a

İSAD Kongreye Gitti

İstanbul Spor Ayakkabıcılar Derneği İSAD, olağan genel kurulunu yaptı. Dernek merkezinde gerçekleşen kongrede üyeler yeni yönetimi belirledi.

Dernek üyelerinin büyük ilgi gösterdiği kongrede divan seçiminden sonra mevcut dernek Başkanı İsa Görer, 3 yılın değerlendirmesini yaparak bilgilendirmelerde bulundu.

İSA GÖRER, “BİZE OLA İNANCINIZI VE GÜVENİNİZİ BOŞA ÇIKARMAMAYA ÇALIŞTIK”

Başkan Görer, “İSAD Sultangazi’de etkili bir dernek, ancak bizim amacımız İSAD’ı İstanbul’da hatta Türkiye’de etkili bir dernek haline getirmek.

Üç yıllık görev süremiz içerisinde sektörümüzle yakından ilgilendik. Sektörümüzde var olan sorunlara birlikte çözüm geliştirmek için dönem dönem siz değerli üyelerimizle ve diğer paydaşlarımızla bir araya geldik.

İSAD-kongre1-isa görer

Sektörümüzün gelişip büyümesinde faydalı olacağına inandığımız ve girişimcilerimizi yakından ilgilendirdiğini düşündüğümüz birçok konuda bilgilendirme seminerleri organize ederek, sizlerin bize duyduğu güven ve inancı boşa çıkarmamaya çalıştık.” Dedi.

Tek listeyle gidilen seçimlerde Sultangazi’nin ayakkabı sektöründe söz sahibi olan 20 isim İSAD’ın yeni yönetim kadrosu olarak oylandı ve oy birliğiyle bu liste kabul edildi.

Kongre programının gerçekleşmesinden sonra dilek ve temenni bölümüne geçildi. Kongrede dilek ve temenni bölümünde konuşan üyeler derneğin genel durumuyla ilgili olarak “Derneğimize sahip çıkarak, derneğimizi daha aktif bir hale getirmeliyiz” konusunda hemfikir oldular.

GÜNTAY KARAKAYA, “MESLEK LİSESİ İHTİYACIMIZ VAR”

İSAD-kongre2- güntay karakaya

Dilek ve temenni bölümünde konuşan Güntay Karakaya, derneğin ön ayak olduğu bir Meslek Lisesi projesini gündeme getirerek, “Hepimizin kalifeye eleman ihtiyacı var. Bizim önayak olacağımız bir meslek lisesi bizim bu ihtiyacımıza karşılık verecektir.” Dedi.

Ali EROĞLU, “GELİN HEP BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ BİR İSAD OLUŞTURALIM”

İSAD-kongre3- ali eroğlu

Daha sonra söz alan Ali Eroğlu ise, derneğin işlevsel anlamda daha aktif olması gerektiğini belirtti. Eroğlu, “sektörde girişimci olan arkadaşlar ne yazık ki STK kavramını çok doğru tahlil edemiyorlar. Arkadaşlarımız sanıyorlar ki, dernek mutfakta abla olarak yemek pişiren, pazarda müşteri bulan, yerel ve genel anlamda sorunları çözen iş takipçisidir. Dernek bu görevleri yerine getiren bir oluşum değildir.

Son günlerde bir fuara katıldık. Gönül isterdi ki bu fuarı düzenleyen İSAD olsun. Gönül ister ki CNR fuar alanında İSAD’ın bir salonu bulunsun. Ancak bu konularda başka dernekler belki bizden daha güçlü değiller ama bizden aktifler. Gelin hep birlikte bu konuda daha sağlam ve sağlıklı adımlar atarak derneğimiz daha güçlü bir yapıya kavuşturalım.” Dedi.

HASAN KAHRAMAN, “DAHA GÜÇLÜYÜZ, SADECE GÜCÜMÜZÜN FARKINDA DEĞİLİZ”

İSAD-kongre4- hasan kahraman

Kongrede son olarak söz alan Hasan Kahraman ise,  İSAD’ın sektörde ve devlet mekanizmaları karşısında daha aktif bir rol oynaması için daha güçlü ve organize bir yapıya kavuşması gerektiğini söyledi.

Kahraman, “Devlet nezdinde ayakkabıcılar camiasını TASD temsil etmektedir. Belki bizden daha güçlü bir dernek değiller ama bizden daha etkili bir pozisyondalar. Geçtiğimiz günlerde bir fuara katıldık ve orada bir takım sıkıntılar yaşadık. Ancak bu fuarı organize eden TASD bizim sorunlarımıza çözüm aşamasında yeterince aktif ve ilgili davranmadı.

Sadece bizden daha iyi organize olduğu için devlet mekanizması karşısında daha aktif görünen TASD’ın alternatifi durumunda olan bizim derneğimiz İSAD’dır. Ancak biz bu gücümüzün farkında değiliz. Bir araya daha sık gelerek, sektörde yaşanan gelişmeleri yakından takip ederek ve çözüm üreterek biz sektörün bir numaralı oluşumu haline gelebiliriz. Bunun için yapmamız gereken tek şey gücümüzün farkına varmaktır.”

İSAD-kongre_DSC5236

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi’de Gökkuşağı Renkleri

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.