a

İrfan Özhamaratlı O İddiayı Yalanladı

Hamaratlı Tekstil bünyesinde faaliyet gösteren İkizler Tekstil’de çalışan işçilerin ‘namaz yasaklandı’ iddiasına İrfan Özhamaratlı cevap verdi. Özhamaratlı işçilerin iddiasını yalanlayarak, “Bize karşı yapılan bu iftira beni çok üzdü” dedi.

İkizler Tekstil bünyesinde çalışan işçilerin sendikalaşma süreciyle birlikte gündem gelen Hamaratlı Tekstil’de son olarak ‘namaz yasağı’ iddiası ile gündeme gelmişti. İddiayı gündeme taşıyan bir grup işçi tepki olarak da geçtiğimiz gün öğlen paydosuna denk gelen öğlen namazını Hamaratlı Tekstil’in önünde kılmışlardı.

Sorumlu yayıncılık ilkeleri doğrultusunda Emin Haber olarak, ‘namaz yasağı’ iddiasını Hamaratlı Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Özhamaratlı’ya sorduk. Açıklamasında ‘namaz yasağı’ iddiasını kesin bir dille yalanlayan Özhamaratlı, tüm iyi niyetlerine rağmen bir grup çalışanın konuyu farklı yöne çektiklerini söyledi.

Hamaratlı Tekstil’in 25 yıldır Sultangazi’de faaliyet gösterdiğini belirten Özhamaratlı, “İnancın, ibadetin bu gibi şahsi hedefler ve emeller uğruna kullanılmamalıdır. İbadet Allah için yapılır. Tavrımızın, tarzımızın ve duruşumuzun sadece burada çalışan arkadaşlar değil, ilçemizde kime sorsanız bilir. Burada namaz kılınmasının yasaklanması denilmesi çok üzücü benim açımdan. Bu size bu şekilde ulaştı, sizde haberleştirdiniz. Ama böyle bir şey söz konusu değil, olamaz da. Hamaratlı Tekstil’de hiçbir zaman namaz kılınması yasaklanmamıştır.” Dedi.

Hamaratlı Tekstil çalışanlarını namaz vakitlerinde ibadetlerini hiçbir kısıtlama yada baskı olmadan yerine getirdiklerini belirten İrfan Özhamaratlı, bir grup çalışanın işyerini dergaha dönüştürmeye çalıştıklarını dile getirdi.

“İŞYERİNİN DERGAH OLARAK KULLANILMASI DOĞRU DEĞİL”

Kendisine ve Hamaratlı Tekstil’e yönelik yapılan iftirayı Allah’a havale ettiğini ifade eden İrfan Özhamaratlı, “Son 4 ay içerisinde şirketimizde bulunan ‘şikayet Kutusu’na ‘Biz yemekhane ve mescitte sohbet yapılmasını istemiyoruz’ ifadelerini içeren mektuplar bırakıldı. Bende yönetici arkadaşlarımla yaptığım istişare toplantısında söz konusu sohbetin ne olduğunu sordum. Yönetici arkadaşlar mesai başlamadan önce bir grup çalışanın mescitte toplanıp, kapıları kapatarak sohbet ettiklerini bana söylediler.  Daha sonra bahsi geçen arkadaşları çağırarak böyle bir şeye izin veremeyeceğimi, böyle bir şeye izin verme hakkımın da olmadığını kendilerine söyledim. Burası bir işyeri, bizim böyle bir şey yapma sorumluluğumuzda, yetkimizde yok. Kanunen de böyle bir şey söz konusu olamaz.

Kaldı ki, kimdir, necidir, ne konuşuluyor, ne öğretiliyor? Bilmiyoruz. İsmailağa Cemaati mensubu olduğu söylenen bu arkadaşların bir işyerini dergah olarak kullanması doğru değil. Kişisel olarak mesai başlamadan namazını kıl, kuranını oku. Ama grup oluşturup, kapalırı da kapatıp böyle bir şey yapamazsın. İşyeri ortamında her zihniyette insan var. O şöyle, bu böyle diye bir ayrım yapmıyoruz. Bizim sorumluluğumuz herkesin görüşüne hassasiyet göstermektir.

Örneğin falanca bir caminin imamına gidip, ‘biz her sabah burada bir sohbet vermek istiyoruz’ teklifinde bulunsanız, o cami imamı buna izin vermez.

