Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu, ülke gündeminin yoğunluğuna değinerek, “Göreve geldiğimiz tarihten beri gerek ülke gerekse ilçe anlamında yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduk. 3,5 yılda 5 seçim atlattık. Bu yoğunluktan dolayı gazeteci arkadaşlarımızla böyle toplu bir şekilde bir araya gelmek kısmet olmadı. İnşallah bundan sonra basında görev yapan arkadaşlarımızla her ay rutin olarak bir araya gelmeye çalışacağız.” Dedi.
“GAZETECİLER OBJEKTİF OLMAK ZORUNDA”
Eroğlu, gazetecilerin kamunun bilgi alma hakkını yerine getirmede çok önemli bir görev üstlendiğini belirterek, kendilerinin de kamu görevi yaptıklarını bu sebeple çalışma alanlarının aynı olmasından dolayı, basını ve basın mensuplarını önemsediklerini belirtti. Eroğlu ayrıca, gazetecilerin kamu vicdanı adına objektif bir yayın politikası yürütmesini umut ettiklerini söyledi.
“SAĞLIKLI KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN; 3,5 YILLIK HAZIRLIK YAPILDI”
İlçenin genel durumuyla ilgili olarak sorulan soruları yanıtlayan Başkan yardımcısı Eroğlu, kentsel dönüşüm anlamında belediye olarak doğru bir perspektif geliştirdiklerini söyleyerek, “hiç kimseyi mağdur etmeden ve kamunun kaynaklarını da israf etmeden, en sağlıklı dönüşümü gerçekleştirmek adına yaklaşık 3,5 yıldır projeler geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.
Göreve geldikleri dönemde, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın kentsel dönüşümle ilgili olarak kamunun ve vatandaşın zarara uğratılmaması noktasında hassasiyetini ortaya koyduğunu belirten Eroğlu, “Başkanımız, olası büyük İstanbul depreminde can ve mal kaybı yaşanmaması için ayrıntılı bir proje geliştirilmesi gerektiğini” söyledi. “Bu konuyla ilgili olarak bütün birimlere görevlendirme yaptı. Yaklaşık 3,5 yıldır, hiçbir kamulaştırma ve yıkım yapmadan, söylediğim hassasiyetler çerçevesinde yeni projeler geliştirdik. Şimdi bu projelerimizi hayata geçirme zamanı.” Dedi.
“BİR TANE BİLE KAMULAŞTIRMA YAPMADAN KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜMKÜN MÜ?”
İlçede 400 malikin bulunduğu bir dönüşüm projesi üzerinde çalıştıklarını belirten Eroğlu, “Bu projede 400 malikin 399 tanesi ile anlaşma sağlandı. Ancak maliklerden bir tanesi, her görüşmede yeni şeyler talep ederek, nihai anlaşmaya bir türlü yanaşmadı. Bu vatandaşımızın tavrından dolayı diğer 399 vatandaşımız mağduriyet yaşadı.
Bildiğiniz gibi devletin bazı kurumlarının ki, bu kurumlar arasında belediyelerde vardır. Kamulaştırma hakkı vardır. Zaten yasal olarak kamulaştırma yapılacak alan için bütün maliklerin 3’te 2’sinin kamulaştırma için kamulaştırma yapacak kurumla anlaşması yeterlidir. Ancak Sayın Başkanımız bu projede kamulaştırma yapmadan maliklerin tamamıyla proje üzerinde anlaşma yapılması konusunda hassas davrandı. Bu vatandaşımızla birkaç kez bizzat kendisi görüştü ancak vatandaşımız bu iyi niyeti başka şeylere yorumlamış olacak ki, anlaşmaya bir türlü yanaşmadığı için, diğer 399 hak sahibi komşusunu mağdur etmeye devam etti.
“DEPREM GERÇEĞİNİ KABUL ETMEMİZ GEREKİYOR”
Yaşadığımız şehir dünyada deprem riski altında bulunan büyük 20 kentten birisi olarak kabul ediliyor. Bu gerçeği göz önünde bulundurarak, hepimizin bu konuda elimizi taşın altına koyması gerekiyor. Devletimiz ve belediyemiz bu konuda üzerine düşen çabanın tamamını samimiyetle gösteriyor. Ancak vatandaşlarımızın da bu konuda aynı hassasiyeti göstermesi gerektiğini düşünüyoruz.
“GAZİOSMANPŞA’YI GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”
Ayrıca şu anda ilçemizin nüfusu yaklaşık olarak 500.000 civarında, yetkililer yaklaşık 15-20 yıl sonra Gaziosmanpaşa’da nüfusun yaklaşık 800.000 civarında olacağını tahmin ediyorlar. bu nüfus yoğunluğunun yaratacağı olumsuz etkileri minimize etmek adına da kentsel dönüşümün çok önemli olduğuna inanıyor ve bu minvalde çalışmalar yürütüyoruz.” Dedi…
Yönetici olmak için talep patlaması var
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.