a

Kongre Bitti Ama Sancısı Bitmedi

Cumhuriyet Halk Partisi 3. Olağan Kongresi’nde Mustafa Tiryakioğlu 2 oy farkıyla ilçe başkanlığına seçildi. Kongrede Tiryakioğlu 187 oy alırken,  rakibi Ali Acar ise 185 oy aldı.

 

Kongre bitti ama kongrenin sancıları bir türlü bitmedi. 6 Aralık tarihinde gerçekleşen kongre sonrası sosyal medyada Tiryakioğlu’na, ekibine ve Tiryakioğlu’nu destekleyenlere karşı Acar taraftarları tarafından bir linç kampanyası başlatıldı. Çakma Fuat Avni hesapları da devreye girdi. Son günlerde CHP’yi eleştiren haberleriyle gündeme gelen Yurt Gazetesi’ni bile referans gösterdiler.

 

Uzun yıllardır CHP ilçe Başkanlığıyla Sultangazi’de gönülleri fetheden Ali Boztaş’a karşı da hep böyle davrandılar. Hep linç kampanyası yürüttüler. Ali Boztaş sahadayken, onlar lüks restoranlarda kurdukları kriz masalarıyla reklam yapma peşindeydiler.

 

Ak Partilisinden MHP’lisine, Saadet Partilisinden BBP’sine her kesim tarafından sevilen bir isimdi Ali Boztaş. Parası olduğu zamanda halkın içinde olan bir siyasetçiydi, parası tükendiğinde de halkın içerisinde olan bir siyasetçiydi. Kimseye “Param var” edasıyla yüksekten bakmazdı. Seçim vaatlerinde asla “Beni ilçe başkanı yapın. İlçeye araç alacam” demedi. Zaten varını, yoğunu siyasete adadı.

 

En büyük darbeyi de hep dost dediklerinden yedi.

 

2. olağan kongresinde İlçe Başkanlığına aday olmayacaktı. Yorulmuştu artık. Ailesine ve işine zaman ayırması gerekiyordu. Dost bildikleri yalvardılar kendisine; “Bizi bırakma”. Nereden bilebilirdi ki; Bu yalvarmaların sahte olduğunu.

 

Ali Boztaş’ı tanıyan tanır. Dostuna dosttur. Dostunu yarı yolda bırakmaz. Dostlarını asla satmaz.

 

Yıllarca o da hep bir linçe maruz kaldı.

 

Daha CHP’ye üyeliği 2 yılı bulmayan, sözüm ona 20 yıldır Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan Ali Acar 2014 yerel seçimlerinde ortaya çıktı. Sanki 40 yıllık bir CHP’li gibi, sanki yıllardır CHP Sultangazi’ye bir katkısı olmuş gibi çıktı siyaset arenasına. Acar’ı ne tanıyan vardı. Nede o güne kadar gören.

 

Acar’ın yola çıktıkları ise Ali Boztaş’ı sırtından vuran isimlerdi. Bir koltuk için Boztaş’ı yarı yolda bırakanlar, bu sefer adaşı Ali Acar’ın yanında yer aldılar. Acar bunlara ne kadar güvendiyse de girdiği iki seçimde de kaybetti. Ne delege ağası, ne Gazi Cemevi Başkanı, ne Olgun Çelik’i, ne de diğerlerinin desteği Ali Acar’a ilçe başkanlığının yolunu açamadı. Kıl payı da olsa sandıktan Tiryakioğlu çıktı.

 

Kongreden sonra tıpkı yılardır Ali Boztaş’a yapılan linç kampanyası bu sefer Tiryakioğlu’na karşı başlatıldı.

 

Yok, efendim Ali Acar 4 kişiye karşı tek başına yarışmış.

 

Günlerdir sosyal medyada bu paylaşımı okuyunca bu paylaşımları yapanların sittin sene içindeki kinlerinin, nefretinin bitmeyeceğini görebiliyoruz. Üstelik bu paylaşımları yapanların hemen hemen hepsinin bugüne kadar CHP’ye 1 gram faydası olmamış. Ama onlara sorsanız 40 yıllık CHP’liler.

 

Ali Acar’ı destekleyen 10 kişi demiyorlar. Tiryakioğlu cephesi zaten bu paylaşımları gülerek takip ediyorlar. Malum; delege ağası, Gazi Cemevi Başkanı, Sarıyerli Olgun, Polat’ın ekibi, CHP ilçe örgütünü bombalı silahlarla basan meclis üyesi, birçok mahalle başkanı vs. vs. hepsi sandıkta boyunun ölçüsünü aldı. Yani 10 kişi 4 kişiyi yenemedi.

 

Yurt Gazetesi bir analiz yayınlamış. Analize göre Tiryakioğlu’na Mustafa Sarıgül gizli destek vermiş. CHP’ye yakınlığıyla bilinen ama son günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bile eleştirdiği Yurt Gazetesi’ni referans olarak gösteriyorlar. Sosyal medyada “İyi okuyun” başlığıyla paylaşıyorlar.

 

Yani Tiryakioğlu Mustafa Sarıgül’ün adamı demeye getiriyorlar. Ama bir şeyi unutuyorlar. Bir zamanlar kendileri de Sarıgül’ün adamlarıydılar. 2014 yerel seçimlerinde Sarıgül İBB adayı iken, kapısından ayrılmıyorlardı. Saatlerce Sarıgül ile 2 dakika görüşebilmek için hazır olda bekliyorlardı.

 

Bugün Mustafa Sarıgül yine aynı pozisyonda olsa, yine aynı şeyi yaparlar.

 

Vs.vs. vs…

 

CHP ilçe kongresi bitti. Ama sancıları devam ediyor. Bu sancı uzun bir sürede devam edeceğe de benziyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Çalılıkların arasında ceset bulundu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.