Bunu bahsi geçen arkadaşlara ilettikten sonra şikayet kutularına şahsıma yönelik sayısız hakaret dolu mektuplar bırakıldı. Toprak altında yatan babama bile hakaret içeren sözlerin sarf edildiği mektuplar beni son derece üzdü. Kim olursa olsun, ölmüş bir insana ‘lanet’ okuyamaz. İkizler Tekstili kapatma kararı kılan en büyük etkenlerden biride budur. Bundan dolayı da İkizler Tekstili kapatma kararı aldım. Ben her şeyi Allah’a havale ediyorum. 25 yıldır yanımızda çalışan arkadaşlarımız var. Bizi bilen biliyor.” Şeklinde konuştu.

Hamaratlı Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Özhamaratlı, konuşmasının devamında şunları kaydetti;

“İkizler Tekstil’de benim ortağımın başında olduğu Hamaratlı Tekstil bünyesinde faaliyet gösteren bir firmadır. İkizler tekstil fason olarak bünyemizde faaliyet göstermesine rağmen, hiçbir zaman orayı ‘fasoncu’ olarak görmedik. Her zaman İkizler Tekstilde çalışan arkadaşlarımızı, diğer firmamızda çalışan arkadaşlarımızla bir gördük. Hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık, eşit davrandık. Eğer dışarıda olan bir firma olmuş olsaydı, belki bugün çalışanların maaşını ödeyemez duruma da gelirdi. Bugüne kadar İkizler Tekstil’de çalışan arkadaşlarımız günü gününe maaşını ve hakkını aldı.

İşteki daralma nedeniyle firmalar normalde küçültme politikası izleyip, işçi çıkarırlar. Onlarca insan işsiz kalır. Hazır giyimdeki sıkıntılara rağmen biz İkizler Tekstili kapatmadık. Dedik ki, çıkanın yerine yenisi almamalıyız. Çünkü o zaman başkalarını da riske atmış oluruz. Dolayısıyla tek kişi çıkartmadan, kendimizden fedakârlık ederek yola devam ettik. Dolayısıyla İkizler Tekstil’de biz sabredip o bölümde çalışan arkadaşlarımızın zor durumda kalmamaları için düzeni bozmama kararı aldık.

Bünyemizde çalışan arkadaşlarımız bugüne kadar kapımı çalıp, bana şikâyetlerini aktarmışlardır. Hiçbir zaman çalışan arkadaşlarıma kapımı kapatmadım. İmkanlar dahilinde özel dahi olsa, bize sorunlarını aktaran bütün çalışan arkadaşlarıma yardımcı oldum.

Biz insanlar mağdur olmasın diye İkizler Tekstili kapatmadık. Biz kul hakkı konusunda hassas insanlarız. Bizim çalışanlara karşı sorumluluğumuz var. Ne kadar zorlansak da, sıkıntı çeksek de biz burada olmak zorundayız. Ancak, bu hiçbir personelin bize hakaret etme yetkisini vermiyor. Diğer çalışma arkadaşlarımı tenzih ederek, hiçbir personelimiz vefat etmiş aileme hakaret edemez. Bana hakaret edildi. Bende bunun karşılığında ‘Ben kimse mağdur olmasın diye bugüne kadar zoraki o firmayı ayakta tuttum.  Madem siz mutlu değilsiniz o zaman kapatayım’ kararı aldım.

Tüm Yorumlar (6)
  • Sadettin Ulaş
    7 yıl önce
    0 0

    Bu iddiaların atıldığı ikizler tekstil elemanlarına lütfen sorun kim kapaklı kapılar ardında toplanmış kim isyan. Etmiş bu suçlamalar çok ayip yakışmadı irfan bey

  • Kemal kibar
    7 yıl önce
    0 0

    Ben sene ikibinde çalıştım bu firmada irfan bey her zaman kul hakkına dikkat etini ve herkesin emeğini verdini biliyor namaz yasak diyecek biri değildir

  • Işılay Ulusoy
    7 yıl önce
    0 0

    Babam yıllardır orada çalışıyor.Madem sendika yasal haksa niye bu haklarına saygı duymuyorsunuz?Orada çalışan insanlar kendi işleri gibi çalışıyorlar.

