a

Etkinlik alanında ilk çaylar içildi

Ramazan habercisi ilk teravihte Sultangazililer camilere akın etti. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, tervahih namazını Merkez Cami’sinde kılarken, namaz sonrası Uğur Mumcu Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan Ramazan Etkinlik alanında vatandaşlarla sohbet etti.

Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayına girerken yurt dışında ve yurtta tüm Müslümanlar ilk teravih namazı için camilere koştu. Sultangazi’de de camiler doldu. Özellikle Merkez Cami başta olmak üzere ilçedeki tüm camilerde teravih namazı için yüzlerce insan yer aldı.Merkez Camisi’nde teravih namazı öncesinde cemaate yapılan vaazda ramazan ayının fazileti anlatılırken, bu ayın bereket, mağfiret ve cehennemden kurtuluş ayı olduğu vurgulandı. Vatandaşlar ise, ramazan ayını idrak etmekten mutlu olduklarını kaydettiler. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’da Merkez Camisi’ne gelerek, burada vatandaşlarla birlikte ilk teravih namazını kıldı. Başkan Altunay namaz sonrası ise etkinlik alanında vatandaşlarla bir araya geldi.

CkOU4BqVEAExnVT

Her yıl olduğu gibi bu sene de vatandaşlar Sultangazi Belediyesi’nin Atatürk Bulvarı’nda kurduğu 2. Etkinlik alanında ki stantları gezdi. Vatandaşlar hem güzel bir gece geçirdi hem de alışveriş yaptı. Vatandaşlarla birlikte Ramazan ayının ilk teravih namazını kılan Başkan Altunay, etkinlik alanında Sultangazililerle sohbet etti, çay içti.

Vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektiren Altunay, “Ramazan-ı Şerif’in güzelliği, güzel iklimi ve atmosferinde vatandaşlarımız tekrar buluşuyor. Tüm İslam aleminin ulusumuzun Ramazan-ı Şerifi’nin hayırlı olmasını diliyorum. Sultangazi Belediyesi olarak bu sene Ramazan ayını çok farklı geçireceğiz. Bu yıl düzenlenecek olan Ramazan etkinliklerinde, ‘Gelin Birlikte Olalım’ temasını öne çıkaracağız.

CkOU4FKUYAAcgVS

İki etkinlik alanıyla bu Ramazan’ı dop dolu geçireceğiz. Belediyemizin yanında bulunan meydanda düzenleyeceğimiz Ramazan etkinliklerine Suriye, Mısır, Filistin, İran, Bangladeş, Afganistan, Kırgızistan, Tacikistan, Azerbaycan, Etiyopya, Sudan, Mali, Sierra Leone, Makedonya, Arnavutluk ülkeleri katılacak. Dünyanın farklı coğrafyasında yaşayan Müslüman ülkelerini Sultangazi’de konuk edeceğiz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan alanda 2. kültür çadırı kurduk. Burada iftar saatinde verilecek yemeğinin ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti, geleneksel Ramazan gösterileri, ezgi, şiir ve tasavvuf müziği dinletileri düzenlenecek.” Dedi.

CkOU4B4UYAAKMDB

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

İlk teravihte camiler doldu taştı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.