a

Güray Örs, ile inşaat sektöründe yaşanan gelişmeleri masaya yatırdık

Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy ilçelerinde birçok projeye imza atan Güryap İnşaat Tekirdağ ilinde de faaliyet göstermekte. Mobilya imalatı ve inşaat sektöründe yoluna devam ettiklerini söyleyen Güray Örs ile inşaat sektörünü konuştuk.

“SEKTÖRDE YAŞANAN DURGUNLUK HAZİRAN AYI’NDA SONA ERECEK”

“Türkiye genelinde olduğu gibi Sultangazi’de de inşaat sektörü kendini geliştirmeyi başardı. Ancak ülkemizde yaşanan terör olayları ve Türkiye hava sahasını ihlal eden bir Rus savaş uçağının düşürülmesinden sonra sektörümüzde ciddi bir durgunluk yaşandı. Bu durgunluğun Haziran ayında sonra sona ereceğini düşünüyorum.”

“REKABET ÇOK CİDDİ SAFHADA”

“Hergeçen gün gelişen sektörde küçük müteahhitlerin para kazanma yada iş yapma şansları çok düştü. Çünkü sektörde rekabet çok ciddi safhada. Hergeçen gün sektörde şartlar çok zorlaşıyor ve ufak esnafında bu şartlar arasında barınamayacağını söyleyebilirim. Eskiden mahalle bakalları vazgeçilmezlerimizdi. Ancak AVM yada büyük marketlerin çoğalmasıyla birlikte, mahalle bakkalına olan ilgi de azaldı. İlgi büyük diye tabir ettiğimiz bu marketlere yöneldi. İnşaat sektörüne de ben böyle bakıyorum. Son yıllarda ilçemizde prestijli ve modern yapıların yükselmesiyle birlikte, mahalle arası diye tabir edilen müteahhitlere olan ilgide azaldı. Vatandaş sokak arasından vazgeçip, ilçemizde yükselen prestijli projelere yöneldi.”

güray-örs-sultangaziIMG_3242

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN CUMHURİYET MAHALLESİ’NDEN BAŞLANMASI GEREKİYOR”

“1999 Marmara depreminden sonra inşaat sektörü ciddi bir değişim yaşadı. Daha kaliteli ve depreme dayanıklı konutlar üretilmeye başlandı. Ve değişim sektörde yaşanmaya devam ediyor. Ayrıca sektör kaliteli ve modern yapıların yanı sıra teknolojiye de ayak uyduruyor. İlçemizde çok eski yapıların mevcut olmasından dolayı kentsel dönüşüm şart. Özellikle ilçemizde kentsel dönüşümün Cumhuriyet Mahallesi’nden başlaması gerekiyor. Çünkü Cumhuriyet Mahallesi siteler mevkinde bulunan yapılar çok eski. Sultangazi’ye 1983 yılında taşınmıştım. O yıllarda siteler mevkinde konutların yapımına başlanmıştı. Şunu diyebilirim ki, bahsi geçen yapıların temelli yok gibi birşey.

Cumhuriyet Mahallesi’nde yanlış bir politika izlendiğini düşünüyorum. Belediyenin bu dönüşümün içerisinde de yer almaması gerekiyordu. Yani bahsi geçen alanın ‘riskli alan’ ilan edilmesinden sonra, yer sahipleri ‘yerinde dönüşüm’ mantığıyla bu sorunu kendileri çözmeliydiler.”

güray-örs-sultangaziIMG_3245

“SUMDER PRESTİJ EVLERİ İLE VİRA BİSMİLLAH DEDİK”

“Gür Yapı olarak SUMDER Yapı A.Ş’nin ortakları arasında yer alıyoruz. Firma olarak, ağırlığımızı bu şirkete kaydırdık. Habibler Mahallesi’nde 2013 yılında ‘SUMDER Prestij Evleri’ projesiyle ‘vira bismillah’ dedik. Ve bu projemiz sona doğru yaklaşıyor. Bu projemizin satışları başladı. Neden SUMDER Yapı A.Ş derseniz, bahsettiğimz gibi sokak arası işlerde gerçekten kazanç çok düştü. Ben tüm müteahhitlerin birlik olmasından yanayım. Bundan dolayı da bu şirketin ortakları arasında yer aldım”

“O SENE BU SENE”

5 yıldır Sultangazispor Kulübü’nde yöneticilik görevinde de bulunan Güryap İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Güray Örs’e söyleşimizin sonunda “Sultangazispor”u sorduk. 2015-2016 Futbol sezonun da şampiyonluğa yakın olan ve grubunda lider olan Sultangazispor’un 3. Lig’e yükseleceğine inancının tam olduğunu söyleyen Güray Örs, “Bu sezon şampiyonluğa en yakın olduğumuz sezon. Sezonu lider olarak bitireceğimize inanıyorum. Ve bundan hiç şüphem yok. Maalesef bu sezon bana göre ‘talihsiz’ olarak yorumladığım Play-Off sistemini çıkardılar. 3. Lig’den 12 takım bir alt lige düşecek, Bal Liginden ise 9 takım 3. Lig’e yükselecek. Bu sistemden dolayı ilk maçımız yüzde 99 Kocaelispor ile olacak. Eğer bu karşılaşmayı kazandığımız takdirde, 3. Lig’e yükselmeyi hak kazanacağız. Varsayalım bu maçta yenildik, başka bir takımla bir maç şansımız daha var. Ben ‘o sene bu sene’ diyorum ve 3. Lig’e çıkacağımıza inanıyorum.” Dedi.

güray-örs-sultangaziIMG_3241

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Serdal’a Brezilya Usulü Kutlama

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.