a

Kadın Kollarından Kutlu Doğum Etkinliği

Sultangazi Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanlığı “Kutlu Doğum Haftası”na özel birçok etkinlik ve program düzenledi.

İstanbul Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanlığının “Her Güne Bir Hadis” ile Hasta, Yaşlı, Komşu, Yetim ve Şehit ziyaretleri 39 ilçede eş zamanlı gerçekleştirildi. Kadın Kolları Başbakanlığı ziyaretlerin yanı sıra Kutlu Doğum programı düzenleyerek yüzyıllar önce bir ilim ve kültür bayramı şeklinde kutlanan Mevlid geleneğini canlandırdı.

Nurcan Öztürkmen önderliğinde Kutlu Doğum Haftası boyunca okunan Hatim, Salavat, Yasin-i Şerif, İhlas Süresi, için Mevlid-i Şerif programı düzenledi.

page

Programa İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, Kadın Kolları Başkanı Nurcan Öztürkmen, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Mahalle Başkanları ve birçok vatandaş katıldı.

2016 yılının Kutlu Doğum teması olan “İnsanlığı Yüceltmek için Gelin Birlik Olalım” mesajları verildiği programda açılış konuşmasını yapan Nurcan Öztürkmen “ Önemli bir gün için burada toplandık. Peygamber Efendimizi (S.A.V)’i anmak için buradayız. Bu sene bizi mutlu eden bir sürü kutlu doğum programları oldu. Bizlerde yaklaşık yedi gündür kutlu doğum programlarına ihya etmeye çalışıyoruz. Hergün bir hadis eşliğinde Peygamber Efendimizin (S.A.V)’in hadisleriyle Hasta, Yaşlı, Komşu, Yetim ve Şehit ailelerini ziyaret ederek dualarını aldık. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. ”Dedi.

page 2

İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ise;” Kutlu doğum haftasını her kese yaşatalım. Bugün İslam coğrafyasında yaşananlar, kadınlarımızı, çocuklarımızı, canlarımızı, değerlerimizi, tarihimizi, kültürümüzü ve medeniyetimizi yok etme çabasında olanların hangi noktaya eriştiklerini açıkça gösteriyor. Suriye’de, Irak’ta, Yemen’de, Libya’da, Mısır’da ümmetin birliği, milletin şerefi, vatanın hürmeti ayaklar altına alınıyor. Aziz milletimiz, engin basiretiyle tüm yaşananların farkındadır. Gücünü ve bütünlüğünü koruyarak dünyaya umut ışığı olmaya devam etmek bu milletin harcıdır. Birbirimize hakkı ve sabrı, şefkati ve merhameti tavsiye etmenin tam zamanıdır. Akl-ı selime, bin düşünüp bir söylemeye, hayra çağırıp şerre dur demeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Katılan Hoca’nın Mevlid-i Şerifi ve Semanur Alan’ın Gül Ahmet’im eserinin okunmasının ardından tüm katılımcılara gül suyu ve Mevlid şekeri ikram edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Arzu Erdem “İntihar Girişimleri” Araştırılsın Dedi, AKP Kabul Etmedi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.