a

Çiğköfte Sektörü Murtaza Yetiş’i Ağırladı

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş Merkezi Sultangazi’de bulunan İstanbul Çiğköfte ve Etsiz Çiğköfteciler Yardımlaşma Derneği’nin haftalık olağan toplantısına katıldı. Toplantıda çiğköfte sektörünün sorunları masaya yatırıldı.

 

Türkiye’nin önde gelen çiğköfte markalarının bir araya gelerek kurdukları İstanbul Çiğköfte ve Etsiz Çiğköfteciler Yardımlaşma Derneği haftalık olağan toplantısında Ak Partili Muhammed Murtaza Yetiş’i ağırladı. Sektörün sorunlarının konuşulduğu toplantıda konuşan sektör temsilcileri, “Çiğköfte sektörü başta tarım olmak üzere sanayi sektörüne de çok büyük katkılar sunmuştur. Çiğköfte sektörü Türkiye’de işsizliğin yüzde 1’ni karşılamakta olup, sektörün yüzde 95’i Adıyamanlıların elindedir.Sektörümüzün bir takım sorunları var. Dernek olarak bu sorunlarımızı daha önce Milletvekilleri aracılığıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunmuştuk. Tarım Bakanlığı’nın sektörümüzü yakından ilgilendiren ‘Çiğköftede bazı katkı maddelerinin yasaklanması’ genelgesi bizleri zor duruma sokmuştur.” İfadelerini kullandılar.

İstanbul Çiğköfte ve Etsiz Çiğköfteciler Yardımlaşma Derneği-

Katkı maddeleri olarak Türkiye Standartları Enstitüsü’nün belirlediği maddelerin kullanıldığını belirten sektör temsilcileri, Tarım Bakanlığı’nın yayımladığı genelgenin çağdışı bir genelge olduklarını söyleyerek, Ak Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş’ten bu konuda destek istediler.

 

Toplantıda konuşan OSES Çiğköfte Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yaşar ise sektörün sorunlarını bir kez daha dile getirerek önemli bir ayrıntıya dikkat çekti. Yaşar, “Bundan birkaç yıl önce Adıyaman ismi ön planda olmazdı. Kanalların hava durumularında bile Adıyaman ismine yer verilmezdi. Ancak bugün nereye giderseniz gidin Adıyaman ismi hep ön plandadır. Çiğköfte sektörü artık Adıyaman ismi ile anılmakta, birçok tabelada Adıyaman ismi yazılmaktadır. Adıyaman ismi artık çiğköfte ile tanıtılıyor. Sektör temsilcileri olarak bundan dolayı gurur duyuyorum” dedi.

 

İstanbul Çiğköfte ve Etsiz Çiğköfteciler Yardımlaşma Derneği’nin haftalık olağan toplantısına katılarak, sorunları sektör temsilcilerinden dinleyen Ak Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş, “Sizler Adıyaman’ın tanıtımı adına Nemrutun yapamadığını yaptınız. Ve dünyaya Adıyaman ismini duyurdunuz. Türkiye’nin her yerinde çiğköfte şubeleri bulunabilir durumda. Sizler Türkiye’nin her tarafına Adıyaman çiğköftesi ile birlikte bizim örfümüzü ve kültürümüzü ulaştırdınız.

İstanbul Çiğköfte ve Etsiz Çiğköfteciler Yardımlaşma Derneği-1

 

Türkiye’de çiğköfte sektöründe istihdama çok ciddi bir katkı sağladınız ve sağlamaya devam ediyorsunuz. Biraraya gelerek kurduğunuz dernekle beraber ülkenin en önemli sivil toplum örgütü haline gelmeye devam ediyorsunuz. Tarım Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeye tepki göstermeniz haklı bir sitemdir. “ diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Onur Uygun Dönemi Resmen Başladı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.