a

Metin Kaya Adalar'a Çıkarma Yaptı

VİDEO HABER- Adalar’da esnaf ve halkla bir ara gelen Kaya, “2014 yerel seçimlerinde adayınız kim olursa olsun mutlaka destekleyin” dedi. 2014 yerel seçimlerine 9 ay kala Metin Kaya’nın Adalar’da bu mesajı vermesi vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.

2014 yerel seçimlerine 9 ay kala CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile birlikte Adalar’a çıkarma yapan Metin Kaya’ya ilçe halkının gösterdiği ilgi ise dikkatlerden kaçmadı. Adalar esnafını ziyaret eden Kaya ve Genç vatandaşlarla da sohbet ettiler. Adalar Cemevi’nin düzenlediği “Gezi Parkı eylemleri ve etkileri” katılan Kamer Geç ve Metin Kaya burada önemli açıklamalarda bulundular.

Gezi Parkı eylemlerinde kendisinin de gözaltına alındığını ifade eden Metin Kaya, 23 gündür insanların hiçbir beklenti içerisinde olmadan direndiğini ve direnmeye devam edeceğini söyledi. Taksim’in yanı sıra Gazi Mahallesi’nde de eylemlerin devam ettiğini hatırlatan Kaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mezhep ayrımcılığı yaptığını ve Alevileri hedef gösterdiğini söyledi. Kaya, “Başbakan ‘Reyhanlı saldırısında ölen 52 yurttaşımızın sünni mezhebine mensup’ olduğunu söylüyor. Biz insanları mezhebine, milletine, diline, cinsiyetine göre ayırmıyoruz. Bizim inancımızda demokrasi 99 kişiye ait değildir. Demokrasi herkesten oluşuyor. Üçüncü Köprüye Yavuz Sultan Selim ismini koyanlar sanırım Yavuz Sultan Selim’i tanımıyor. İdris-i Bitlisi’nin mezarını onarmak için bütçe ayırıyorlar. Bütün bunlar halkın rahatsızlık duymasına neden olurken, ayrışmayı da tetikleyen unsurlardır.” Dedi.

“Ben 33 kurşunda kürdüm, Balkan topraklarında Türküm, Ben Maraş’ta Aleviyim, Başbağlarda sunniyim, gaz odasında yahudiyim, Gazze’de Filistinliyim” diyerek sözlerini sürdüren Metin Kaya Türkiye’de resmi rakamlara göre 15 milyon Alevinin yaşadığına dikkat çekti. Kaya, “Türkiye’de resmi rakamlara göre yaşayan 15 milyon Alevinin olduğunu söyleyen Kaya, “Biz hiç kimseyi göz rengine göre ayırmadık. Çünkü biz gözyaşlarının aynı renkten olduğuna inanan bir anlayıştan geliyoruz” diye konuştu.

Adalar Cemevi Vakfı’nın düzenlediği seminerde 2014 yerel seçimlerine de değinen Metin Kaya, önemli bir mesaj verdi. Adı Adalar Belediye Başkan adaylığı için geçen Kaya, “Yerel seçimlerde kim aday olursa olsun adaylarımıza sahip çıkalım destek verelim.” Dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Ak Parti'nin Son Oyu Kaç?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.