Farkında

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.