a

Mevlana’yı Anma Gecesi

Sultangazi Belediyesi, Türk-İslam mutasavvıf, şair ve düşünürü Mevlana Celaleddin Rumi’nin vefatının 740. yıldönümünde anma programı düzenledi. 50. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım, Gazi Cem Vakfı Başkanı Veli Gürsoy ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program modern hat sanatçısı Bilal Akkaya’nın “Çizginin Zerafeti” isimli hat sergisinin açılışıyla başladı. 20 Aralık 2013 tarihine kadar açık kalacak sergiyi gezen protokol üyeleri, Mevlana figürlerinin de yer aldığı hat eserlerini ilgiyle inceledi.

Programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Mevlana’nın evrensel anlamda insanlara ışık olmuş büyük bir fikir insanı olduğunu söyledi. Bir gönül insanı olan Mevlana’yı anmanın önemine değinen Başkan Altunay, “Yüzyıllar öncesinden hayatı, düşünceleri ve hoşgörüyü temel alan felsefesiyle sevgiyi aşılayan Mevlana’yı anmak bizim için oldukça anlamlıdır. Sultangazi Belediyesi  olarak insanlığa ışık tutan, yol gösteren değerlerimizi daha iyi tanımak ve tanıtmak gerekliliğine inanıyoruz” dedi.

Mevlana’nın “Hamdım; yandım; piştim” sözlerine atıfta bulunan Başkan Altunay şunları söyledi: “Gönül insanının sözleri kimyamızı değiştiriyor. Hayatı boyunca insanlığı ve insani değerleri yücelten Mevlana’nın cenaze törenine sadece Müslümanlar değil; Hıristiyanlar ve Yahudiler de katılmıştı. Onun mesnevisinde derin izler görürüz. Sema gösterilerinde de sağ el gökyüzüne; sol el yeryüzüne açılır. Anlamı Hak’tan aldık; halka vereceğizdir.”  

Program daha sonra Zuhurat Grubu’nun konseriyle devam etti. Sema gösterilerinin de yer aldığı konser ile Sultangazililer, tasavvuf musikisinin sevilen eserlerini dinledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Konya'ya Hayran Kaldılar

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.