a

Esnaf Suriyeli Oldu

Suriyeli sayısının fazla olduğu yerlerden biri olan Sultangazi’de, sayıları her geçen gün artan Suriyeli mültecilerin her biri ekmeğini farklı yöntemlerle kazanmaya çalışıyor.

 

Resmi kayıtlara göre 12 Bin Suriyelinin yaşadığı Sultangazi’de “Suriyeli esnaf” sayısı çoğalıyor. Asgari ücretin 3’de 1’ine çalışan Suriyeli sığınmacıların bazıları inşaatta, bazıları ise tekstil ve farklı meslek dallarında çalışarak yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Çalışanlar olduğu gibi, kendi iş yerlerinide açarak evlerini geçindiren çok sayıda Suriyeli Sultangazili esnafla rekabet ediyor.

 

Sultangazi’nin birçok mahallesi’nde Suriyeli olan esnafa raslamak mümkün. Dükkanlarına astıkları hem Türkçe, hem de Arapça tabelalarla ile iki halktan da vatandaşlara hizmet ediliyor. Suriyeli vatandaşlar bu şekilde geçimlerini sürdürmeye devam ediyor.

 

YERLİ ESNAF TEPKİLİ

 

Suriyeli vatandaşların esnaflık yapmasından rahatsız olmadıklarını, ancak bizlerle aynı konumda vergi vermediklerini savunan yerli esnaf bu konuda; Suriyeli vatandaşların ülkemize sığınıp çalışmaları istihtam kaybına neden olduğu gibi, iş kurmaları da piyasaları oldukça düşürdüğünü ileri sürüyor. Yerli esnaf ”İstihtamda olduğu gibi esnaflık yapmakda bir o kadar zorlaştı. Çoğunun işyeri açma ruhsatları yok. Bu durum karşısında yerel esnaf verği ödüyor. Kaçak iş yerleri çoğalıp, yerli esnafa darbe vuruyor” diyerek serzenişte bulunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Büyük Hırsızlık Operasyonu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.