a

Habibler Mahallesi Paşa Torunlarına Takıldı

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, katıldığı radyo programında Sultangazililerin sorularını cevapladı. Altunay, Habibler Mahallesi’nde yaşanan tapu sorunu konusunda açıklamalarda bulundu.

Best FM’de Ufuk Karcı’nın hazırlayıp-sunduğu “Konuşan Türkiye” programının canlı yayın konuğu olan Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazililerden gelen soruları da cevapladı. Sultançiftliği Merkez Camii önünde gerçekleşen programda Habibler Mahallesi’nde yaşanan tapu sorununa yönelik dinleyicilerden gelen soruyu cevaplayan Başkan Altunay, bu bölgenin zorluğundan ve bu zorluğun bahsedilen yerin su havzasında kalmasından kaynaklandığını söyledi.

Buna rağmen bölgede emsal aldıklarını belirten Başkan Altunay:”Göreve geldiğimiz günden bu yana ‘Habibler Mahallesi’ni nasıl kurtarırız?’ çalışmasını hep yapıyoruz. Yapılan çalışmanın sonuçları, su havzası olmasına rağmen 1/20’ye kadar emsal aldık. Yetmedi. Vatandaş daha rahat yapılarını yapsın diye, en alt katlarda açığa çıkan bodrumlar iskana tabi, ama emsale tabi tutulmadı. Eski Habibler Mahallesi’nden daha fazla imar verdik. Ama açamıyoruz. Paşa torunlarının koyduğu ihtiyatı tedbir kararları bize burada çivi çaktırmıyor. Paşa torunları Habibler Mahallesi’nin tamamından hak istiyorlar. Paşa torunlarının ihtiyati tedbir kararları olmasa buradaki sorun çözülür. Şu anda paşa torunlarının başlatmış olduğu hukuki sürecin sona ermesini bekliyoruz. Eğer bizim beklediğimiz yönde bir sonuç çıkarsa, inanın Habibler Mahallesi, Eski Habibler Mahallesi’nden daha güzel olacak. Biz vatandaştan yanayız. Söz konusu bölge Belediyemize ait olmuş olsaydı, ben vatandaşımıza verirdim. Konu ile ilgili mücadelemiz devam ediyor. Bu konuda her zaman halkımızın yanındayız. Mahkeme sürecini hızlandırmak için hakimlerle görüşüyoruz. Vatandaşlarımızda görüşsünler.” Dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi Belediyesi O Programı İptal Etti

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.