a

“İsmail Akkaya Vefasızlık Yaptı”

Uzun bir süredir Gürgenliler Derneği Başkanlığı görevini yürüten CHP Belediye Meclis Üyesi İsmail Akkaya, dernek başkanlığına veda etti.

 

2014 yerel seçimlerine 6 ay kala “Cahit Altunay’sız bir Sultangazi düşünemiyorum” açıklamasıyla yerel gazeeelerin manşetlerini süsleyen İsmail Akkaya 6 ay sonra “U” dönüşü yaparak CHP’den Belediye Meclis Üyesi adayı oldu. Akkaya’nın bu dönüşüne en çokta başkanlığını yaptığı Gürgenliler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve hemşehrileri tepki göstermişti.

 

Merkezi 50.Yıl Mahallesi’nde bulunan Adıyaman İli Gerger İlçesi Gürgenliler Derneği dün tek liste ile kongreye giderek, Recep Müslüm’ü dernek başkanlığına seçti. Kongrede CHP’li Meclis Üyesi İsmail Akkaya’ya tepkiler ise devam etti.

 

“Vefasızlık yaptı”

 

Kongrede söz alan dernek yöneticileri İsmail Akkaya’nın vefasızlık yaptığını dile getirdiler.  Gürgenliler Köyü’nün ezelden beri muhafazakar bir yapıya mensup olduklarını belirten yöneticiler, kendilerine karşı vefasızlık yapan CHP Belediye Meclis Üyesi İsmail Akkaya’nın derneği basamak olarak kullanarak CHP’den belediye meclis üyesi seçildiğini söylediler.

 

2014 yerel seçimlerine 6 ay kala iktidar partisi Ak Parti’ye şirin görünmek için, “Yerel seçimde tüm desteğimizi, enerjimizi Cahit Altunay’ın belediye başkanı olması için harcayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Cahit Altunay ’sız bir Sultangazi yaprakları dökülmüş bir çınara benzer. Cahit Altunay, bir baba, bir ağabey, bir kardeş sıcaklığıyla Sultangazilileri kucaklayan bir başkan. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan birkaç kez ödül alan bir belediye başkanı bu halk için vazgeçilmezdir.” Açıklamasında bulunarak yerel gazetelerin manşetlerini süsleyen İsmail Akkaya ise 90 derece “U” dönüşünü kongrede kendisine yöneltilen tepkilerden sonra dile getirdi.

 

Akkaya, çok tartışalacak bir soruya da cevap verdi. Akkaya’nın bir dernek üyesinin kendisine yönelttiği “Ak Parti sana yer verseydi CHP’ye  gidermiydin?” sorusuna  “Gitmezdim” diye cevapladı.

 

Akkaya kongrede kendisine yönelik tepkilere cevap verirken birde itirafta bulundu; Adıyamanlılar bize oy vermedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

AK Parti İstanbul adayları listesi milletvekili seçimi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.