a

İslam ülkeleri Sultangazi’ye geliyor

On iki ayın sultanı Ramazan yaklaşırken Sultangazi’de yine hummalı bir çalışma var. Sultangazi Belediyesi her yıl toplu iftar sofralarında binlerce kişiyi bir araya getirirken, aynı zamanda patenti kendisinde olan çorba çeşmelerinden de yine binlerce vatandaşa çorba ikramında bulunuyor. Alternatif Ramazan etkinlikleriyle dikkatleri üzerine çeken Sultangazi Belediyesi, bu yıl Ramazan ayına çok özel bir konseptle hazırlanıyor.

İSLAM ÜLKELERİ RAMAZAN AYINDA SULTANGAZİ’DE BULUŞACAK

Belediye binasının yanında yer alan eski BEDAŞ arazisini Ramazan ayına hazırlayan Sultangazi Belediyesi, bu alana hazırladığı konseptle, Dünya İslam ülkelerini Ramazan ayında Sultangazi’de ağırlamayı hedefliyor. 15 İslam ülkesinin katılım sağlayacağı Ramazan etkinlik alanının kalan 15 gününde ise federasyonlar tanıtımlarını yapacaklar.

ramazan-etkinlik-alanı-sultangazi1 - manşet

“SULTANGAZİ’DE RAMAZAN BİR BAŞKA OLUYOR”

Ramazan etkinlik alanında yapılan çalışmalarla yakından ilgilenen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, konuyla ilgili olarak Gözlem Gazetesine çok özel açıklamalarda bulundu. Başkan Altunay, “Sultangazi Ramazan etkinlik alanı geçtiğimiz yıllarda da, dikkatleri üzerine çeken hatta komşu ilçelerden misafir ağırlayan bir etkinlik alanına ev sahipliği yaptı. Bazı geceler katılım yaklaşık olarak 10 bin civarında oluyordu. Gerek 30 gün boyunca vatandaşlara duyurduğumuz etkinlik takvimimizle, gerekse iftar çadırımız, otağı çadırımız ve stantlarımızla her sene bir öncekinden daha zengin bir program organize ettik ve program, her yıl göz dolduran bir Ramazan etkinlik programı oldu.”

“SULTANGAZİ, KARDEŞLİK KÖPRÜSÜNE HER ZAMAN BİR TUĞLA DAHA FAZLA KOYMUŞTUR”

“Bu yıl daha farklı bir konseptle Ramazana giriyoruz. Bu farklı konseptin amacı kardeşlik köprüsü oluşturarak, kardeşlik bağını güçlendirmek. Bu projenin bir benzerini daha evvel izcilik kampında biraz farklı da olsa gerçekleştirdik. Diyarbakırlı kardeşlerimizle Edirneli kardeşlerimizi bir araya getirerek orada birlikte kamp yaptırdık, kardeşlik bağının güçlenmesi ve pekişmesi için böyle bir organizasyon yaptık ve bunun faydalı olduğu kanaatindeyiz. Yani Sultangazi kardeşlik köprüsüne her zaman bir tuğla daha fazla koyma gayretinde olmuştur ve olmaya devam edecektir.”

ramazan-etkinlik-alanı-sultangazi_DSC6023

“KÜLTÜRLER BULUŞMASI İÇİN BÜTÜN HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI”

“Şimdi de mübarek Ramazan dolayısıyla 15 tane Müslüman devletimizi buraya davet ettik. Bu ülkelerin hangileri olduğu belirlendi ve gerekli girişimler yapılarak, davetler tamamlandı. İslam ülkelerinden davet ettiğimiz katılımcıların konaklayacakları yere varana kadar bütün hazırlıklar tamamlandı. Yeni Ramazan etkinlik alanımızda 15 gün boyunca her gün bir İslam devletini ağırlayacağız.”

