a

Hayvanseverlerden İmza Kampanyası

Change.org’da Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (Haykonfed) tarafından başlatılan “Sultangazi barınağındaki sorunların çözülmesini talep ediyoruz” imza kampanyasında, “Sultangazi Bakımevinde ve ilçe genelinde ihmal ve kötü koşullardan dolayı oluşan hayvan ölümlerinin engellenmesini istiyoruz.” İfadelerine yer verildi.

Sultangazi barınağında hayvanların pis ve kalabalık kafeslerde, mikrobik ortamdan, hastalıktan, yazın kavurucu sıcaktan, kışın dondurucu soğuktan, kimi zaman birbirini yaralayıp, hatta parçalayıp ıstırap içinde öldüğünü iddia eden Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu, ölümleri engellemek ve sahiplendirmeleri artırmak için sorun ve çözümleri içeren bir durum raporu da hazırladı.

Mevcut Durum:  Bakımevinde hafta sonları veteriner hekim yoktur. Bu yüzden tedavisi devam eden hayvanların tedavileri yarım kalıyor, acil vakalara müdahale edilmiyor, ziyaretçi alınmıyor, sahiplendirme yapılmıyor. Cumartesi ve Pazar günleri çalışan insanların ziyaret ve sahiplenme yapabilecekleri zamanlardır. Ziyarete gelen birçok kişi içeriye giremediğinden dolayı kapıdan geri dönmektedir.

Çözüm Önerimiz: Acilen hafta sonları da veteriner hekimler çalışmaya başlamalıdır. Bu sayede hem hayvanların tedavileri yarım kalmaz, acil vakalara müdahale edilebilir ve ziyaretçiler bakımevine alınarak sahiplenme oranları artırılır.

Mevcut Durum:  Bakımevinde sadece 1 veteriner hekim var ve yardımcı olabilecek veteriner teknikeri dahi yok. Veteriner hekim atlar üzerinde tecrübeli olduğundan kedi – köpeklere yeterli tedaviyi uygulayamıyor. Dolayısıyla toplanan hayvanların, yaralı, kazalı hayvanların bakımları yapılmıyor. Hayvan severler tarafından arandığından kendisinin çoğu zaman toplantıda, belediyede olduğu ya da atları kontrol için gittiği bilgisi veriliyor.

Çözüm Önerimiz: Acilen kedi – köpek konusunda uzmanlaşmış bir veteriner hekim bakımevinde işe alınmalıdır.

Mevcut Durum:  5199 sayılı hayvan hakları kanunu 2004 yılında çıkmasına ve besleme ve su odakları kurulması yasa gereği olmasına rağmen ilçe sınırlarında henüz beslenme noktaları kurulmamıştır.

Çözüm Önerimiz: En kısa zamanda gerekli çalışmaların başlatılmasını talep ediyoruz.

Mevcut Durum:  Bakımevinde efektif bir kayıt sistemi yok. Üzerinden birkaç hafta bile geçmiş olsa tedavi amaçlı teslim edilen, ekiplere aldırılan veya ekipler tarafından toplanan hayvanların akıbeti çoğu zaman takip edilemiyor. Bırakıldığı beyan edinilen bölgede hayvanlar bulunmuyor.

Çözüm Önerimiz: Kayıt sisteminin en kısa zamanda güncellenmesini ve hayvan severlere şeffaf bir bilgi aktarımı sağlamasını talep ediyoruz.

Mevcut Durum:  Yasa gereği olmasına rağmen hala halkı bilinçlendirmek adına billboard, el kitapçığı, el broşürü, okullarda ve diğer kurumlarda eğitim çalışmaları yok.

Çözüm Önerimiz: En kısa zamanda gerekli çalışmaların başlatılmasını talep ediyoruz.

Mevcut Durum:  5199 sayılı yasa gereğince belediyeler gönüllüler ile koordineli çalışmalar yapmak zorundadır. Oysaki yönetim gönüllüler ile iletişimi reddetmektedir.

Çözüm Önerimiz: Acilen ilçe genelindeki yerel hayvan koruma gönüllülerinin tespit edilmeli ve kaydı olmayan hayvan severler için yerel hayvan koruma görevlisi eğitimleri verilmeli ve ortak çalışma başlatılmalıdır.

5199 sayılı hayvan hakları kanunu gereğince yukarıda saydığımız sorunları ve çözüm önerilerimizi değerlendirmenizi ve yapılacak çalışmalar hakkında tarafımızı 4982 bilgi edinme yasası ve 3071 sayılı yasa gereği bilgilendirmenizi arz ederim.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi 4 Ağustos Cuma 2017 Su Kesintisi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.