a

Günaydın; Göreve Hazırız-Atım; Onlar Bizim Kardeşimiz

7 Ocak 2012 tarihinde yapılan Ak Parti 2. Olağan Kongre öncesi Ak Parti İlçe Başkanlığına adaylığını açıklayarak gündeme bomba gibi düşen Mustafa Günaydın, teşkilatın önemli isimlerinden Yener Yiğit, Osman Cengiz, Suat Öztürk, Kadir Özdemir ve birçok isimle yola çıkmıştı. Mevcut İlçe Başkanı Av. Murat Atım’ın İl Başkanlığı tarafından desteklenmesi ve Günaydın’a ‘Çekil’ baskısı yapılmasına rağmen Mustafa Günaydın ve yol arkadaşları adaylıktan çekilmediler.

7 Ocak 2012 yılında Hamza Yerlikaya Spor Kompleksin de yapılan 2. Olağan kongreye yol arkadaşlarıyla beraber giren Mustafa Günaydın ve arkadaşlarının o tarihten itibaren yolları ayrılmadı. Kongreyi 5 oy farkla kaybeden Günaydın ve arkadaşları kabuğuna çekilirken, yaklaşan 2014 yerel seçimlerinde Günaydın’ın farklı siyasi partilerden aday olarak gösterilmesi yönünde teklif aldığı zaman zaman gündeme geldi. Yapılan teklifleri ret eden Günaydın geçtiğimiz günlerde yol arkadaşlarıyla bir araya geldiği yemekte, “Ak Parti’de siyaset yapmak Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a omuz vermektir” sözleri Mustafa Günaydın’ın ‘başka bir partiden aday olur mu?’ söylentilerinin de önünü kesmiş oldu.

Yemekte kendisini ve yol arkadaşlarını Ak Parti’nin birer oyuncularına benzeten Mustafa Günaydın, yedek olarak maça hazırlandıklarını söyleyerek Ak Parti İlçe Başkanlığına mesaj verdi. “Büyüklerimiz bize görev verirlerse biz bu görevi en iyi şekilde yapacağımızı daha önce belirtmiştik. Bugünde bu söylemimizi yeniliyoruz. Bize verilen hiçbir göreve hayır demeyiz” diyen Günaydın açık ve net bir şekilde görüşlerini dile getirmişti.

Mustafa Günaydın’ın bu açıklamalarına Ak Parti İlçe Başkanı Av. Murat Atım daha önce kendisiyle yaptığımız söyleşide cevap vermişti. Sitemiz Genel Yayın Yönetmeni Emin Yeşil’in ‘Mustafa Günaydın ve arkadaşlarına yakalaşan yerel seçim öncesi bir görev verecek misiniz?’ sorusuna Atım “Onlar bizim kardeşimiz” diyerek cevap vermişti.

Ak Parti 2. Olağan Kongresi’nde aday olarak karşısına çıkan Mustafa Günaydın ve yol arkadaşlarıyla hiçbir sıkıntılarının olmadığını ifade eden Atım, “Bahsettiğimiz arkadaşlar geçmişte bizlerle beraber siyaset yapan arkadaşlarımızdır. Ak Partili duruşları anlamında bir sıkıntı mevcut olmadığı takdirde bizimle ilgili durumlarda hiçbir sıkıntı mevcut olmaz. Yani biz bu anlamda parti içerisinde nefsani bir davranış şekli ortaya koymayacağız.  Bizim böyle bir ufak hesabımız olmaz. Ne zamanki parti ilkelerine yaraşmayan durumlar ortaya çıkarsa o zaman bizimle yolları ayrılır kardeşlerimizin. Parti tüzüğüne uygun davranışlar ortaya koydukları müddetçe şahsımızla ilgili hiçbir sıkıntıları olmaz. Bizim o arkadaşlarımıza bakışımızda da bir sıkıntı yoktur. Hepsi kardeşlerimizdir” dedi.

Haftaya; Aziz Babuşcu ve Mustafa Günaydın arasında ki buzlar eridi mi?

Tüm Yorumlar (4)
  • servet
    11 yıl önce
    0 0

    Mustafacım sen takım elbislerini sat markanı güçlendir. bırak siyaseti yanlış adamlarla yanlış politika yapıyorsun. bu iş parayla yapılmaz yürekle sevgiyle yapılır. gaza gelme bu kadar. bak etrafına herkez çıkarcı. illada politika yapacaksan senin kapasiten meclis üyeliği o bile fazla.

  • SULTANGAZİLİ
    11 yıl önce
    0 0

    Murat Atımın açıklamaları icraatları ile çelişmektedir. Adama sorarlar bizim böyle ufak hesabımız olmaz diyorsun da neden kongrede Mustafa günaydını destekleyen deleğeleri mahalle yönetimlerinden uzaklaştırdın? diye.

  • A. AYDIN
    11 yıl önce
    0 0

    Siyaset; bir mücadeleyi sessizce kenardan izleyip sonra kazananın yanında durmak değildir.

  • sultangaziden
    11 yıl önce
    0 0

    sende bu kuyruk acısı bende de bu evlat acısı varken asla eskisi gibi olamayız seninle demelerini beklerdim

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Erbakanlar Ak Şaçlılara Karşı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.