“HER GÜN YENİ BİR KÜLTÜRLE TANIŞACAĞIZ”

“Davetli ülkeler 15 gün boyunca sırasıyla kendilerine ayrılan gün içerisinde kendi kültürlerini tanıtacakları bir etkinlik programını izleyeceğiz. Yani diyelim ki Mısır devleti için belirlenen gün içerisinde sahne de dâhil olmak üzere bütün etkinliği o ülke düzenleyecek. Alanımızda Mısır’ın kültürünü tanıtan bazı etkinlikler ve görseller olacak. İftar soframızda o akşam ülkenin yemeği masada olacak. O gece ayrıca Mısır’dan katılacak davetliler ve ülkemizde bulunun konsolosluk çalışanları ve diğer temsilcilerini ağırlayacağımız bir program düzenleyeceğiz. Bu vesileyle İslam ülkelerinin kültürlerini Sultangazililere tanıtarak, kendi kültürümüzle ilgili olarak diğer Müslüman kardeşlerimize de bazı tanıtımlar yapacağız.”

“Bunun amacı Müslüman kardeşlerimizle bir bağ kurmak ve yeniden bir kardeşlik köprüsü oluşturmak ve kültürlerin buluşmasına vesile olmak.”

ramazan-etkinlik-alanı-sultangazi_DSC6025

 “AYRICA KENTLERİMİZİ VE KÜLTÜRLERİMİZİ TANIYACAĞIZ”

“Bu alanımızda 15 gün boyunca ağırlayacağımız İslam ülkelerinden geriye kalan diğer 15 gün içinse başka bir programımız var. Her Ramazan’da olduğu gibi bu Ramazan’da da ilçemizde faaliyet gösteren il dernekleri ve federasyonlar bizden Ramazan etkinlik alanında özel bir gün talebi oluyordu. Biz bu yıl bunu biraz daya ayrıntılı olarak değerlendirdik ve buna daha etkili bir çözüm bulduk. İslam ülkelerinin programlarından sonra kalan 15 gün boyunca bu il dernekleri ve federasyonları etkinlik düzenleyecek. Tıpkı İslam devletlerinin programında olduğu gibi bu programlarda da o gün etkinliği düzenleyen il yani diyelim ki o gün Sivaslılar program düzenliyor. Etkinlik takviminin tamamını Sivaslılar organize edecek, Sivas kültürünü yansıtan görseller bulunacak ve o akşam iftar sofrasında Sivas’a özgü yemekler bulunacak.”

“SULTANGAZİ, HEM ULUSAL, HEMDE ULUSLARARASI BİR KÜLTÜR ETKİNLİĞİNE TANIKLIK EDECEK”

“Bu anlamıyla bizim bu yıl düzenleyeceğimiz Ramazan ayı etkinlik programı, hem ulusal hem de uluslararası bir program olacak. Elbette bu durum sadece ilçemiz Sultangazi için değil, İstanbul hatta ülkemizin tanıtımı için çok önemli bir etkinlik programı olacak.”

“İFTAR ÇADIRI VE ÇORBA ÇEŞMELERİ BU SENEDE VATANDAŞLARIN HİZMETİNDE OLACAK”

“Ayrıca eski Ramazan etkinlik alanımızda yine iftar çadırı kurulacak ve her akşam yaklaşık 3000 bin insanımıza iftar verilecek. Ayrıca patenti bize ait olan çorba çeşmelerimiz yine her mahallenin stratejik noktalarında vatandaşlarımıza hizmet verecek.” Açıklamalarında bulundu.

NOT: KAYNAK GÖSTERİLSE DAHİ KULLANILAMAZ

ramazan-etkinlik-alanı-sultangazi_DSC6013 ramazan-etkinlik-alanı-sultangazi_DSC6019 ramazan-etkinlik-alanı-sultangazi_DSC6021 ramazan-etkinlik-alanı-sultangazi_DSC6023 ramazan-etkinlik-alanı-sultangazi_DSC6033 ramazan-etkinlik-alanı-sultangazi_DSC6035

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

İnatla MHP değil, inançla MHP demeliyiz

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.