a

Kaymakam Sözünü Tutacak mı?

Kış aylarında gündemden düşen Toz, Bahar’ın gelmesiyle birlikte gündemde ki yerini de almaya başladı.

Sayısız patlamalara ev sahipliği yapmasıyla ve meşhur tozuyla büyük bir üne sahip.  En büyük özelliği; İstanbul’un en güzel mıcırının buradan çıkıyor olması…

Uğruna neler yazıldı, neler çizilmedi ki…

Burada çalışanlar için adı; “Cehennem Ocağı”, Halk içinde ise; “Ölüm saçan taş ocakları” ismiyle ün salmaya devam ediyor…

***

timthumb

Sultangazililer ölüm saçan bu ocakların kapatılması için yıllardır sayısız eylemlere imza attılar. ‘Tozdan ölmek istemiyoruz’ sloganın perde arkasında yatan gerçekler var;

380 çocuk ölüm saçan taş ocakalrından kaynaklanan tozdan dolayı astım hastası…

Hava kirliliği hat safhada…

Gökten yağmur yerine, toz yağıyor..

Balkonda oturmak imkansız…

Vs… Vs… Vs… saymakla bitmez…

***

Bahar’ın devamında yaz ayı geliyor. Büyük tedirginlik ve çile yeniden başlıyor…

Yine Sultangazi sakinleri taş ocaklarından ve maden taşıyan kamyonların çıkarttığı tozlardan mağdur olmaya başlayacak…

Tozdan en çok etkilenen Cebeci Mahallesinde, üst solunum yolları ile alakalı sağlık sorunları yaşayan çocuk ve yaşlılar, tozdan dolayı evlerinin camlarını açamayacaklar…

Araçları, evleri, ağaçları kısacası her tarafı toz saracak…

***

taşocakları

Sultangazi’deki taş ocaklarından şikayetçi olan vatandaşlar, eylemlerine kaldığı yerden devam edecekler. Geçen yıl 24 Nisan Pazar günü Sultangazililer “Tozsuz hayat istiyoruz” ve “Taş ocaklarına hayır” yazan pankartlarla eylem yapmış, Cebeci Sosyal Tesislerinden başlayıp Sultançiftliği Tramvay durağına kadar yürümüşlerdi.

Daha sonra Taş Ocakları bölgesine gelerek yolu trafiğe kapattılar. Taş ocaklarından hafriyat taşıyan kamyonların önünü kestiler. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı.

Sayısız eylem yapan Sultangazililer, her eylemde olduğu gibi o günkü eylemde de basın açıklaması yaptılar. Yıllardır dillendirdikleri taleplerini bir kez daha yinelediler; ocaktan dolayı hasta olduklarını ve bu soruna bir çözüm bulunmasını tekrarladılar.

Tepkiler üzerine Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz vatandaşların yanına geldi. Uslanmaz, eylem yapan vatandaşlara söz verdi, mağduriyetin düzeltileceğini söyledi. Sultangazi’de oturduğuna vurgu yapan Uslanmaz, aynı sorunları kendisinin de yaşadığını söyledi.

İlçe Kaymakamı Ali Uslanmaz’da ocaklardan rahatsız olduğunu, bu sorunu düzelteceğinin sözünü verdi.

***

Aradan yaklaşık 1 yıl geçti. Şimdi tüm Sultangazilier Kaymakam Ali Uslanmaz’ın verdiği sözü yerine getirip getirmeyeceğini merakla bekliyor.

ali-uslanmaz

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Ahmet Emre’nin tedavi masrafları için yerel 20 sanatçı el ele verdi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.