a

Hamaratlı Tekstil patronu kıyım kararı aldı

Bünyesinde Tim Tekstil ve İkizler Tekstil şirketleri bulunan Hamarat Tekstil’de toplam 370 kişi çalışıyor. İkizler Testil’de bünyesinde çalışan işçiler ise kısa bir süre önce Düşük ücretlere karşı, iş güvenliği ve işçi sağlığı talepleri için sendikalaşma kararı aldılar. Yapılan toplantı ve fikir-alışverişinden sonra şirketin İkizler Tekstil bölümünde çalışan işçiler Türk-İş’e bağlı Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası’na katılma kararı aldı.

Hamaratlı Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Özhamaratlı, işçilerin sendikalaşma kararına karşı çıkarak, konuyu yargıya taşıdı. Bununla da yetinmeyen İrfan Özhamaratlı, 220 işçinin çalıştığı ikizler tekstil bölümünü de tasfiye etme kararı aldı. Tasfiye kararının çalışan işçilere duyurulmasından sonra Hamaratlı Tekstil’de işçiler ‘iş yavaşlatma’ eylemi ve yemek boykotu başlattı.

Tasfiye kararının alınmasından sonra Hamaratlı Tekstil bünyesinde bulunan İkizler Tekstil’de çalışan 220 işçinin, Kurban Bayramı’ndan sonra işten çıkarılacağı ileri sürüldü.

Türk-İş’e bağlı Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası’na üye olan işçiler ise geri adım atmamakta kararlı. Kurban Bayramı’ndan sonra Hamaratlı Tekstil’in önünde basın açıklaması düzenleyeceklerini belirten işçiler, “Taleplerimizin gerçekleşmesi için sendikalaşma kararı aldık. Akabinde TEKSİF’e üye olduk. Ancak patron katı sendikalaşma kararımızdan rahatsızlık duydu ve çalıştığımız bölümü tasfiye kararı aldı. Bayramdan sonra tasfiye kararı alınan ikizler tekstilde çalışan 220 kişi işten çıkarılacak. 220 aile Kurban Bayramı’na buruk girdi. Ama bizim geri adım atmak gibi bir niyetimiz yok.” İfadelerini kullandılar.

Tüm Yorumlar (2)
  • selim özyilmaz
    7 yıl önce
    0 0

    ilginiz icin cok tesekkur ederiz

  • Mustafa Karakaya
    7 yıl önce
    0 1

    Yaşanan olayı net olarak bilmiyorum ama ben de çalıştım iki yıl Hamaratlı’da. Hayatımın en güzel günleri orada geçti. Annem her zaman söyler “Hamaratlı’dan aldığın para çok bereketliydi” diye.. İrfan Bey bu zamana kadar çalıştığım en iyi patronlardan biridir. Hatta kardeşi Kadir Bey de öyle.. Hep iyiliklerini gördüm. Bence bu tarz konularda hakkaniyetli davranıp olayları çift taraflı dinlemek gerekir..

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Çor-Genç’den Kitap Kampanyası

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.