a

Evet Platform Kafesi Açıldı

Kahvaltılı açılış programına AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temorci, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, AK Parti Bağcılar SKM Başkanı Hasan Hüseyin Göksu, Adıyamanlılar Vakfı Başkan Yardımcısı Cuma Durak ve çok sayıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda 210 STK platform üyeleri adına yapılan basın bildirisi, Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy tarafından okundu. Bütün katılımcılara katılımlarından ve platforma olan katkılarından dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Aksoy, 16 Nisan referandumunun ülkemizde siyasi krizleri ve kaosları son buldurmak adına tarihî bir fırsat olduğunu söyledi.

Aksoy, “Ülkemizin siyasi tarihinde bugüne denk -Osmanlı dönemi dâhil- beş kez anayasa değiştirilmiştir. Bu anayasalar; toplum veya temsilcileri tarafından değil, vesayetçi zihniyete sahip insanlar tarafından hazırlanmıştır. Daha da ötesi olağanüstü koşullarda ve darbe süreçlerinde hazırlanmış ve yürürlüğe konulmuştur. Oysaki 16 Nisan referandumu, bütün bu vesayetlere son verecek olup millet ve devletin kucaklaşma günü olacaktır; tüm vesayetlerin ve işbirlikçilerinin umutlarının tükendiği gün olacaktır. Milletimiz bugüne kadar baştan sona kâmil bir anayasa yapamasa da, “Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi” olarak tanımlanan bu modelle, anayasada en anlamlı ve en kapsamlı değişiklik yapılmıştır. 210 STK temsilcisi olarak, bu anlamlı fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek, gece gündüz demeden 16 Nisan’da güçlü bir ‘EVET’in çıkması için bütün gayretimizle çalışacağımızı, bu meydandan herkese ilan ediyoruz. Bunu herkes iyi bilsin ki; ülkemiz için, milletimiz için, çocuklarımız için, geleceğimiz için, bu topraklarda istikrarın, güvenin, kalkınmanın ve kardeşliğin tesisi için ve güçlü bir Türkiye için ‘EVET’ diyeceğiz” şeklinde konuştu.

Bağcılar’daki STK temsilcilerine duyarlılığından dolayı teşekkür ederek söze başlayan AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Ülkemizin içinde bulunduğu bu önemli süreçte Bağcılar’da faaliyetlerini sürdüren 210 STK’nın tek vücut olup, birlikte açmış olduğu ‘EVET’ platformu merkezinden dolayı kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Bu aziz milletin 15 Temmuz’da ortaya koyduğu diriliş ve direnişi, 16 Nisan’da da ortaya koyacağına inancımız tamdır” diyerek herkese teşekkür etti.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da; “Bugüne kadar ihtilal yapan herkes kendi anayasasını kendileri yaptı. Bu aziz millet ise 16 Nisan’da bu vesayetçilere dur diyerek artık kendi anayasasını kendisi yapacaktır. 16 Nisan’dan sonra vatanına, milletine ve halkına saygılı olanlar artık iş başına gelecektir. Bu seçimde güçlü bir ‘EVET’ ile çıkmamız hâlinde özellikle yurt dışında ülkemize karşı art niyetli olanlar, tekrar bu durumu gözden geçirmek zorunda kalacaktır. Bu STK platformu merkezinin nice hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmalarından dolayı Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy’a teşekkür ederek söze başlayan AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temorci, “Buradaki bu güzel atmosferi görünce Anadolu insanı, en zor zamanlarda kardeşlik duygusunun ne anlama geldiğini herkese bir kez daha göstermiştir. Şuna inanmalıyız ki artık bu mesele bir parti meselesi değil, bu mesele ülkemizin geleceği için istiklal ve istikbal mücadelesi verme meselesidir. Onun için hep birlikte seferberlik hâlinde olmalıyız. İnancımız o ki sağduyulu bütün STK’larımız bu taşın altına elini koymak için elinden gelen gayreti sarf ediyorlar. Bağcılar’da bizde bu mücadelede varız, diyen siz değerli STK platformu yöneticileri ile birlikte olmaktan büyük mutluluk duydum. Bundan böyle bu ülkenin kaderini artık Almanya yazmayacak; Hollanda veya Amerika yazmayacak. Bu ülkenin kaderini 16 Nisan’dan sonra Allah’ın izniyle hep birlikte millet olarak yazacağız” dedi.

17389200_1463000367066322_2547259786004569535_o

Programın sonunda 210 STK’nın bir araya gelmesiyle açmış olduğu “EVET Kafe” platformu açılış töreninden sonra Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy ile bir araya gelerek büyük bir teveccüh gösteren AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temorci, Adıyamanlılar Vakfı’nın başta Halep konusu olmak üzere birçok hizmetlerde varlığını hissettirmeye çalıştığı için bütün Adıyamanlılar Vakfı yöneticilerine teşekkür borçlu olduğunu söyledi.

Haber: Abdulkerim SONKAYA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi’de Çanakkale Zaferi Etkinlikleri

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.