a

Hüseyin Bürge: ‘Bu bir sistem değişikliğidir’

16 Nisan’da yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında Sultangazi’ye gelen Ak Parti Milletvekili Hüseyin Bürge, vatandaşlarla buluştu. Bir dizi ziyaretlerde bulunan Bürge, vatandaşlara Ak Parti’nin hizmetlerini anlatarak 16 Nisan’da neden ‘evet’ denilmesi gerektiğini anlattı.

16 Nisan’da Sultangazililerden destek isteyen Ak Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Kandil, PKK, Dhkp-c, Daeş, Fetö, Almanya, Avusturya, Hollanda ve Fransa’nın  ‘hayır’da birleştiklerini söyledi. Bürge, “Tüm bu saydıklarımın hepsinin ‘hayır’ demesi, bu kadar düşmanın birleşmesi, bu ülkenin üzerinde pazarlığı olanların ‘hayır’da birleşmesi hayra alamet değildir.” Dedi.

C7N_6siX4AIN3kP

28 Şubat 1997 sürecine de değinen Hüseyin Bürge Ali Kalkancı, Müslüm Gündüz ve Fadime Şahin gibi figüran isimler üretilerek hükümete darbe yapıldığını ve aynı vesayetin Adnan Menderes’i idam ettiğini söyledi. Bürge, “Bu vesayet seçilmiş bir Başbakanı astı. O zaman muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ydi.  Yani diyorlar ki bize, siz Başbakan seçmişsiniz ama biz asarız, keseriz. Bizde bugüne kadar eyvallah dedik. Ama 15 Temmuz’da bu vesayetin tüm oyunları bozuldu. Recep Tayyip Erdoğan okuduğu bir şiirden dolayı hapse girdi anlayamadık, rahmetli Adnan Menderes’i astılar, hokus fokus yaptılar anlayamadık. 15 Temmuz’da gördük ki, bu millet artık hokus fokus’a gelmiyor.” Diye konuştu.

15 Temmuz hain darbe girişimine de değinen Ak Parti Milletvekili Hüseyin Bürge, Türk milletinin o gece çapulculara geçit vermediğini sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesi millete yönelik, “Bu namussuzlara meydanı boş bırakmayın. Asker elbisesi giymiş bu çapulculara işi bırakmayın. Haktan ve halktan daha güçlüsü yoktur.” çağrısını hatırlatan Bürge, “Reisin bu açıklamalarından sonra herkese sokağa döküldü. Ben o akşam Havaalanı kulesine çıkanlardan birisiyim.  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı konukevinde karşılayan ve sabaha kadar yanında olanlardan birisiyim. Korkunun ne demek olduğunu bilmem. Bu aziz millet o gece çapulculara, hainlere fırsat vermedi.” Şeklinde konuştu.

C7NjnL2XUAEZt-r

16 Nisan referandumunun bir parti seçimi olmadığına dikkat çeken Bürge, “Bu bir sistem değişikliğidir. Cumhurbaşkanın güçlendirilmiş halidir bu. Yeni sistemde artık her 13 ayda bir seçim olmayacak. Bu ülke maalesef 25 günlük Başbakan gördü. Yeni sistemde buna son vereceğiz.” Dedi. Ak Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, 16 Nisan’da ana muhalefet partisi CHP’nin halkın onayına sunulacak yeni anayasa değişikliği konusunda bilgi sahibi olmadığını, vatandaşın zihnini karıştırmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi’de gecekondu yangını

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.