a

Kapatılan Küçükoğlu BEDAŞ’a Müracaat Etti

Kanlı 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yurt genelinde FETÖ ile organik bağı bulunduğu gerekçesiyle birçok işletmeye kayyum atanırken, bazı kurum ve işletmelerinde kapılarına ilgili kanunlara bağlı olarak mühür vuruldu. Hatta bu işletmelerin bazıları kamunun yararına kullanılmaları için vakıflara devredildi.

SULTANGAZİ’DE FETÖ’YE YAKIN İŞLETMELERE NE OLDU?

15 Temmuz kanlı darbe girişiminden sonra FETÖ ile organik bağı bulunduğu gerekçesiyle bir üniversite önce mühürlendi daha sonra Bezmialem Vakıf Üniversitesine devredildi. Yine bir yurt aynı gerekçeyle kapatıldı ve içerisindeki malzeme ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne hibe edildi.

KÜÇÜKOĞLU İMARA AYKIRI OLDUĞU GEREKÇESİYLE MÜHÜRLENDİ

Bunların dışında yıllardır ilçede hizmet vermekte olan özel bir işletme sahiplerinin FETÖ ile bağı bulunduğu iddiasıyla ilçe halkı tarafından bazı tepkilere maruz kaldı. Halk tarafından tepki gösterilen ve hatta taşlanan Küçükoğlu Et-Mangal, Sultangazi Belediyesi tarafından 3194 sayılı imar kanuna göre mühürlenerek faaliyeti durduruldu.

Sultangazi Belediyesi tarafından 20 Temmuz 2016 tarihinde, “3194 SAYILI İMAR KANUNUNA MÜHÜRLENEREK FAALİYETİ DURDURULMUŞTUR” yazısının asılmasından sonra faaliyetine son verilen Küçükoğlu Et-mangal, geniş bir arazi üzerinde adaklık ve kurban hayvan satışı ve kesimi yapan entegre bir tesis özelliğine sahipti.

KONU YARGIYA TAŞINMIŞ

Aradan geçen 4 ay süreye rağmen, tesis mühürlendiği gibi duruyor. İşletme sahiplerinin mahkemeye başvurarak, belediyenin muhtemel yıkım işlemine karşılık olarak konuyu yargıya taşıdığını biliyoruz.

VATANDAŞ TEDİRGİN…

Mahalleden gazetemiz GÖZLEM’e ulaşan bazı okurlarımız, bu tesisin hayvan kesim bölümünün faaliyette olduğunu ve gece kaçak kesim yapıldığını ihbar ettiler.

GÖZLEM’İN ÖĞRENDİKLERİ…

Gelen telefonlar üzerine mahalleye giderek konuyu yerinde inceledik. Yaptığımız araştırmalar sonucunda aşağıda sıraladığımız bilgilere ulaştık.

*Tesisin mühürlenmesinden sonra işletme sahiplerinin, hırsızlıklara karşı elektronik malzeme ve para edecek araç gereçlerin tesislerden aldığını.

*Birkaç kez yaşanan hırsızlık girişiminden sonra işletme sahibinin gece ve gündüz bekleyen bekçiler tuttuğunu.

*Tesiste hiçbir faaliyetin olmadığını öğrendik…

KÜÇÜKOĞLU YENİDEN Mİ AÇILIYOR?

Bu söylentilere göre mahkemeye taşınan Küçükoğlu Restaurantın işletmecileri, isim değişikliğine giderek tesisi yeniden faaliyete açmak istiyorlar.

Tesise yakın bölgede konuştuğumuz vatandaşlar, tesisin sahiplerinin FETÖ ile ilişkileri bulunduğunu, tesisin yıllardır imar kanuna aykırı bir şekilde faaliyet gösterdiğini, 15 Temmuz kanlı darbe girişimi ve halkın tepkisi olmasa hala faaliyette olacağını, olası bir mahkeme kararı veya kağıt üzerinde bazı değişikliklerle tesisin başka bir isimle yeniden faaliyete başlayabileceği ihtimali olduğunu söyleyerek, tedirginliklerini dile getirdiler.

BEDAŞ’A MÜRACAAT ETMİŞLER…

Ayrıca gazetemiz GÖZLEM’in ulaştığı başka bir konu ise; Kasım ayı ortalarında Küçükoğlu şirketi adına BEDAŞ’a müracaatta bulunulduğu ve elektrik aboneliği için başvuruda bulunulduğu konusu.

Buradaki muammalardan bir tanesi, Küçükoğlu bu süreçte elektrik aboneliği için müracaatta bulunduysa, bundan önceki süreçlerde bu işletme kaçak elektrik mi kullanıyordu?

Bir başka muamma ise, belediye tarafından imar kanunun gerekçe gösterilerek mühürlenen bir işletme nasıl oluyor da BEDAŞ’a müracaat ediyor ve nasıl oluyor da BEDAŞ bu müracaatı işleme alıyor.

Çünkü 3194 sayılı İmar Kanununda belirlenen esaslara göre haklarında işlem yapılmış yerlere, 5237 sayılı kanununun 183. ve 184. Maddelerinde belirtilen gerekçelerden dolayı elektrik, su, telefon aboneliği verilemez. Verilirse suç işlemiş olur.

IMG_1467

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi’de Çatı Uçtu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.