a

Habibler Anadolu Lisesi’nden okul terklerini önleyen AB projesi!

Habibler Anadolu Lisesi Türkiye için büyük bir sorun olan okul terklerini önlemek düğmeye bastı.

Okuldan kaçan yada okulu terk eden çocukların suç işleme ya da suça karışma riskleri büyüktür. Devamsızlık ve okul terklerinin okula, topluma, ekonomiye ve özellikle bireye çok olumsuz etkileri vardır. Bu sorunları çözmek, devamsızlığı ve okul terklerini önlemek için aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 5 ülkede ortak proje geliştirecek ve geliştirilen bu program okullarda uygulanacaktır. Türkiye’de projenin uygulanacağı okul ise Habibler Anadolu Lisesi.

habibler-anadolu-lisesi_DSC8598

Habibler Anadolu Lisesi Avrupa Birliği (AB) destekli proje ile okul terklerini önleyecek. Habibler Anadolu Lisesi Müdürü Veysel Akıncı ve okul öğretmenleri eğitimi olumsuz etkileyen okul terklerini önlemek amacıyla AB destekli “Okul terklerini önlemede müzik, spor, resim ve sosyal etkinliklerin rolü”  projesiyle okul terklerini önlemeye çalışacak.

habibler-anadolu-lisesi_DSC8606

İtalya, Yunanistan, Macaristan ve Portekiz ile birlikte Türkiye’den Habibler Anadolu Lisesi’nin ortak olduğu proje Ocak ayında uygulamaya geçecek. Projede öğrencilerin okul terkleri sosyal etkinliklerle önlenecek. Konu ile ilgili sitemize açıklamada bulunan Habibler Anadolu Lisesi Müdürü Veysel Akıncı, “Eğitim yaşı daha dolmadan çocukların okullu terk etmelerini önlemek için sosyal etkinliklerin rolü çok önemli.” Dedi.

habibler-anadolu-lisesi_DSC8594

AB destekli “Okul terklerini önlemede müzik, spor, resim ve sosyal etkinliklerin rolü” projesinin Ocak ayında uygulanmaya başlayacağını söyleyen Akıncı, “İtalya, Yunanistan, Macaristan ve Portekiz ile birlikte Habibler Anadolu Lisesi olarak Türkiye’den bu projenin ortağı biziz. Bu projenin amacı tamamen okul terklerini önlemeye yöneliktir. Maalesef çocuklarımız okullarda durmak istemiyor. Çocukların okullara severek gelmesi gerekirken, ne yazık ki okulların ilk fırsata kaçması gereken yer olarak düşünüyorlar.

habibler-anadolu-lisesi_DSC8603

Bizde çocukların okulda daha fazla zaman geçirmesi ne yapabiliriz diye düşündük ve 5 ortaklı AB destekli bu proje içerisinde yer aldık. Şu n bu proje üzerinde çalışmalar devam ediyor. Ocak ayında ortak projede yer alan ülkelerin okullarınız ziyaret edeceğiz. Bu ziyaretler karşılıklı olarak gerçekleştirilecektir. Yapmış olduğumuz çalışmaları daha sonra tamamlayıp, bir sonuç bildirgesi olarak yayınlayacağız.” Şeklinde konuştu.

habibler-anadolu-lisesi_DSC8597 habibler-anadolu-lisesi_DSC8599 habibler-anadolu-lisesi_DSC8601

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

O paylaşımdan sonra tutuklandı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.