a

İSAD İlk Sınavını Verdi


Geçtiğimiz günlerde 2. Olağan Genel Kurulunu yapılan ve başkanlığına Ramazan Tunçbilek’in getirildiği İstanbul Spor Ayakkabıcılar Derneği ilk sınavını düzenlemiş olduğu istişare toplantısıyla verdi. Ayakkabı sektörünün tamamının katıldığı istişare toplantısına Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Ahmet Baha Öğütken ve Metin Külünk, Ak Parti Erzurum Milletvekilli Doktor Cengiz Yavilioğlu, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve Doç. Dr. Şükran Şahin katıldı. 


1o bin çalışanı ile Sultangazi ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sunan spor ayakkabı üreticilerinin bir araya gelerek kurdukları İstanbul Spor Ayakkabıcıları Derneği istişare toplantısının açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Ramazan Tunçbilek, yılda 39 milyon 600 bin çift ayakkabının Sultangazi’de üretildiğini söyledi. Yıllık 1 Milyar TL civarında ülke ekonomisine Sultangazili ayakkabı üreticilerinin katkı yaptığını söyleyen Tunçbilek, “Sektörümüzün ilçemizde kalıcı olabilmesi için daha sistematik bir çalışmaya gidilip acilen sanayi alanları oluşturulması gerekmektedir. 1o binlere istihdam sağlayan, sosyal barışa katkı sunan bir sektörün sorunlarına kayıtsız kalarak, göz ardı etmek beraberinde ilçemiz adına çeşitli sorunları getirecektir” diye konuştu.


İSAD’ın ilk istişare toplantısında konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazili ayakkabı üreticileri ile gurur duyduklarını ifade etti. İki meslek gurubunun Türkiye’de ve dünyada Sultangazi’yi en önde temsil ettiğini belirten Belediye Başkanı Cahit Altunay, iki meslek gurubunda 20 bin çalışanın olduğunu söyledi.  Altunay, “İstihdama yönelik sağladığınız katkılardan dolayı sizleri kutluyorum” dedi.


Sultangazili ayakkabı üreticilerinin ihtiyaçlarını çok iyi bildiklerini söyleyen Belediye Başkanı Cahit Altunay, istişare toplantısında sektör temsilcilerinin beklediği müjdeli haberi verdi. Altunay,“Yerin adını şu anda açıklamak istemiyorum. Ancak Su havzasında kalan bir alanı sizler için ayırıyoruz. Bu sorunu çözerek bu ilçede birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Gündemlerinde Meslek Lisesi projesi olduğunu söyleyerek konuşmasını sürdüren Belediye Başkanı Cahit Altunay, Meslek Lisesi projesinin tamamlanmasıyla birlikte kalifiye eleman ihtiyacının da bu okuldan sağlanacağını ifade etti.


İstanbul Spor Ayakkabıcılar Derneği’nin düzenlediği istişare toplantısı Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Ahmet Baha Öğütken ve Metin Külünk ve Ak Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu’nun konuşmaları ile sona erdi. Toplantı sonunda Ak Parti Milletvekillerine ve Belediye Başkanı Cahit Altunay’a plaket takdim edildi.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN…

Tüm Yorumlar (6)
  • Emre Şahin
    12 yıl önce
    0 0

    Abi istişare toplantıları ve plaket dışında başka bir program yok mu? Derneğin aktif hale getirilmesi güzel bir haber. Ama bir diğer derneğin çalışmalarını baza alarak toplantılar yapmak yanlış. Yinede Allah yardımcınız olsun

  • Sultangazili
    12 yıl önce
    0 0

    Bu dernek kurulduğundan bu yana kendisinden beklenen enerjiyi bir türlü gösteremedi. İki yıl bu derneğin kapısı kilitliydi. Hiçbir program yapılmadı. Şimdi birşeye adım atılmış ve sektörün sıkıntıları gündeme gelmiş bu toplantıda başkan saektöre bir alan ayarladıklarını söylemiş. Bundan daha güzel bir haber olabilir mi emre şehin seni tanımam ama kolaysa sen gelip bu derneği şahlandırsana uzaktan nutuk atmak kolay değil mi

  • burhan
    12 yıl önce
    0 0

    emre sen hiç daha önce ayakkabıcıları bir arada gördün mü görmediysen fotoğraflara bak görürsün

  • Mustafa Karakut
    12 yıl önce
    0 0

    neden hep akpliler var bu toplantılarda bu siteden takip ediyorumda ramazan beyin başkanlığını yaptığı derneklerin toplantıların hiçbirinde muhalefetten bir milletvekili davet edilmedi şimdi beyefendi çıkar biz onların ilçe başkanlarını çağırıyoruz diye mazaretide bu olur bu mazaret değil iktidara yaranmak için ikitdar şovu yapacaksanız derneğin isminide ona göre uyarlayın

  • hayrettin
    12 yıl önce
    0 0

    Mustafa denen zat chp gelse ne olacak gelmese ne olacak bir faydaları mı olacak sanki bırkan kardeşim bu işleri herkes işine baksın

  • Ramazan TUNÇBİLEK
    12 yıl önce
    0 0

    Her eleştiriyi dikkatle okuyorum bizim iştişare toplantımız tamamen sektörün sorunlarını konuşmak ve çözüm bulmaktı dolayısı ile icranın başı iktidardır.Bundan daha doğal birşey varmı.Bizim kapımız herkese açık bunu iyi anlamak gerekir.Bizim siyasilere yönelik program yaptığımız zaman herkesi davet ettiğimizi herkes bilir.Eminhaber e sektörümüzün ve ilçemizin sorunlarına kayıtsız kalmadığı için teşekür ediyorum.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Ahmet Demiray'ın acı günü

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.