a

FETÖ’nün Sultangazi’deki Karargahı

15 Temmuz’dan bu yana konuşulmaya ve tartışılmaya devam eden FETÖ/PDY terör örgütünün Sultangazi ayağı da merak konusu olmaya devam ediyor.

17-25 Aralık’tan önce neredeyse herkesin birebir yada dolaylı bir şekilde içinde yer aldığı sözde Cemaat ile 17-25 Aralık’tan sonra bağlarını koparanda oldu, bu yapının içerisinde yer almaya devam edenler de oldu.

15 Temmuz’da gerçek yüzünü ve silahlı bir terör örgütü olduğunu gösteren FETÖ/PDY’e ait Sultangazi Anafen Dershanesi’nin ilçede örgütün ana karargahı olduğu ve toplantılarında burada yapıldığı ortaya çıktı. Dershanelerin kapanmasıyla birlikte ise Sultangazi’deki FETÖ’cülerin ana karargahının adresi değişmiş.

TÜM TOPLANTILAR ANAFEN DERSHANESİ’NDE YAPILMIŞ

Uzun yıllar Sultangazi’de Uğur Mumcu Mahallesi Eski Edirne Asfaltı adresinde faaliyet gösteren FETÖ/PDY terör örgütüne ait Anafen Dershanesi, örgütün ilçedeki ana karargahı olarak kullanılmış.

Toplantılar Anafen Dershanesi’nde yapılmış

FETÖ/PDY örgütü yıllarca soyadı öğrenilmeyen, Sultangazi İlçe İmamı olduğu öğrenilen Süleyman başkanlığında toplantılarını burada yaptı. Yine örgüt sözde himmet adı altında yaptıkları toplantıları da burada düzenleyerek örgüte maddi kaynak sağladı. Başta Sultangazi olmak üzere Gaziosmanpaşa ve Arnavutköy ilçelerinden çok sayıda işadamı ve siyasetçinin de burada düzenlenen toplantılara katıldığı ve para yardımında bulunduğu öğrenildi.

site-fetö-sultangazi

Dershaneler kapanınca adres değişti

Üç yıl FEÖT’nün Sultangazi imamlığını yapan Süleyman’ın, iki yılda Gaziosmanpaşa İlçe imamlığı yaptığı öğrenildi. Dershanelerin kapatılması kararıyla örgütün Sultangazi’ki ana karargahı da değişti. 17-25 Aralık’tan sonra sözde cemaate desteğin azalmasından dolayı Sultangazi’de ki toplantılar da farklı mekanlarda gizlilik içerisinde yapıldı.

Bölge İmamları Küçükoğlu’nda Toplandı

15 Temmuz’dan sonra Habibler Mahallesi’nde bulunan mühürlenerek kapatılan Küçükoğlu Et Mangal Tesisinin ise üst düzey FETÖ üyelerine ev sahipliği yaptığı ortaya çıktı. İl, ilçe ve bölge imamları 2015 yılında 6 defa bu tesiste bir araya gelerek, istişare toplantıları düzenlediler. Örgütün İstanbul’daki üst düzey isimleri olduğu belirlenen bu kişilerin birçoğunun firari olduğu iddia ediliyor.

2016 yılında üst düzey FETÖ/PDY terör örgütü üyelerini ağırlayan ve toplantılarına ev sahipliği yapan Küçükoğlu Et Mangal Tesisleri işletmecisi Ahmet Küçükoğlu’nun Ramazan ayında da örgüt üyelerine iftar yemeği verdiği ortaya çıktı. Ramazan ayında iki defa örgüt üyelerine iftar yemeği veren Küçükoğlu, 15 Temmuz’dan sonra bu yapı ile bir bağının olmadığını iddia etmişti.

küçükoğlu-et-mangal_DSC6864

Yine Küçükoğlu Et Mangal Tesisleri sahibi Ahmet Küçükoğlu’nun kapatılan Zaman Gazetesi, Bugün Tv ve Erzincan Tv’ye de yüklü miktarda para yardımında bulunduğu gelen bilgiler arasında. Kayyum atanmadan önce Zaman Gazetesi’nin Küçükoğlu Et Mangal Tesisleri’nde müşterilere ücretsiz dağıtıldığı, akabinde FETÖ’ye ait Bugün ve Meydan Gazetelerinin de işletmede ücretsiz dağıtılmaya devam edildiği öğrenildi.

2014 Seçimlerinde CHP’ye Destek Verdiler

2014 yerel seçimlerinde örgüte bağlı üyelerin CHP’ye çalıştığı, özellikle örgüt üyesi kadınların kapı kapı dolaşarak CHP için oy istedikler. Aynı yapı 10 Ağustos 2014 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde de çatı aday olarak bilinen Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekledi. Her iki seçimde FETÖ’nün Sultangazi üyelerine kısa SMS gönderen ilçe imamı Süleyman’ın kime oy vereceklerini bu mesajda belirttiği öğrenildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Recep Tilki Sultangazi’nin Sorunlarını İletmiş (miş)

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.