a

Mehmet Ağar Ak Parti'ye katılacak iddiası

AK Parti’nin sağda alternatifleri azaltma ve farklı kitleleri bünyesine katma politikası hız kesmeden devam ediyor. Sağ kanadını güçlendirmek için çalışmalarına devam eden AK Parti, iddialara göre partisinin bünyesine ilginç bir ismi katmaya hazırlanıyor.. O isim ise şu anda cezaevinde olan DP lideri Mehmet Ağar..

YENİ İSİM MEHMET AĞAR

Bilindiği gibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu, Osman Can gibi siyasi ve akademik alanda önemli isimleri büyük kongre öncesi partisinin çatısı altında topladı. AK Parti kulislerinde konuşulanlara göre bu proje henüz tamamlanmış değil.

Hür Haber'den M. Fatih Gediman'ın haberine göre, iktidarın görüşme yaptığı yeni isim Mehmet Ağar. Süleyman Soylu ile DP geleneğinin daha çok muhafazakar ve ılımlı kanadına ulaşan Parti, ardından Ağar ile de daha çok sağın cumhuriyetçi-devletçi kesimine yaklaşacak.

AĞAR TRANSFERİ OLUMLU ETKİ YARATACAK

Ağar ismi, AK Parti Gençlik Kolları'nda yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Susurluk konusunda kafalarda soru işaretleri olsa da genel kanaat Ağar transferinin olumlu etki yaratacağı yönünde.

“KÜRT SORUNUNU BİR TEK AK PARTİ ÇÖZER” DEMİŞTİ

Erdoğan’a karşı DP’nin başında seçim kampanyası yürüttüğü dönemde çok sert çıkışları ile bilinen Ağar, Aydın Yenipazar Cezaevinden bir süredir yaptığı açıklamalarla hükümete ve çalışmalarına destek verirken, özellikle Kürt sorunu konusunda AK Parti’nin tek umut olduğunu söylemesi ile dikkat çekmişti.

CEZASINI ÇEKTİKTEN SONRA AK PARTİ ROZETİ TAKACAK

Hapse girerken birçok yanlışın yapıldığını söyleyen ve iyi niyetle de olsa yanlış bir sorumluluğun altına girmişsek cezamızı çekmeliyiz diyerek durumu kabullenen Ağar’ın bu tutumu AK Parti’de ağır isimlerin de konuya sıcak bakmasını sağladı. Bir aksilik olmazsa Ağar’ın cezaevinden çıktıktan sonra AK Parti rozeti takması bekleniyor.

Ayrıca Ağar hakkında son seçimde de “AK Parti'den aday olması bekleniyor” şeklinde haberler çıktığı biliniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

CHP İl Başkanı Salıcı Sultangazi'de Adıyamanlılarla Buluştu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.