a

Gözü Yaşlı Aile Işid’e Kaçan Esra İçin Ağlıyor

Sultangazi’de, evinden 11 gün önce ayrılan ve IŞİD’e katıldığı iddia edilen 17 yaşındaki Esra Çalışkan ailesini perişan etti.

Son olarak küçük yaştaki militanlara yaptırdığı katliamla gündeme gelen IŞİD, bu kez de Sultangazi’de bir kayıp olayı ile yeniden gündeme geldi. Çalışkan ailesinin iddiasına göre, 17 yaşındaki çocukları Esra, bir arkadaşının yardımıyla IŞİD’e katıldı.

 

İsmetpaşa Mahallesi’nde yaşayan Çalışkan ailesinin 17 yaşındaki kızları Esra Çalışkan 11 gün önce evden çıkarak, “Arkadaşımda kalacağım” dedi. Ailesi ondan bir daha haber alamadı.

 

Esra Çalışkan ailesinin en küçük kızıydı. Son zamanlarda bir kız arkadaşıyla sık sık görüşmeye başladı. Kaçtığı günde onda kalacağını söyledi. Ertesi gün kızından haber alamayan Çalışkan ailesi durumu polise haber verdi.  Anne Birsen Çalışkan, “Kızımın o akşam arkadaşında kalmadığını, başka bir yere gittiğini öğrendik. Sık sık görüştüğü kız arkadaşının da Esra’ya yardımcı olduğunu karakolda öğrendim” dedi.

 

Aile bunun üzerine bir araştırma yaptı. Kızları Esra Çalışkan’ın Zehra Demir adına aldığı biletle Gaziantep otobüsüne bindiğini tespit etti. Gaziantep otobüsüne binen ve Şanlıurfa’da inen Esra Çalışkan’ı burada kimliği tespit edilemeyen bir kişinin karşıladığını belirten acılı aile, Esra’nın kaçmadan önce “Arkadaşımın evinde kalacağım” dediği kişiden şikâyetçi oldu.  Acılı aile, IŞİD ile bağlantısını bu kişinin kurduğunu ve yine sosyal medya üzerinden onu bir IŞİD sempatizanıyla tanıştırdığını düşünüyor.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Işidciler Bu Afişleri Asıyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.