a

İnşaat Sektöründe Çıraklıktan Zirveye; Tarkan Yolat

Gazetemiz Gözlem ile Altınser Restaurantta kahvaltıda buluşan Yolat Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Yolat, “Sultangazi ilçe olduktan sonra yeni projelerle umut vaat ediyor” diyerek başladığı sohbetimizde, inşaat sektörünün gelişimin ve bu gelişimin hayatımıza etkilerini anlattı. Yolat Grup çatı şirketi ve Genç Yolat ile Ortaköy İnşaat şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı Olan Tarkan Yolat aynı zamanda Nişantaşı Üniversitesi İç Mimarlık bölümü 2. Sınıf öğrencisi.

İNŞAATÇI BİR BABA’NIN BABANIN OĞLU VE ÇEKİRDEKTEN İNŞAATÇI

İnşaatlarda kalfalık yaptıktan sonra müteahhit olan bir babanın oğlu olan Tarkan Yolat, 10 yaşından beri inşaat sektörü içerisinde. 1974 yılında İsmetpaşa mahallesinde ilk inşaatını yapan Sıddık Yolat’ın oğlu olan Tarkan Yolat, “İnşaat sektörünün her kademesinde bulundum. Çıraklık, ustalık, kalfalık ve şimdi de müteahhitlik yapıyorum. Yani inşaatın dışında hiçbir iş yapmadım. Ben inşaatta çalışırken, tuğlayı tek elimle tutamıyordum. Duvar örerken tuğlayı kucağıma alıp öyle çalışıyordum.”

tarkan-yolat_DSC4768

YOLAT GRUP, PROJELERİYLE SULTANGAZİ’YE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

Şirketin şu anda Sultangazi’de 24 daireli ve bütün sosyal yaşam alanları mevcut olan ve yüzde 80’ni tamamlanan Ortaköy Konakları projesi, ilçemize katma değer anlamında önemli katkıları olacak. Yolat Grup, bu projeden sonra yine Sultangazi Cebeci Mahallesinde 52 daireli yeni projeye imza atacak.

ARTAN ARSA FİYATLARI VE MÜTEAHİTLERİN SEKTÖRE GİRİŞİ

“Geçmişe oranla inşaat sektörü hem teknik olarak hem kullanılan malzeme olarak hem de proje olarak çok ciddi bir gelişim gösterdi. 1990’lı yıllarda ve daha öncesinde, insanlar bir arsa alarak bu arsanın üstüne 1-2 katlı bir bina inşa edebiliyorlardı. Bütün işlemin bedeli en fazla bir daire parasıydı. Fakat daha sonra kentsel gelişimin de etkisiyle arsa fiyatları yükseldi. Bu durum sektöre müteahhitlerin girmesine sebep oldu. Daha yüksek sermayeli girişimciler bu sebeple sektöre girdiler ve inşaat sektörü bu vesileyle gelişmeye başladı.”

tarkan-yolat_DSC4777

“İNŞAAT SEKTÖRÜNDE KALİTE MARMARA DEPREMİYLE BAŞLADI”

“Büyük Marmara depreminden sonra yeni imar yasası ve planlarıyla birlikte daha sağlam ve sağlıklı yapılar yükselmeye başladı. Eski yapılarda demir ve beton eksiği olabiliyordu. Yapı denetim firmalarının da katkılarıyla, sağlamlık ve kalite yüzde 100 arttı.”

“KENTSEL DÖNÜŞÜM SADECE BİR PROJE OLARAK KALMAMALI”

“Bütün gelişmelere kentsel dönüşüm projesinin de katkıları var. Ancak kentsel dönüşüm sadece bir proje olarak kalmamalı. Mahalle bazında pilot bölge seçilmeli. Sosyal donatı alanları; yeşil alanları, kapalı otoparkları olan mahalle bazlı dönüşüm olmalı. Bu konuda Esenler Belediyesinin çok iyi bir çalışması var. Esenler Belediyesi mahalle bazlı projelerle, ada bazlı çalışmalar yaptı ve bu konuda başarılı bir çalışmaya imza attı.”

“SULTANGAZİ’DE GAYRİMENKUL FİYATLARI HENÜZ OLMASI GEREKEN DEĞERE ULAŞMADI”

“Kentsel dönüşüm projesi bu anlamıyla uygulanmaya başladığında ilçemiz açısından da çok önemli gelişmeler olacak. Çünkü ilçemiz konum olarak da çok önemli bir yere sahip. Yeni havalimanı ve 3. Boğaz köprüsü bağlantı yolları ile 2. Boğaz köprüsü ana yolunun ortasında bulunuyor. Raylı sistem eskiden beri ilçemizde var ve yeni raylı ulaşım projeleri ilçemiz sınırları içerisinden geçiyor. Bu anlamıyla ulaşımı en kolay olan ilçelerden bir olan ilçemizin katma değer olarak da istenilen değere ulaşması gerekiyor. Örneğin bize 2 kilometre uzaklıktaki ve konum olarak bizden daha avantajlı olmayan Bayrampaşa’da daire fiyatları 600-700 bin lira aralığındayken, bizde hala 300-400 bin aralığında.”

tarkan-yolat_DSC4779

“YATIRIM İÇİN SULTANGAZİ BÜYÜK BİR FIRSAT”

“Yatırımcı için fiyatların henüz bu aralıkta olması elbette büyük bir şans. Yatırımcıların özellikle site tarzı projelere yatırım yapmasını öneriyorum. Belki şu an bu yaşam tarzına uzağız ama her türlü sosyal donatı alanları olan, kapısında güvenliği olan ve otopark sorunu olmayan bu yeni projeler her geçen gün daha fazla talep görüyor ve değer anlamında sürekli olarak yükseliyor.”

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi’de nöbetçi eczanede çatışma

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.