a

Hangi ligde hangi takım şampiyon oldu?

Avrupa’nın önde gelen liglerinde sezonu şampiyon olarak tamamlayan takımların çoğu belli olurken, sonucu en merak edilen lig ise şüphesiz La Liga.

A.MADRİD Mİ BARCELONA MI?

4 büyük lig olarak bilinen Premier Lig, Serie-a ve Bundesliga’da şampiyon olan takımlar belli olurken İspanya La Liga’da düğüm son hafta oynanacak Barcelona-Atletico Madrid maçında çözülecek.

BAYERN HİÇ ZORLANMADI

Sezon başında Barcelona’nın eski teknik direktörü Pep Guardiola’yı takımın başına getiren Bayern Münih ligde haftalar öncesinden şampiyonluğunu ilan etti. Geçen sezonun Şampiyonlar Ligi şampiyonu Alman devi aynı başarıyı Devler Ligi’nde bu yıl gösteremedi.

JUVENTUS RAKİPSİZ

Son yılların en iyi İtalyan takımı olan Juventus, bu yıl üst üste 3. kez Serie-a şampiyonluğuna ulaştı. Devler Ligi’nde gruptan çıkamayıp UEFA Avrupa Ligi’ne düşen Juve yarı finalde Benfica’ya elenerek Avrupa defterini kapatmıştı.

LUCESCU YİNE ŞAMPİYON

Ukrayna Ligi’nde Lucescu’nun teknik direktörlüğünü yaptığı Shaktar Doneskt üst üste 5. kez şampiyon oldu.

AJAX DE BOER İLE 4. KEZ

Hollanda Ligi’nde Ajax üst üste 4. kez ipi göğüsleyen takım oldu. G.Saray’ın eski futbolcusu Frank de Boer ise teknik direktör olarak gösterdiği performansla bu yıl da takdir kazandı.

PSG ÜST ÜSTE 2. KEZ ŞAMPİYON

Fransa’nın son yıllardaki en iyi takımı olan İbrahimovicli PSG geçen yılın ardından bu yıl da şampiyonluğu rakiplerine kaptırmadı.

BENFİCA 33. KEZ İPİ GÖĞÜSLEDİ

Portekiz’de ise geçen sezon olduğu gibi bu sezon da UEFA Avrupa Ligi’nde finale çıkan Benfica lig tarihindeki 33. şampiyonluğunu ilan etti.

EN ERKEN ŞAMPİYONLUK F.BAHÇE’DEN

Spor Toto Süper Ligi’nde ise bilindiği gibi Fenerbahçe ün hafta önce lig tarihindeki en erken şampiyonluğunu ilan etmişti.

RUSYA’DA AVANTAJ CSKA MOSKOVA’DA

Rusya Ligi’nin son haftasında girilirken 3 takımın da şampiyonluk şansı devam ediyor. 61 puanla lider durumda bulunan CSKA Moskoca son maçını kazandığı taktirde rakiplerinin maçlarına bakmaksızın şampiyonluğunu ilan edecek. İkinci sırada bulunan Zenit’in 60, üçüncü sıradaki Lokomotiv Moskova’nın ise 59 puanı bulunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Seyit Ateş Gaziosmanpaşaspor’a Talip Oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.