  • Fatih Akbulut
    7 yıl önce
    0 0

    12 yılımı doldurdum, inanılmaz iğrenç ilişkiler duydum gördüm , şahit oldum , bu kadar pis İLİŞKİLER yaşanırken kimse rahatsız olmadı , o rahatsız olmayanlar namaz için sohbet için rahatsız oldu , sizde buna inandınız , yapılan iyilik söylenmez ama artık son noktadayız , diyeceğim şu , o namazdan sohbetten rahatsız olan zümre sıcak yatağında yatarken biz kışın ortasında işler durgun olduğu bir dönemde sadece işyerimiz için sabahın köründe Eyüp sultanın huzurunda işeyerimiz için dualar ettik , bu işlerin bu noktaya gelmesine kimler sebeb olduysa hainlik yaptıysa yüce yaradan çok iyi biliyor,

  • Merhaba, öncelikle yazıyı okurken burnumun direği sızladı inanın.
    Yıllarca iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak birlikte çalıştım bu firma ve çalışanları ile birlikte. Okul ve iş hayatım boyunca karşılaşabildiğim en değerli insanları bu işyerinde tanıdım ve hala görüşüyorum.
    Rahmetli Mehmet amca ve değerli oğulları İrfan Bey ve Kadir Bey ve tüm yönetici, işçi hepsi ayrı ayrı çok özel insanlar.
    Öncelikle objektif olarak şirkete baktığınızda bu şirket sahiplerinin, firmanın devamlılığına maddi ve manevi ihtiyacı olmadığını çok basit anlayabilirsiniz.
    Bu patronlar oldukça eğitimli! Yüce Allah’ dan korkan, kulfan utanan, saygılı, anne baba hürmeti saygısı sevgisi olan, çalışanlarını aile gören, misafirine hürmet eden, her anlamda varlıklı ve donanımlı insanlar.
    Hiç ihtiyaçları yok Sultangazi’de babadan kalma bir firmayı büyütmek, sahip cikmak, istihdam saglamak ve istikrarla surdurmek gibi dertleri yok.
    Neden kusturuyorsunuz bu iyi insanlari!
    Sultangazi ve cevresine herhangi bir insana sorun hepsinin yolu Hamaratli tekstil ile kesismistir mutlaka. Ve benim simdiye kadar firma hakkinda bizzat iscilerden duydugum soz ‘devlet gibi isyeri’ cok etkilemistir.
    Calistigim donemde bir marka ile calismak icin bazi kurallara basladik ve masalardaki tezgahlardaki kisisel resim, dini yazi, siir, dua gibi isle ilgisi olmayan herseyi kaldirdik. Inanin Ben yakinen biliyirum ertesi gun Irfan Bey ‘birakin nasil motive oluyorlarsa oyle calissinlar kaldirmayin ‘ dedi. Ve bu marka ile calismayi da kendisi iptal etti. Zorlayici kurallar ve din orf gelenekleri degistirecek hicbirseyi kabul etmezler.
    Siz biliyir musunuz bazi firmalarda gostermelik mescitler var, fakat patron verimsizlikcve zaman kaybi olusturdugundan mescidin kapisini kilitleyip namazi yasakliyor. Onlar boyle hesaplara girecek insanlar degiller elinizi vicdaniniza koyun, ozur dileyin. Ne demek hakaret etmek! Onca insana istihdam saglamis ve ne maas geciktirmis ne parasini yemis insanlar. Gunah!
    Ben o kadar fazla cesit insani birarada ayni isyerinde Hanaratli tekstilde gordum. Uzun sakallisi, mini eteklisi, yabancisi turku kurdu cerkezi gocmeni hepsi orada yillarca istikrarla nasil calisabilirdi eger bu iftiralar gercek olsaydi?
    Gunese balcik surulmez.
    Seviyorum bu guzel aileyi. Keske Turkiyedeki butun firma sahipleri bu kadar egitimli, akli basinda, gorgulu, aileye ve insana deger veren, geleneklerine bagli, dinine bagli ve digerlerine de saygili olsaydi..

  • Ali ihsan AKÇAY
    7 yıl önce
    1 0

    Hanım efendi bunlar iddia değil doğrular ispatlari haberin altında yorumda var bakarsan görürsün

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Ali Boztaş Kimi Destekleyeceğini Açıkladı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.