a

İşte Sultangazi-İşte Adıyamanlılar

Sultangazi dün akşam Adıyamanlıların birlik ve beraberliğine şahitlik ettiler. Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi'nde düzenlenen “Birlik ve beraberlik gecesi”ne Adıyamanlılar akın etti.

Sultangazi'de yaşayan Adıyamanlılar son günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yalan ve iftiraya uğradığını ve ilçede Ak Parti Belediye Meclis Üyesi aday listesinde yer alan hemşerilerine destek çıkmak için “Birlik beraberlik gecesi”ne katıldıklarını söylediler.

“Büyük Usta Yeni Türkiye yolunda Adıyamanlılar Seninle” ve “Yeni TÜRKİYE yolunda Bi'daha Sultangazi” sloganlarının atıldığı muhteşem gece Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Kavak, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adayları Mahmut Yılmaz ve Osman Yaşar’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Geceye Sultangazi'de faaliyet gösteren 25 Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşu'da destek verdi. İlçenin en büyük salonu olan Hamza Yerlikaya Spor Kompleksini dolduran Adıyamanlılar, “Oylar Ak Parti'ye” diye tezahüratlarda bulunarak da Belediye Başkanı Cahit Altunay'a tam desteklerini resmen ilan ettiler.

“Birlik ve beraberlik gecesi”ne Sultangazi Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan adayı Cahit Altunay, Ak Parti İlçe Başkanı Murat Atım, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ensar Topcu, Ak Parti Belediye Meclis Üyesi adayları, Mahalle Muhtarları ve adaylarının yanı sıra yüzlerce Adıyamanlı katıldı.

Gece Adıyaman’ın yöresel oyunlarını yansıtan folklor ekibinin muhteşem gösterisiyle başladı. Folklor ekibinin yöresel oyunlarıyla davetliler adeta Adıyaman'a gittiler.“Birlik ve beraberlik gecesi”nde Sultangazi Ak Parti listesinde yer alan Meclis Üyesi adayları, Adıyamanlı muhtar adayları ve 25 STK Temsilcisi davetlilere tanıtıldılar. Tanıtımı yapılan isimler hep bir ağızdan birlik ve beraberlik mesajı vererek, 30 Mart seçimlerinde kullanılacak oyun adresini Ak Parti olarak dile getirdiler.

Gecede söz alan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi adayları, Sultangazi’yi ve Adıyamanlıları en iyi şekilde temsil edeceklerini belirterek, AK Parti'ye destek çağrısında bulundular.
 
Osman Yaşar; Bugün birlik beraberlik günüdür. Bugün ülkemiz adına, birliğimiz adına, Adıyaman adına hep beraber tek yumruk olma günüdür.

Abdurrahman Mete; Adıyamanlıların milli değerle sahip çıkan insanlardır. Biz Adıyamanlılar olarak oynan oyunlara inanmıyor ve 30 Mart'ta gereken dersi vereceğiz.

Adıyamanlı Meclis Üyesi adaylarının birlik ve beraberlik mesajlarından sonra kürsüye Ak Parti İlçe Başkanı Av. Murat Atım davet edildi. Atım, gördüğü manzara karşısında “Adıyamanlılar bir kez daha bu salondan milli iradeye sahip çıktığını göstermiştir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Adıyaman mitinginde de yalnız bırakmayan Adıyamanlılar, Sultangazi'de de ustalarına sahip çıkmışlardır.” ifadelerini kullandı.

Gecenin ev sahiplerinden Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Kavak tüm hemşerilerine teşekkür etti. Kavak, Adıyamanlıların birlik ve beraberliğini ilçenin en büyük salonu olan Hamza Yerlikaya Spor Kompleksin de bir kez daha gösterdiklerini belirterek, “İşte Adıyaman. İşte Birlik ve beraberlik” diye konuştu.

Ve sahneye yüzlerce Adıyamanlının hınca hınç doldurduğu salonda Sultangazi'nin mimarı Belediye Başkanı Cahit Altunay davet edildi. Dakikalarca ayakta alkışlanan Altunay, 2 aylık yoğun seçim çalışmalarının yorgunluğunu bu gecede attığını söyledi. Başkan Altunay, partisine ve kendisine sunulan destekten dolayı Adıyamanlılara teşekkür etti.

Adıyamanspor atkısıyla sahneye çıkan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay'a Adıyaman Gençlik Platformu'nun birde sürprizi oldu. Başkan Altunay'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile beraber çekilen bir fotoğrafının yer aldığı, “Ömrünü bu yola adadın. Bu yolda Seninleyiz” pankartı Başkan Altunay'ı duygulandırdı.
 
Ve sahneye bu kez Ak Parti'nin asil ve yedek belediye meclis üyesi aday listesinde yer alan isimler toplu olarak çıktılar. Güç birliğinin yapıldığı gecede adaylar bir kez daha birlik mesajları verdiler.

Davetliler Adıyaman gecelerinin vazgeçilmezi olan Harfhane ekibi, Adıyamanlı sanatçılar Haydar Ulaş ve Haşim Gülistan'ın Türkçe ve Kürtçe seslendirdiği türkülerle hafızalardan silinmeyecek bir gece yaşadılar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Saadet'e Yağmur Vız Geldi