a

“Herkesi sağduyuya davet ediyorum”

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek olan ‘Fetih Şöleni’ öncesi Yenikapı Miting alanında incelemede bulundular.

 

Emin Haber’in de takip ettiği inceleme sonrası Vali Vasip Şahin gazetecilerin sorularını cevapladı. , HDP’nin 30 Mayıs’ta Kazlıçeşme Miting alanında yapmayı planladığı, Seçim Kurulu tarafından iptal mitinge değindi.

 

Vasip Şahin, “2911 sayılı seçim kanununa göre kampanyanın son 10 günlük kısmında miting alanları ile ilgili talepleri biz değil, İlçe Seçim Kurulu karar veriyor. Dolayısıyla HDP’nin Kazlıçeşme meydanında miting yapması söz konusu değil. Eğer miting için alana gelen olursa polis müdahale eder. Umut ediyorum ki olay yaşanmaz. Herkesi sağduyuya davet ediyorum.” Dedi.

 

15 Mayıs’ta HDP İl Yöneticileri ile görüştüklerini belirten İstanbul Valisi Vasip Şahin, “O zamanda söyledim. Son 10 gün kala izni biz değil, İlce Seçim kurulları veriyor. Kendilerine Maltepe ve Bakırköy meydanlarını önerdik. Lakin herhangi bir geri dönüş olmadı” diye konuştu.

unnamed (1)

Mitingin Seçim Kurulu tarafından iptal edilmesiyle Cumhurbaşkanlığı ve Valilik makamının töhmet altında bırakıldığını belirten Şahin, “Biz tüm siyasi partilere ve görüşlere eşit mesafedeyiz” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

İstanbul’da 3 gün elektrik kesintisi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.