a
  • Eminhaber.Org
  • Genel
  • Halkın Oyu İle Seçilen İlk Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin İlk Başkanı Olmalıdır

Halkın Oyu İle Seçilen İlk Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin İlk Başkanı Olmalıdır

Bir süredir ülkenin gündemini meşgul eden Başkanlık tartışmasını Sultangazililere sorduk. Başkanlık için görüşlerine başvurduğumuz ilk isim; Hafızoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kenan Hafızoğlu.

Sayın Hafızoğlu Başkanlık ile ilgili olarak düşüncelerini bizimle paylaşırken aynı zaman da ülkenin yakın tarihine ve son durumuna yönelik olarak önemli açıklamalarda bulundu.

“Halkın oyuyla Seçilen İlk Cumhurbaşkanına Karşı Sorumluluklarımız Var”

Hafızoğlu, “Her şeyden evvel Sayın Cumhurbaşkanımız ülkemizde ilk defa halkın oyu ile seçilmiş Cumhurbaşkanıdır. Bizim kendisine, kendisinin de bize karşı bazı sorumlulukları vardır. Ve doğal olarak biz kendisinin ülkemiz ve geleceğimiz hakkında değerlendirmelerde bulunmasından, gündeme müdahil olmasından, bu konularda bir takım yol gösterici fikirlerini beyan etmesinden son derece memnunuz.

“Koalisyonlar Ülkeyi Bitirme Noktasına Getirdi”

Ülkemiz yıllarca koalisyon hükümetleri tarafından yönetildi. Hatta yakın zamanda hepimizin de hatırlayacağı gibi, Ak Parti iktidarından evvel ülkeyi yine bir koalisyon hükümeti yönetiyordu ve ülkenin ekonomik olarak geldiği nokta ortadaydı. İç ve dış borç açığı, bankaların yaşadığı sıkıntılar ve daha bir etkenden dolayı devalüasyon olmuş, sanayiciler batma noktasına gelmiş, küçük esnaf kepenk kapatmak durumunda kalmıştı.

“Dünya Krize Girdi, Türkiye Bunu Koalisyonla Atlatamazdı”

Bu acı tecrübeden sonra iktidara gelen Ak Parti ve liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın geniş vizyonu ve devlet erkinin tek partinin elinde toplanmış olmasından dolayı, dünya ekonomisinin koalisyon hükümetinden daha zorlu bir sürece girmesine rağmen, bu krizler atlatılmış, ülkenin IMF’ye olan borcu ödenmiş, ülke belli bir büyüme hızına ulaştırılarak, refah düzeyi yükseltilmişti. Biz bu krizi koalisyon hükümetiyle atlatamazdık.

“Devlet Bazı Konularda Hızlı Karar Vermeli ve Hızlı Hareket Etmeli”

Buraya kadar söylediklerimiz işin sadece ekonomik boyutuyla ilgiliydi. Bir de bunun iç ve dış politika ve özellikle ülkemizi de yakından ilgilendiren Orta Doğu ve enerji politikaları var. Bütün bu stratejik önemi yüksek konularda devlet mekanizmasının hızlı refleks göstermesi ve gelişebilecek her türlü durumu çok ivedi bir şekilde doğru olarak ülke menfaatlerine çevirmesi gerektirmektedir.

1656193_1393049794293080_169561052_n

Bunların dışında yakın zamanda yaşadığımız kanlı darbe girişimi bize önemli bir şey daha öğretti. Dış mihrakların etkisinde olan bir takım terör örgütleri zaman zaman ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kast ederek, milli iradenin karar ve tercihlerini ve demokratik işleyişi ortadan kaldırmak istemektedirler.

“Çözüm Başkanlık Gibi Duruyor”

İşte belki bu sohbetimizde değinemediğimiz eksik kalan buna benzer daha birçok konuda devletimizin hızlı çözüm üretebilmesi için, liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yeni bir düzenlemenin öneminden söz etti. Sayın liderimizin işaret ettiği konu daha sonra Genel Başkanımız ve Başbakanımız tarafından da dile getirilerek kamuoyunun gündemine sunuldu.

Bu konuyla ilgili olarak mecliste grupları bulunan siyasi partiler ve bu ülkenin kanaat önderleri de görüşlerini dile getirdiler.

“Başkanlık Fikri Her Kesim Tarafından Tartışılarak Değerlendirilmelidir”

Bizim şu anda tartıştığımız konu aslında ülkemizin yukarıda saydığımız ve benzeri sorunlardan dolayı bir yönetim değişikliğine ihtiyacı olduğudur. Parlamenter sistem bize gökyüzünden kutsal bir emirle indirilmedi. Bu sistem tartışılabilir. Bu tartışma daha sonucu sistemin eksikleri tespit edilerek giderilebilir. Bu durum bir başkanlık sistemine evirilebilir. Bakın birçok ihtimalden söz ediyoruz. Bundan korkmadan bunu tartışmanın doğru olduğuna inanıyoruz.

Nitekim Sayın Başbakanımız bu konuda birden fazla düşünce ve programları olduğunu ve bunları gündeme getirebileceklerini belirtti.

“Halkın Oyu İle Seçilen İlk Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin İlk Başkanı Olmalıdır”

Buna en başından “külliyen hayır” demek çok samimi gelmiyor bana. Biz yaşadığımız şeylerden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Başkan olarak görmek istiyoruz. Çünkü kendisinin sadece bizim değil, Orta Doğu’nun ve hatta İslam Coğrafyasının beklediği bir lider olduğunu düşünüyoruz.

Ben bütün bu anlattıklarımdan dolayı, başkanlık konusunun tartışmaya açılmasını istiyor ve bunun referanduma gidilerek halk tarafından oylanmasını ve neticesinde halkın oyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanımızın, Türkiye’nin ilk Başkanı olmasını istiyorum.” Dedi.

başkanlık

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi Belediyesi’nden Kat Karşılığı İnşaat İhalesi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.