a

Gazi Cemevin de Kurban Lokması

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Emniyet Müdürü Nazım Dorak, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Murat Atım, CHP İlçe Başkanı Ali Boztaş ve STK Temsilcilerinin katıldığı Kurban Lokması ve aşure programında konuşan Gazi Cemevi Başkanı ve Dedesi Veli Gülsoy,  “Aşure sofrasında tüm canlar birlik olur, her kaşığı daldırışta şükür getirilir, yanan yürek acısı bastırılmaya çalışılır, yutulan her lokma Hak lokması adına geçer boğazdan. Aşure sevinçtir, tatlılıktır, Ehl-i Beyt soyunun devamının şükrüdür, gözyaşlarını silmenin, sevincin, hoşgörünün simgesidir” dedi.

Kerbela Savaşının İslam ışığının sönmemesi adına yapılan bir savaş olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Veli Gülsoy, “İslam’ı benimsediyseniz 365 gün oruçluyum demelisiniz. Kötülüklere kapıları kapatmalıyız. İnsanların barış ve kardeşliğine katkı sunmalıyız” diye konuştu.
   

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise, Muharrem ayı oruçları için Hadisi Şeriflerde çok güzel sözler olduğunu ifade ederek, “Muharrem ayı Allah’ın ayıdır. Bu güzel ayda yapılan her ibadet ödüllendirilir. Bu aya hürmetimiz sonsuzdur. Tutulan oruçların, yapılan ibadetleri Allah kabul etsin inşallah” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi'de Su Kesintisi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.