a

Ferdi Hoca

Bu yazımızda size ne bir siyasetçiyi, ne bir işadamını, nede bir dernek başkanını tanıtacağız. Bu yazımızda size genç bir öğretmeni ve onun mücadelesini anlatacağız.

Adı; Ferdi Ünal

Veysel Sacıhan İmam Hatip Ortaokulu’nda daha düne kadar öğretmendi. Ücretli öğretmen olarak görev yaptığı okuluna dün veda etti. Vatani görevini yapmak için öğrencilerine, meslektaşlarına, okuluna ve 15 yıldır oturduğu Gazi Mahallesi’ne veda etti Ferdi Hoca. Sivil hayata kısa bir mola verdi.

Ferdi Hoca; 15 yıldır Gazi Mahallesi’nde oturuyor. İlkokulu, ortaokulu ve liseyi burada tamamladı. Sultangazi eğitim camiasına geride hoş bir seda bırakan, 2013 yılında Öğretmenler Gününde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Şair Abay Lisesi eski müdür Yardımcısı Veysel Sacıhan’ın yüzlerce öğrencilerinden biri Ferdi hoca.

İki yıldır ise çok sevdiği öğretmeni Veysel Sacıhan’ın adının yaşadığı Veysel Sacıhan İmam Hatip Ortaokulu’nda ücretli öğretmen olarak görev yaptı.

****

11209718_784200215020477_3695673256874774528_n

Veysel Sacıhan İmam Hatip Ortaokulu bir dönem yaşanan saldırılarla gündeme geldi. Kimi zaman okullun camları kırıldı, kimi zaman Molotof kokteyli atılarak yakılmak istendi. Sol görüşlü gazeteler ve internet sitelerinin manşetlerinden düşmedi.

Yunus Emre Mahallesi’nde inşaatına başladığında okula yönelik birçok saldırı gerçekleşti. Bizlerde sürekli bunu gündemde tutarak, yapılan saldırıları her zaman kınadık.

***

Birgün gece editörümüz Hüseyin Taş aradı; “Abi Veysel Sacıhan İmam Hatip Ortaokulu’ndan Ferdi Ünal adlı öğretmen sosyal medya üzerinden bizimle iletişime geçti. ‘Okulumuzda yapılan etkinliklere yer verir misiniz?’ Diye sordu”

Hiç düşünmeden Hüseyin kardeşime, Ferdi hoca aracılığıyla bize gelen Veysel Sacıhan İmam Hatip Ortaokulu ile ilgili etkinliklere öncelik göstermesini ve geniş yer vermesini söyledim.

O gün bugündür, Ferdi hoca bir gazeteci gibi okulu ile ilgili etkinlikleri bize göndermeye başladı. Kendisiyle henüz tanışma fırsatımız olmadı.

Ama verdiği mücadeleye kısmen de olsa tanıklık ettik. Tüm meslektaşlarıyla birlikte Ferdi Hocada Veysel Sacıhan İmam Hatip Ortaokulu’na yönelik oluşan olumsuz algıları çürütmek için mücadele etti.

13238930_984465771660586_187451057214710244_n

Ferdi hoca ve meslektaşları, “O okulda Fen, Matematik, Sosyal bilgiler ve İngilizce dersleri yok. Sadece Kuran-ı Kerim ve Arapça öğretiliyor” söylemlerini çürütmek ve bu algıyı yıkmak için çaba sarf ettiler. Oysa diğer okullarda olduğu gibi Veysel Sacıhan İmam Hatip Ortaokulu’nda “yok” denilen derslerin hepsi vardı. Ve okul öğrencileri bu branşlarda büyük başarılara imza atıyorlardı.

Ferdi hoca ve meslektaşlarının mücadelesi ve azmi sayesinde bugün Veysel Sacıhan İmam Hatip Ortaokulu ile ilgili tüm olumsuz algılar ortadan kalktı.

***

Ferdi hoca eğitim-öğretim yılının bitmesine kısa bir süre kala öğrencilerine ve o çok sevdiği okuluna dün vatani görevini yapmak için veda etti.

13327525_997107067063123_3833646107775139882_n

Bazı öğrencileri bu veda karşısında gözyaşlarına hakim olamadılar. Vedalaşmak onlara çok zor geldi.  Ferdi hoca için de öğrencileriyle ve meslektaşlarıyla vedalaşmak bir hayli zordu. Duygusal geçen bir vedaydı.

Sosyal medyada duygularını paylaştı.

“Veysel Sacıhan hocamın anısına açılan okulumda görev yaptığım iki sene boyunca her daim okulu ve öğrencilerimi daha doğrusu çocuklarımı her şeyin üstünde tuttum. Hayatımın merkezine yerleştirdim. Etrafımdaki herkesi ihmal ettim ve bundan hiçbir zaman pişman olmadım. Çoğu kişi bunu fedakârlık olarak görürken, ben aldığım azımsanacak ücretin karşılığını vermek derdindeydim. Hiçbir zaman aldığım parayı düşünmedim ki, her zaman aldığımdan fazlasını yine okulum için harcadım. Hem okulun her bir köşesine, hem de her bir öğrencimin yüreğinin bir köşesine iz bırakmaya çalıştım. Öyle masum sevgilerle doldu ki içim, bir gün bile ‘of yine mi okul’ demedim koşarak gittim.

Çok emek verdim. Ama karşılığını fazlasıyla aldım. Gerek veliler, gerek öğrenciler tarafından hep el üstünde tutuldum. Emeğimi görmediğini düşündüğüm bir kişi dahi olmadı.

Çok güzel arkadaşlar, meslektaşlar da edindim bu okulda. Bu okul benim için özeldi. İlk göz ağrımdı, ilk görev yerimdi. Ben eğer işimi severek yaptıysam bunun tek bir sebebi vardır. Güzel yürekli insanlarla beraber olmak.”

Bunları yazdı Ferdi hoca ve paylaşımının sonunda herkesten helallik istedi. Tek bir isteği vardı. O isteğini de şu şekilde dile getirdi; Tek bir isteğim var. Geride kalanlardan çocuklarıma iyi bakın. Çocuklarımdan da son isteğim bana verdikleri sözleri tutmalarıdır. Hepinizi çok seviyorum.

Ferdi hoca ve diğer meslektaşları ile tanışma fırsatımız olmamasına rağmen, verdikleri mücadelenin bize göndermiş olduğu haberlerden tanığı olduk.

Güle güle git, güle güle gel Ferdi Hoca…

Emin YEŞİL/https://twitter.com/Emin_Haber

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi TEM Point Evleri daire fiyatları

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.