a

Meclis Yanlıştan Döndü

Sultangazi Belediye Meclisi Kasım ayı 1. Oturumunda basına uygulanan ambargoya Belediye Başkanı Cahit Altunay noktayı koydu.

 

Kamuoyu Ekim ayından bu yana Sultangazi’de basına uygulanan sansürü konuşuyor. CHP Grubunun verdiği önerge ile Belediye Meclisinde toplantıları takip eden gazetecilerin çalışma alanı kısıtlanmak istenmişti. Başkanlık makamına havale eden önergeye Başkan Cahit Altunay son noktayı koydu.

 

Başkanlık makamından gelen cevapta, basın mensuplarının çalışma usullerinin düzenlenmesi kararının meclisin tüzel kişiliğine ait olduğu, basının görevini yaparken aynı zamanda kamu yararına bir görev icra ettiği, meclis oturumlarına katılan basın mensuplarının ve diğer kişilerin meclisin sağlıklı işlemesi anlamında da önemli olduğu vurgulandı.

 

Bunun üzerine söz alan CHP grup sözcüsü Sait Coşkunoğlu, basın mensuplarının görüntü alırken bazı konuşmacıları rahatsız ettiğini ve bunun tekrarlanması halinde CHP grubunun o esnada uygun bulduğu bir eylem şeklini gerçekleştireceklerini belirterek, adeta gözdağı verdi.

 

Meclis birinci başkan vekili Hacı Orhan ise meclis üyeleri ve basın mensuplarına yönelik olarak, birlikte uyumlu bir çalışma yürütmesi noktasında hassas davranmaları gerektiğini söyledi.

 

Bunun üzerine tekrar söz alan Sait Coşkunoğlu, “AKP’li meclis üyelerine sesleniyorum” dediği esnada, Ak Parti sıralarından “AKP değil, Ak Parti” diye uyarılar geldi. Coşkunoğlu bunun üzerine, “Ha AKP, ha Ak Parti neyse fark etmez. Bu konulara girmeyelim. Bu halk iktidarı size layık gördü umarım bunun kıymetini bilirsiniz de size verilen yüzde 8’lik emanet oyu kaybetmezseniz başkaları gibi.” Dedi.

 

Meclisi takip eden basın mensuplarının aynı zamanda kamunun haber alma hakkını temsil ettiğini ve usule uygun olarak, belirli yerlerden görüntü alması ve haber yapmasının önüne geçilmeyeceği konusunda yapılan oylama, 4 CHP’li meclis üyesinin hayır oyuna rağmen, oy çokluğuyla kabul edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Mahalle mahalle seçim sonuçları

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.