a

Hakan Yıldırım; Dünya Hocalı Soykırımına Sessiz Kaldı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sultangazi İlçe Başkanı HakanYıldırım, Azerbaycan'ın Karabağ Bölgesinin Hocaali kasabasında 25-26 Şubat 1992 tarihinde Ermeniler tarafından önceden planlanarak yapılan ve tüm dünyanın gözü önünde işlenen toplu cinayetlerin tarihin karanlık sayfalarında yer aldığını belirterek, “Tüm dünya, göz yumarak bu soykırım’a sessiz sedasız kalmıştır. Bu durum insanlık tarihi için büyük bir ayıptır” dedi.

Türkiye'nin bu sessizliğe ortak oluşunun da çok hazin bir durum olduğunu bildiren Yıldırım; “İnsan hakları ve Uluslararası hukuka- sözleşmelere göre insanlığa karşı suç kapsamında olan Hocaali Katliamı’nın 21. Yılında , Azerbaycan Türklerine karşı yapılan bu katliamın acılarını kardeş Türk milleti olarak yüreğimizde hissediyor ve bu katliamı kınıyoruz” dedi.

Eli kanlı ermeni askerlerinin vahşilikleri sonucunda 613 kişi katledilmiş, 487 kişi özürlü duruma düşürülmüş, 1275 kişi (kadın, çocuk ve yaşlı insan) esir alınarak işkence ve insanlık dışı hakaretlere maruz bırakılmış Hocalı’da; 155 kişiden hala haber alınamadığını belirten Yıldırım; “Hocaalı’da katledilmiş 613 kişiden, 106’sı kadın, 63’ü çocuk ve 70’i yaşlı insanlar olmuştur. Hocalı faciasında 8 aile yok olmuş, 25 çocuk anne ve babasını, 130 çocuk ise ebeveynlerinden birini kaybetmiştir. Bu cinayette 56 kişi akla sığmaz bir biçimde gaddarca ve amansızca katledilmiştir. Onlar diri diri yakılmış, kafaları kesilmiş, yüz ve kafa derileri soyulmuş, bebeklerin gözleri oyulmuş, süngü ile hamile kadınların karınları delinmiştir” diye konuştu.

Hocalı Soykırımı’nın, Rus, Gürcü, İngiliz, Fransız, Alman, Amerikalı ve diğer ülkelerden olan gazetecileri ve yazarları dehşete düşürdüğünü ifade eden Hakan Yıldırım, “Esir düşmüş ve Kayıp Hocalı’larla ilgili komisyonların topladığı belgeler de Ermenilerin Azerbaycan’da sivil halka karşı soykırım yaptığını ortaya koymaktadır. Ermenileri gerçekleştirdikleri dehşet dolu terör olayları ve işkenceler insanlığa karşı yapılmış suçlardır. Bu vahşetin üstü hiçbir şekilde kapatılamaz

Hukuk açısından, Hocalı’daki katliamın tesadüf ve dikkatsizlik sonucu değil, bilerekten ve belli amaç doğrultusunda gerçekleştirildiğini vurgulayan Yıldırım; Çağdaş dünyamızda, bir topluluğun dil, din, mezhep ve milli özelliklerinden birisi veya bir kaçı dolayısıyla amaçlı bir şekilde kısmen veya tamamen ortadan kaldırılması yönündeki faaliyetlerin soykırım sayıldığını hatırlattı.

Dünyada geçerli olan uluslar arası antlaşmalar ve yasaların Hocalı faciası gibi soykırımları kınadığını, kabul edilemez olduğunu teyit ettiğini aktaran Yıldırım; “Gazze, Srebrenitsa katliamı gibi bu soykırımı da dünya kamuoyu siyasi-hukuki açıdan değerlendirmeli ve katliama karışmış bütün askeri ve idari personelin Uluslar arası Adalet Divanı’nda yargılanması sağlanmalıdır.Hiç bir cinayet, özellikle de insanlığa karşı işlenmiş suçlar cezasız kalmamalıdır” şeklinde konuştu.

Yıldırım  mesajında daha sonra şunları söyledi:

Bu durumun Birleşmiş Milletler (BM)' e 1999 yılında soykırım olarak kabul edilmesiyle ilgili bir başvuru yapılmış ve kabul edilmişti. Ancak, daha sonra bir gelişme olmadı.

Dünyanın her yanında yanan mazlum yürekler hangi milletten olursa olsun bizimdir. Kalbimiz, bu vahşetin faili ve hamisi Ermenistan'ın sahiplendiği topraklarda canı yanan Türklerle beraber atıyor.”

Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Hakan Yıldırım daha sonra şunları kaydetti:

Hocaali soykırımı, Batı medeniyetinin içine düştüğü bu krize de ayna tutmuştur. Dünyanın 21 yıldır süren vurdum duymaz ve sessiz tavrı, Batı'nın şampiyonluğunu yaptığı değerler sisteminin bir kez daha iflas ettiğini alanen ortaya koymuştur. Ermenistan'dan yana mutlak tavır koyan, en temel insan hakların çiğneyerek soykırım işlemesine göz yuman, kimi yerde gizli kimi yerde aşikar olarak destek olan Batı medeniyetinin kurucu paradigması, ciddi krizlerle karşı karşıyadır. Vahşet ve soykırımın, medeniyetin en zirve noktalarında dahi uyanabileceğini gösterdiği için Hocaali'yi unutmuyoruz.”

Hocaali Soykırımı'nın dünyada tanınması ve sorumluların cezalandırılması için yapılabilecek çok fazla iş olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Bu işlerin yapılarak Hocaali Soykırımı'nın dünyada hak ettiği hukuki ve siyasi değeri kazanması hem insani, hem toplumsal ve hem de stratejik amaçlar bakımından yapılması gereken önemli bir görevdir” diye konuştu.

Devlet organları, sivil kuruluşlar, sair ülkelerde Azerbaycan ve Türk lobileri ve sivil kuruluşları ile sistemli ve koordineli bir faaliyet yürütmek için Büyük Birlik Partisi’nin her zaman olduğu gibi üzerine düşeni yerine getirmeye devam edeceğini aktaran BBP İlçe Başkanı Hakan Yıldırım, sözlerini şu şekilde tamamladı:

Ey! Soykırımdan sabıkalı olup da kendilerine sözde soykırım yapıldığını iddia edenler…Hocaali'yi ve Dağlık Karabağ'ı akıllarına ve gündemlerine getirmeyenler…Korkaklar ve Yarınsızlar! Bizler Hocaali Soykırım'ını unutmuyoruz….Bizler biliyoruz ki unutmamak vefanın ve insanlığımızın gereğidir…Yine biliyoruz ki gün gelecek mazlumlar ayağa kalkacak, zalimler diz çökecek. “

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Kervansaray Köyü Gecesine Yoğun İlgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.